Kérhetem a bíróságot arra, hogy lemondok a gyerektartásról cserébe apukám látogasson meg minden hétvégén?
Már rég láttam. Sosem ér rá és nem keres. Csak a pénzt küldi a munkahelye. De nekem többet érne ha látogatna. Mondjuk hétvégente láthatnám.
Erre a bíróság kötelezheti őt? Hiányzik. :(
19/L
Édesanyám 27 évesen kereste fel az apját, hogy nekünk, a gyerekeinek legyen egy nagypapája. Eleinte csak néhány percekre találkoztak, aztán valahogy rájöttek, hogyha jó kapcsolat nem is lesz köztük igazán soha, azért még is csak egy vér. Inkább anyu erőltette mindig a dolgot, aztán megszokottá vált, hogy az ünnepeken (karácsony, húsvét, búcsú) együtt ebédelünk legalább. Nem tudtak eljönni a ballagásomra, tesóméra sem, talán nem is akartak. Aztán nagypapám hirtelen meghalt és hatalmas űrt hagyott. Lehet hogy nem volt tökéletes apa, közel sem, ahogy tökéletes ember sem, de még is úgy maradt meg bennünk, a családban, hogy nem voltunk eleget vele.
Én azt mondanám addig próbálkozz, amíg lehet. Én már hihetetlenül sajnálom, hogy "nem jártunk a nyakára" gyakrabban, mint ez az évi három alkalom, de mi már nem tehetjük meg, hogy ezen változtassunk. Azt hittük rengeteg időnk van még vele, hát nem így lett sajnos.
Én bátorítalak, hogy erőltesd ezt a kapcsolatot, ha igazán jó nem is lesz köztetek a viszony, azért normális szinte kéne hozni a dolgokat.
Te még olyan szempontból szerencsés vagy,hogy fizet utánad gyerektartást,mert utánam még azt sem.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!