Kérhetem a bíróságot arra, hogy lemondok a gyerektartásról cserébe apukám látogasson meg minden hétvégén?
Már rég láttam. Sosem ér rá és nem keres. Csak a pénzt küldi a munkahelye. De nekem többet érne ha látogatna. Mondjuk hétvégente láthatnám.
Erre a bíróság kötelezheti őt? Hiányzik. :(
19/L
Nem egymás feltételei a gyerektartás és a láthatás. Az egyik a gyerek joga, a másik a szülőé.
De miért lenne jó neked, ha a bíróság kötelezné rá, ő meg citromba harapott arccal végigülné szótlanul a kiszabott időt, végig az óráját nézve? Ha nem kíváncsi rád, akkor hiába kötelezik, a motivációja nem fog ettől változni.
Szép lassan akarok vele haladni. Mint a Kisherceg a Rókával.
Kiskoromban jó volt a viszonyunk. De elkezdek játszmázni ami rajtam keresztül folyt.
Nem akarok gyülölködésben élni. Hogy úgy menjen el mellettem, mintha semmi közöm nem lenne hozzá. Csak egy mosoly vagy egy köszönés vagy valami. Én megbocsátottam a szüleimnek, hogy óvodás módjára kezelték a kapcsolatukat és ebbe bevontak engem is.
Most szeretném tiszta lappal kezdeni a dolgokat. Úgy hogy nincs gyűlölködés ,eltiltás, veszekedés, féltékenység... stb.
Sajnos, fel kell nőnöd. Elmúltál 18 éves, papiron nagykorú vagy, és ezek szerint a valóságban is kénytelen leszel felnőttként tudomásul venni a tényeket. Apukád nem kíváncsi rád, és azzal, hogy még ezek szerint mindig tanulsz és nem dolgozol, arra kötelezed, hogy gyerektartást fizessen utánad. Ha eddig is csak kötelességből és nem érzelmi alapon látogatott, akkor most ne várj többet.
A gyerektartásról hiába mondasz le, azzal csak édesanyád gondjait szaporítod (kevesebb mindenre fogja futni), de a papa szeretete irányodba akkor sem lesz több. Sajálom, ezt meg kell értened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!