Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bíróságilag lemondhatok a gyerektartásról ha a férjem a láthatásról lemond?
Meg tudtunk egyezni közösen mindenben, de nem szeretnénk kezeket lerögzíteni a bírósági papírokon,tehát nyilatkozhatom azt,hogy lemondok a gyerektartás összegéről, mert a férjem lemond a gyerekek láthatásáról?
..ezek csak papírok nem,tehát megtehetem?
sajnos ez az,hogy bak nem tesz magasról a gytra,mint ahogy engem az is meglepett,hogy bekéri a kereseti igazolást meg mindent..mivel nekem van olyan jövedelmem,hogy el tudnám enélkül is tartani őket, miért ne tehetném meg ezt?.. de ettől függetlenül az apa adna nekik rendszeres juttatást.egyszerűen az a gond,hogy hiába van jó fizetése apának, ha sok a hitel és bank nem enged csak úgy le az adóstársi dolgokról ha faragunk a kiadásokon.. :( mivel jelenleg kp nincs csak így tudjuk megoldani.De itt senki nem beszél arról,hogy a gyerekeknek el lesz véve a pénze..sőt még én nyugodnék meg ha nem úgy kellene elváljak két kicsivel mellettem,hogy havi 130 e ft-nyi adósságot akaszthat a nyakamba minimum ha ő nem fizeti a lakást-mert akkor engem vesznek elő..akkor olyankor kinek számítana a gyerek..
Bocsi,de mindenk9itől azt érzem mintha itt a gyerekek sérülnek,pedig erről szó nincsen.egyszerűen őket akarom megvédeni, ha bármi történik akkor az apjuk oldja meg a hitelét magától,ha már nem vagyunk vele,ne én feleljek már ő érte is.. nem beszélve arról,hogy én később nem tudok hitelt felvenni ha szeretnék a gyerekekkel egy saját lakást,mert nála adóstárs vagyok.. :/
és különben meg mi tiltja azt meg ,de most komolyan,hogy én azt mondjam nem tartok igényt a gyerektartásra és a válás után meg ővele szerződést kötök??, ebben mi a hazugság,ez nem a mi szuverin jogunk milyen szerződéseket kötünk egymás között ügyvédileg??
A bírósági határozat fog mindenkor számítani, olyan, hogy ti az ügyvéddel írtok egy háttérmagállpodást lehet, de a bírósági ítélet lesz a mérvadó.
Ha ti közös megegyezéssel megállapodtok egy összegben a férjeddel, azt nem szokta felülbírálnia bíróság, de valamiben meg kell állapodni, a gyerektartástól nem lehet eltekinteni.
itt nem arról van szó befizeti e...az az ő dolga,itt én adóstárs vagyok a hitelben-ha ő tudja igazolni,hogy a fizetése alapján kibírja fizetni a hitelt,akkor én lekerülök a szerződésről,ez egy nagyon komoly több száz ezer ftos szerződés módosítás,de így én tulajdon képen lemondok a lakás 50%kát megillető részemről és az ő tulajdona lesz-semmi közöm nem lesz már a lakáshoz,de mivel túllépjük a hitelkereteket a bank csak akkor fogadja el,ha valamin változtatunk, ez a legegyszerűbb megoldás. Tudom,hogy a bíróság szava a döntő,de most jelenleg jobban járok ha a gyerektartást kockáztatom összegben ,mintha maradok adóstárs,mert emiatt nem tudok kilépni a szerződésből..és így is úgy is csak bízni tudnék a férjemben, mert ha lemondok a gytről ,akkor bíznom kell, hogy ő elutalja, ha pedig nem mondok le de nem tudok kiszállni az adóstársi szerződésből akkor is bízni tudok csak,hogy kifizeti és nem jön a behajtó hozzám,hogy nem fizeti..mivel a lakáshitel majd kétszer akkora összeg,így inkább abból szállnék ki és bízok kifizeti majd a mi háttér szerzdődésünk szerint a gyt-t.
a banki infók biztosak,mert a legjobb barátnőm bankos és ismerős által voltunk a jelzáloghitelesnél,tehát nem csak egy innen onnan össze szedett infóm van ez ügyben..nyilván én is körbe járom 10 szer ha kell 20 szor is a dolgokat,mire döntök..és majd az ügyvéd is elmondja mit lehet és mit nem,egyszerűen csak tudni szeretném a lehetőségeimet. Ha tehetném és ha lesz rá megoldás én sem a gyerektartást fogom lemondani sőőőt..de most ez tűnik ésszerűbbnek..ha nem akarok évekig vitázni és húzni..márpedig nem akarjuk egyikünk sem.
A gyerektartásban úgy is meg tudtok egyezni, hogy ő fizeti önként. Ekkor a kereseti igazolását a teljes fizuról adják ki. A mi válóperünknél is így volt, apa maga utalta a pénzt, a cége meg leigazolta neki a teljes fizut, hogy nincs letiltása (mert valóban nem volt) és tudott felvenni hitelt lakásvásárlásra. Esetleg ez járható út?
Lemondani a gyerektartásról valóban nem tudsz. A láthatást meg lehet úgy fogalmazni, hogy a gyermekek érdekeit szem előtt tartva, előzetes egyeztetés alapján. Nálunk is ez a szöveg, mert apa össze vissza dolgozik. (ráadásul így nincs mit egymás szemére vetni, hogy jön-e vagy sem, mennek-e a gyerekek vagy sem)
Szerintem ügyvédel és banki szakértővel is át kéne ezt beszélni ehelyet az oldal helyett, én nem hiszem hogy a bank csak úgy hagyná az adóstársat kiszállni a szerzödésből
az ő érdekük az hogy ha A nem fizet legyen B aki perkál mért mondanának le erről. Mielött bármit teszel gyt ügyben beszélj egy pénzügyi szakértővel ne csak a báráti csevejre alapoz.
A saját bankodat keresd fel ahol a hitel van. Bocs de sok a mellébeszélés. A bankban elfogják neked mondani, hogy mik az ő feltételeik, hogy ez megvalósulhasson és utána ahhoz tudtok alkalmazkodni. Ott csapkodd az asztalt, amíg neked oda nem adják azokat a papírokat,amik ehhez szükségesek.
Én ezt csináltam...és ott is sok volt a mellébeszélés, de ezért eltudtam intézni, azóta az enyém az egész hitel tokkal-vonóval, úgy ahogy én akartam. Addig amíg ezt nem tudod csak latolgatsz, pedig megvan ennek a pontos menete.
Én nem tudom mi az amit nem érthetően írtam le. A saját bankunkat kerestük fel és elmondták mit kell tenni, kiszámolták anyagilag mit és hogyan lehet és ,hogy tudjuk megoldani..csak úgy ha a férjem nettó fizujának effektív kiadásaiból faragunk-mivel a gyt. is kiadás..és mivel talán ez a legegyszerűbb lehetőség, ezért gondoltunk erre. De ezt kb 3-djár a írom le, hogy ezen a részén már túl vagyunk és a kérdés sem erről szólt.
a bank bekéri a válási papírokat alapból-ezért is kérdeztem azt,hogy lemondhatok e a gyerektartásról vagy,hogy működik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!