Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Bíróságilag lemondhatok a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bíróságilag lemondhatok a gyerektartásról ha a férjem a láthatásról lemond?

Figyelt kérdés

Meg tudtunk egyezni közösen mindenben, de nem szeretnénk kezeket lerögzíteni a bírósági papírokon,tehát nyilatkozhatom azt,hogy lemondok a gyerektartás összegéről, mert a férjem lemond a gyerekek láthatásáról?

..ezek csak papírok nem,tehát megtehetem?

2013. jún. 1. 21:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

sajnos ez az,hogy bak nem tesz magasról a gytra,mint ahogy engem az is meglepett,hogy bekéri a kereseti igazolást meg mindent..mivel nekem van olyan jövedelmem,hogy el tudnám enélkül is tartani őket, miért ne tehetném meg ezt?.. de ettől függetlenül az apa adna nekik rendszeres juttatást.egyszerűen az a gond,hogy hiába van jó fizetése apának, ha sok a hitel és bank nem enged csak úgy le az adóstársi dolgokról ha faragunk a kiadásokon.. :( mivel jelenleg kp nincs csak így tudjuk megoldani.De itt senki nem beszél arról,hogy a gyerekeknek el lesz véve a pénze..sőt még én nyugodnék meg ha nem úgy kellene elváljak két kicsivel mellettem,hogy havi 130 e ft-nyi adósságot akaszthat a nyakamba minimum ha ő nem fizeti a lakást-mert akkor engem vesznek elő..akkor olyankor kinek számítana a gyerek..

Bocsi,de mindenk9itől azt érzem mintha itt a gyerekek sérülnek,pedig erről szó nincsen.egyszerűen őket akarom megvédeni, ha bármi történik akkor az apjuk oldja meg a hitelét magától,ha már nem vagyunk vele,ne én feleljek már ő érte is.. nem beszélve arról,hogy én később nem tudok hitelt felvenni ha szeretnék a gyerekekkel egy saját lakást,mert nála adóstárs vagyok.. :/

és különben meg mi tiltja azt meg ,de most komolyan,hogy én azt mondjam nem tartok igényt a gyerektartásra és a válás után meg ővele szerződést kötök??, ebben mi a hazugság,ez nem a mi szuverin jogunk milyen szerződéseket kötünk egymás között ügyvédileg??

2013. jún. 1. 22:47
 12/19 anonim ***** válasza:

A bírósági határozat fog mindenkor számítani, olyan, hogy ti az ügyvéddel írtok egy háttérmagállpodást lehet, de a bírósági ítélet lesz a mérvadó.

Ha ti közös megegyezéssel megállapodtok egy összegben a férjeddel, azt nem szokta felülbírálnia bíróság, de valamiben meg kell állapodni, a gyerektartástól nem lehet eltekinteni.

2013. jún. 1. 23:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Attól hogy te lemondasz a gyt-ról még nem biztos hogy az ex befizeti a hitelt, teljesen el vagy tájolva, nem szabadulhatsz a hiteltől mert együtt vetétek fel.
2013. jún. 2. 00:10
 14/19 A kérdező kommentje:

itt nem arról van szó befizeti e...az az ő dolga,itt én adóstárs vagyok a hitelben-ha ő tudja igazolni,hogy a fizetése alapján kibírja fizetni a hitelt,akkor én lekerülök a szerződésről,ez egy nagyon komoly több száz ezer ftos szerződés módosítás,de így én tulajdon képen lemondok a lakás 50%kát megillető részemről és az ő tulajdona lesz-semmi közöm nem lesz már a lakáshoz,de mivel túllépjük a hitelkereteket a bank csak akkor fogadja el,ha valamin változtatunk, ez a legegyszerűbb megoldás. Tudom,hogy a bíróság szava a döntő,de most jelenleg jobban járok ha a gyerektartást kockáztatom összegben ,mintha maradok adóstárs,mert emiatt nem tudok kilépni a szerződésből..és így is úgy is csak bízni tudnék a férjemben, mert ha lemondok a gytről ,akkor bíznom kell, hogy ő elutalja, ha pedig nem mondok le de nem tudok kiszállni az adóstársi szerződésből akkor is bízni tudok csak,hogy kifizeti és nem jön a behajtó hozzám,hogy nem fizeti..mivel a lakáshitel majd kétszer akkora összeg,így inkább abból szállnék ki és bízok kifizeti majd a mi háttér szerzdődésünk szerint a gyt-t.

a banki infók biztosak,mert a legjobb barátnőm bankos és ismerős által voltunk a jelzáloghitelesnél,tehát nem csak egy innen onnan össze szedett infóm van ez ügyben..nyilván én is körbe járom 10 szer ha kell 20 szor is a dolgokat,mire döntök..és majd az ügyvéd is elmondja mit lehet és mit nem,egyszerűen csak tudni szeretném a lehetőségeimet. Ha tehetném és ha lesz rá megoldás én sem a gyerektartást fogom lemondani sőőőt..de most ez tűnik ésszerűbbnek..ha nem akarok évekig vitázni és húzni..márpedig nem akarjuk egyikünk sem.

2013. jún. 2. 01:05
 15/19 anonim ***** válasza:

A gyerektartásban úgy is meg tudtok egyezni, hogy ő fizeti önként. Ekkor a kereseti igazolását a teljes fizuról adják ki. A mi válóperünknél is így volt, apa maga utalta a pénzt, a cége meg leigazolta neki a teljes fizut, hogy nincs letiltása (mert valóban nem volt) és tudott felvenni hitelt lakásvásárlásra. Esetleg ez járható út?

Lemondani a gyerektartásról valóban nem tudsz. A láthatást meg lehet úgy fogalmazni, hogy a gyermekek érdekeit szem előtt tartva, előzetes egyeztetés alapján. Nálunk is ez a szöveg, mert apa össze vissza dolgozik. (ráadásul így nincs mit egymás szemére vetni, hogy jön-e vagy sem, mennek-e a gyerekek vagy sem)

2013. jún. 2. 07:31
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ügyvédel és banki szakértővel is át kéne ezt beszélni ehelyet az oldal helyett, én nem hiszem hogy a bank csak úgy hagyná az adóstársat kiszállni a szerzödésből

az ő érdekük az hogy ha A nem fizet legyen B aki perkál mért mondanának le erről. Mielött bármit teszel gyt ügyben beszélj egy pénzügyi szakértővel ne csak a báráti csevejre alapoz.

2013. jún. 2. 19:32
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi volt a félre érthető abban amit leírtam. Nem baráti csevejt írtam ,hanem bankban dolgozik a barátnőm és az ott dolgozó jelzáloghiteles nő segített nekünk,röpke másfél órájában elmagyarázta,mit,hogy kell értelmezni.Ha most én besétálok egy mezei bankba,kb 5-10perc alatt leráznak mindenféle banki héber dumával és kijövök úgy,hogy semmit nem értek belőle. Ide mi 70km utaztunk,hogy hozzáértő magyarázza el és ne kezeljenek minket totál hülyeként,mint azt sok helyen megteszik.. sajnálom,ha ez a kommentelőknek így jött le.A kérdést nem hiába írtam ki. az egész dolog mert azért kell,mert a fizetése csak így bírja el a hitelt,úgy ha csak övé az egész hitel.Mert a bank átadja de vannak szabályai és igen igaza van az egyik hozzá szólónak,hogy szereti bebiztosítani magát a bank,de van olyan fizetése a férjemnek,hogy akár egyedül is vehetne fel hitelt, csak itt jelen helyzetben most ezek a lehetőségek és ezeket kell változtassuk...és nekem is két lehetőségem van,megkockáztatom azt,hogy nem fizeti ki nekem a gyerektartást még 13 és 15 évig havi 27% - kal a fizujából vagy kockáztatom, ha nem fizeti be a hitelt havi 130e ft -ot akasztanak rám mint adóstársra még röpke 14 évig és nem tudom,hogy fel tudok e pl venni hitelt ha akarok,mert ezen adóstárs vagyok pl...stb stb.. szóval senki nem a gyerekeket akarja bántani vagy megvonni, egyszerűen én szeretném a legegyszerűbb utat és a legfájdalommentesebbet ha nem tartja be azt amit ígér...nah ki ,hogy látja melyik a jobb..?? 60 e veszíteni vagy 130at...
2013. jún. 3. 23:01
 18/19 anonim ***** válasza:

A saját bankodat keresd fel ahol a hitel van. Bocs de sok a mellébeszélés. A bankban elfogják neked mondani, hogy mik az ő feltételeik, hogy ez megvalósulhasson és utána ahhoz tudtok alkalmazkodni. Ott csapkodd az asztalt, amíg neked oda nem adják azokat a papírokat,amik ehhez szükségesek.

Én ezt csináltam...és ott is sok volt a mellébeszélés, de ezért eltudtam intézni, azóta az enyém az egész hitel tokkal-vonóval, úgy ahogy én akartam. Addig amíg ezt nem tudod csak latolgatsz, pedig megvan ennek a pontos menete.

2013. jún. 3. 23:18
 19/19 A kérdező kommentje:

Én nem tudom mi az amit nem érthetően írtam le. A saját bankunkat kerestük fel és elmondták mit kell tenni, kiszámolták anyagilag mit és hogyan lehet és ,hogy tudjuk megoldani..csak úgy ha a férjem nettó fizujának effektív kiadásaiból faragunk-mivel a gyt. is kiadás..és mivel talán ez a legegyszerűbb lehetőség, ezért gondoltunk erre. De ezt kb 3-djár a írom le, hogy ezen a részén már túl vagyunk és a kérdés sem erről szólt.

a bank bekéri a válási papírokat alapból-ezért is kérdeztem azt,hogy lemondhatok e a gyerektartásról vagy,hogy működik..

2013. jún. 4. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!