Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy ne legyen balhé? Férjem több éve külföldön él, több éve elváltunk, közös gyermekünk ballagására készülünk. Én 2éve új kapcsolatban élek a régi otthonunkban. Közölte, haza jön a ballagásra, de nem emlékszik, hogy elváltunk hivatalosan
Kié lett válás után a házatok/lakásot6ok? Joga van neki hívatlanul is betenni oda a lábát? Ha igen, akkor ciki... Akár a nyakatokra is költözhet és te nem tehetsz semmit.
Ha nem, akkor mint írták szépen bescanneled a válási papírokat és a vagyonmegosztás eredményét, hogy neki köze nincs a házhoz, elmondod neki, hogy az ebéden szívesen látjátok a gyerek érdekei miatt, de elszállásolni sajnos nem tudjátok és ennyi.
Lehet, hogy ő arra gondol, hogy a vagyonmegosztás nem történt még meg. Az megvolt egyébként?
Mert az a fő kérdés, hogy kié a ház. Mert ha még közös és te laksz ott az új pároddal, akkor akkor az a legjobb, ha megpróbálsz nagyon kedves lenni vele és imádkozol, hogy ne jusson eszébe többlethasználati díjat kérni tőled és ne akarja kirakni a párod. Ez esetben jogosan csinálna balhét, még ah elváltatok hivatalosan akkor is.
Ha viszont már csak a tied a lakás hivatalosan, akkor ne aggódj amiatt hogy mit szól, egyszerűen be sem kell engedned. Ez esetben az iskolai programon részt vesz, aztán utána meg előtte azt csinál amit akar.
Igen kié lett a lakás?
Ha közös akkor joga van visszaköltözni.
De kié hivatalosan a lakás? Megvolt-e a vagyonközösség megosztás?
Ezen múlik minden!
Nálunk például még akkor zajlott a válás és feleségem kitalálta, hogy mivel jönnek a rokonai (az enyémekben volt annyi, hogy a zűrös válás miatt lemondták), én igazán elhúzhatnék arra a napra a francba otthonról. (Ennél azért kicsit durvábban fogalmazott, de azt kimoderálnák.) Persze én nem voltam hajlandó elmenni, elvégre én is ott laktam, a gyerek az én gyerekem is. Ki is hívta rám a rendőröket, hogy én nem akarok elmenni otthonról, és családon belüli erőszak, meg lelki terror, meg minden. Aztán szerencsére a rendőrök kioktatták, hogy nem úgy van az, jogom van otthon maradni. Én pedig a kissé elfogult anyósom kivételével tök jól elvoltam a rokonaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!