Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyen esetben "ciki" a voltfel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esetben "ciki" a voltfeleségnek ha a voltférj fizet gyerektartást?

Figyelt kérdés

A gyerekeket (10 és 11 évesek) közös felügyelettel nevelik tovább, tehát ugyanannyi időt lesznek mindkét félnél. De a férfi sokkal többet keres. Ő 700 körül, a nő 200 körül. A házban a férfi marad, a nő önként kiköltözik, és átköltözik a kisebb lakásukba. Elvileg felezni kellene a vagyont, de a férfi többet vitt/keresett, így a nő nem tart igényt a házra.

Viszont egy 100 körüli gyerektartás jól jönne a fizetése mellé a gyereknevelésre vagy pedig az apa fizetne mindent a gyerekeknek. (suli, különórák, ruhák)

Ilyen esetben, ha kulturáltan szeretnének válni, pénzügyeken nem összeveszni, a ház ami marad a féfinél kétszer annyit ér legalább mint a lakás, így ez "kitartottság" vagy sem?

2013. jún. 1. 15:03
 1/10 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hogy a férjnek sincs kifogása a gyerektartás ellen, inkább a nő vacillál. Viszont csak jobb lenne ha így lenne, mert egy anya csak jobban tud vásárolni a gyerekeknek, saját pénzéből nem nagyon megy, kérni állandóan rá viszont elég érdekes lenne
2013. jún. 1. 15:06
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Miért lenne ciki? Ha a férfinek nem baj, a nőnek meg könnyebb lenne ettől az élete akkor legyen. Másoknak meg nincs ehhez semmi köze, az exek döntése kell legyen ez.
2013. jún. 1. 15:10
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

a legjobb lenne ha hivatalos határozat v végzés lenne róla, mert lehet pár év múlva már nem lesztek jóban, és akkor nem mondhatja egyik fél sem, h a válás óta nincs gyerektartás fizetve.

és ha megvan róla a határozat, akkor mindig átutalással kell fizetni, és tüntesd fel h gyerektartás, így a későbbiekben az ebből adódó vitákat is ellehet kerülni.

2013. jún. 1. 15:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha két ember egyetértésben megegyezik, akkor nem ciki. Amúgy anyaként én is azt mondom, hogy az anyukák jobban tudnak vásárolni mint az apukák, amikor a volt férjem vásárolt, akkor vagy drágábban vette meg azt, ami máshol feleannyi, mert nem volt tisztában az árakkal, vagy nem vette észre hogy silány a minősége és két mosás után bolyhosodik. A méreteket meg sosem találta el, egyszer hozott a gyerekeknek két szandált és két szoknyát. a szoknyákat 4 évig!!!! kellett tartogatni mire belenőttek, a szandálok pedig kicsik voltak, egyszer sem tudták hordani. Nem beszélve arról, hogy a ruhavásárlás általában kín egy férfinak - szóval ha inkább pénzben odaadja az árát az anya meg elintézi a gyerekekkel a vásárlást, akkor mindenki jobban jár. A befizetéseket is jobban észben tudják tartani az anyukák.
2013. jún. 1. 15:26
 5/10 anonim ***** válasza:
47%
Egyáltalán nem ciki és nem kitartottság, ha nekik így jó csináják így. Én viszont inkább kérném az 50-50%-os vagyonmegosztást. Ezt a 100 eFt-ot közös felügyelet mellett nem igazán lehet hivatalossá tenni, így addig adja, amíg akarja (vagy amíg az új felesége meg nem győzi, hogy ne adjon).
2013. jún. 1. 15:54
 6/10 A kérdező kommentje:
A ház olyan dolog, hogy az tényleg a férjem pénzéből ment szinte, neki benne van az öröksége is, én úgymond "egy bőrönddel" érkeztem a kapcsolatban. Nincs ugyan erről papírunk, de nekem megfelel az ha megkapom a lakást. Ezt lepapírozzuk. A gyerekektől nem fog soha elvenni pénzt nő miatt, ennyire bízok benne.
2013. jún. 1. 16:11
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem ciki. A férj önként adja, a nő a gyerekekre költi.
2013. jún. 1. 16:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Miért lenne ciki? Ne már. Kell a pénz a gyerekeknek, ezt a férjed is tudja. Meg te fogsz főleg vásárolni nekik. Ruhák stb. kevés férfi tud gyerekruhát venni.
2013. jún. 1. 17:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Én inkább azt kérném, hogy fizesse be a gyerek külön óráit vagy amit kell. Egy hónapban nem költ az ember két gyerekre 100. ezret, nekem olyan kitartott érzésem lenne.
2013. jún. 1. 17:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Szép a bizalom de ettől a gyt-ról még csináljatok papírt.
2013. jún. 1. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!