Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás elött állok! Létezik olyan hogy asszony (el) tartás? Gyerektartásrol tudok csak! Ha igen, akkor az hogy smint megy?
Az asszonytartást az 1952. évi IV. törvény a következőképp rendezi:
„A házastárs köteles a különélő és önhibáján kívül rászoruló házastársát - ha arra nem érdemtelen - különvagyonából is eltartani, amennyiben házastársa megélhetésének költségeit a közös vagyonból nem lehet fedezni, és a tartás nem veszélyezteti a kötelezett saját, valamint annak megélhetését, akinek eltartására házastársával egysorban köteles.”
Ez a rendelkezés arra az esetre is irányadó, ha a házastársak között vagyonközösség nincs. A bíróság annak a házastársnak ítél meg házastársi tartást, aki önhibáján kívül rászorul. (Például az, aki rokkant és rokkantsági nyugdíján kívül semmilyen más jövedelme nincsen, nyilvánvalóan rászorul a házastársi tartásra. )
Az első voltam, kétlem, hogy náluk ez a helyzet állna fenn!
És az is szánalmas, amit egyes apák művelnek, ismerek olyat, aki a nővel tartatja el magát...
Lényegtelen.
Aki tapasztalatból írt, hogy mikor aláírtak egy papírt, abban volt erre utalás, azt miért kellett lepontozni, amikor azt ő tapasztalatból írta, mert az orra előtt volt a papíron feketén-fehéren?
Nem, nem ismerem a válaszolót, és nem tudom, hogy megy a válás, de erre úgy szerettem volna utalni, hogy nézzétek meg, kit pontoztatok le már megint, egy tapasztalatból írót.
Lehet, hogy nem élnek ezzel, de valami miatt mégis ott van a papíron erre utaló dolog, amit alá kell írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!