Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az egyik fél nincs megkeresztelve halákukkor nem is temethetik közös sírba őket, vagy ez ma már mindegy?
Ha kifizeted az egyházadót, (van szebb neve is, de azt nem tudom) visszamenőleg is, simán kérhetsz egyházi temetést.
Nem úgy működik már, mint régen.
Temetésnél nem kérik a keresztelőlevelet. Semmit nem kérnek, csak anyagi hozzájárulást az egyházhoz, és különböző jogcímeken egy halom pénzt.
Mért ne jelentene semmit?
Én nem akarok egyházi temetést,csak érdekel ha pl túlélem a páromat akinek egyházi lenne én meg nem azt szeretnék akjor mi van?Szerintem a polgári sokkal szebb és személyesebb is mint az egyházi.Nálunk ségebben volt külön katolikus meg minden,mármint a tewető különböző részei voltak a vallások sze
Mért ne jelentene semmit?
Én nem akarok egyházi temetést,csak érdekel ha pl túlélem a páromat akinek egyházi lenne én meg nem azt szeretnék akjor mi van?Szerintem a polgári sokkal szebb és személyesebb is mint az egyházi.Nálunk ségebben volt külön katolikus meg minden,mármint a tewető különböző részei voltak a vallások szerint felosztva.Ma már azt hiszem nem így van,nincs hely...Nem ragaszkodom az egyházihoz,párom meg mivel ministráns volt vagy micsoda,nyilván egyházi lesz majd,de addigra a pap se fog élni már meg senki aki ezt eldöntené,jobb esetben ugye.Bízom benne,hogy erre még jó darabig nem kerül sor.
Nálunk vidéken, létezik még katolikus, meg református temető....
De pl pont a mi falunkab csak "katolikus" van....keresztapám,,aki nem volt gyakorló hívő polgári temetést kapott (nagyon szép volt) eltemették ebben a temetőben...
Dédim református volt, őt református lelkész temette, volt mise is, 1 évre rá is... De a katolikus temetòbe (itt lett volna ref. Temető is)
Régen szigorúan vették, ma már nem...
Simán van rá lehetőség, hogy egy helyre temessenek, nem is kell egyféle szertartás, hiszen a temetőket már nem az egyházaktartják fen. Kifizeted a sírelyet, vagy a kriptát, aztán kész...
Ez kb. ilyen:
Minek házasodik valaki templomba, amikor azt sem tudja mit jelent, hogy hivő, mi a lényege a hitnek, életnek, a rád bizott feladat(életfeladat) betöltésének?
Az egész kérdésedben egy a lényeg: hogy kötözködni tudj, és a hivők tevékenységét megkérdőjelezd.
unalmas.
A megkeresztelkedés lényegéről sincs fogalmad, csak egyet tudsz(de hogy miért azt szerintem te magad még csak nem is pendited:DD)hogy:
nem akarsz megkeresztelkedni. Azt hiszed, hogy ez a kijelentésed bárkinél is vihart fog okozni a biliben. Hát tudd meg: nem:DD
10
Szóval: Azt csinálsz az életeddel és a lelkeddel amit akarsz, mert a te életed,a te lelked, te vagy a felelős érte, rajtad fogják számon kérni a cselekedeteidet.
Azt meg sosem tudhatod ki megy el kettötök közül előbb, kit hiv vissza előbb Isten. A kor lényegtelen ilyen szempontból, a visszahívás ideje a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!