Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit gondoltok a 800 eurós...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a 800 eurós fizetéshez viszonyítva mennyire reális a 40 eurós gyermektartás?

Figyelt kérdés
Szüleim nemrég váltak el. Anyám külföldön él, én apummal maradtam, csak az a baj hogy az ő fizetése annyira elég, hogy a számlákat kitudjuk fizetni. Amíg apa nem talál jobb munkát igen jól jönne a kicsit nagyobb összegű tartásdíj, csak anyám nem hajlandó egyezkedni ilyen téren.
2013. máj. 14. 22:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%

120-160 eurós lenne indokolt, és a bíróság is ennyit ítélne meg. Ez a 15-20%, ami gyerekenként az általános (kivéve ha van más gyerek is, aki után fizetni kell).

Ha nem egyezkedik ilyen téren, akkor sajnos perelni kell. De nyugodtan megmutathatjátok neki a jogszabályt, hogy csak ő fog pórul járni...

Egyébként hol él, hogy ilyen kevés a fizetése? Ausztriában, Németországban ez bőven a minimálbér alatt van (Németben nincs hivatalos minimálbér, de az átlag legalacsonyabb fizetések is efelett vannak 40 órára).

2013. máj. 14. 22:18
 2/18 anonim ***** válasza:
44%
Valamiből neki is élnie kell. Amíg meg van a mindennapi betevőd, ne kívánj többet. Lehet édesanyád is hasonlóhelyzetben van. Drága az albérlet és a megélhetés, mindez 700 Euró alatt nem jön ki.
2013. máj. 14. 22:20
 3/18 A kérdező kommentje:
Anyám gorögországban él, papíron ennyi a fizetése, de havonta kap 1200-at + a borravalók(pincérnő,bárpultos). Mi apával Romániában, közvetlenül a határ mellet élünk. Anyának az albérlet és étel max 500 euróba kerül. Azért fizet ennyi gyerektartást, mert a romániai minimálbérhez viszonyították, szerintem jogtalanul, bár ez csak az én véleményem. Ha van pénze kocsira és repülőjegyekre, ami luxus cikknek számít vmilyen szempontból, úgy érzem nem akarok sokat tőle.
2013. máj. 14. 22:33
 4/18 anonim ***** válasza:
50%
Pedig ez Magyarországon is így van. Ne az ottani fizetés számít hanem az ottani munka hazai fizetését veszik átlagnak.
2013. máj. 14. 23:03
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha Romániában élsz az ottani szabályozásnak kéne utána nézni

valamilyen jogi forumon, amúgy nem hiszem hogy a pincérnői fizetés olyan jó megélhetés lenne.

2013. máj. 14. 23:20
 6/18 A kérdező kommentje:
ne értsétek félre, nem akarok ezen változtatni, nem is tudnánk mondjuk.. csak kíváncsi voltam hogy reális-e, amúgy tényleg annyit kap, kedvesek a főnökök és adnak + pénzt kajára, mert nem náluk eszik :D
2013. máj. 15. 01:10
 7/18 anonim ***** válasza:

Mások kedveségére sose szabad anyagi dolgokat alapozni

sose ebből indulj ki se ebbe az estbe se máskor.

2013. máj. 15. 01:23
 8/18 anonim ***** válasza:
71%

Azért érdekesek vagytok... ha fordított helyzet lenne, itt fröcsögnétek, hogy micsoda féreg a férfi. Számoljatok már basszus: keres 1200 eurót, plusz jöjjön be kb 300 euró borravalóban bejön annyi egy hónapban, higgyétek el), az 300 ft-os árfolyammal számolva 450000 Ft, ebből ad 40 eurót, azaz 12000 forintot gyerektartást. Szerintem nevetséges, és undorító, hogy a pártját fogjátok. Tudom, hogy le leszek pontozva, de akkor is férfigyűlölő nőszemélyek vagytok, és ebből is látszik, hogy rohadtul nem a gyerek a fontos, csak bosszút akartok állni a férfiakon a vélt vagy valós sérelmeitekért.

Továbbra is fenntartom, ha a kérdés úgy lett volna, hogy apám 12000 forintot fizet a 4500000-es fizetéséből gyerektartást, akkor ti már nagyjából a halálát kívánnátok, de így, hogy a nő szarik fizetni, így teljesen rendben van. Nézzetek már magatokba... szánalom.

Kérdező: Nagyon kevés ennyi gyerektartás, és anyád szégyellheti magát, hogy ennyire szarik a fejedre.

2013. máj. 15. 12:26
 9/18 anonim ***** válasza:
450000-et akartam írni, nem 4,5 milliót, előző voltam
2013. máj. 15. 12:27
 10/18 anonim ***** válasza:

Jézusom, utolsó, ne fröcsögj már!

Senki nem sajnálta az anyukát, de az sajnos szomorú tény, hogy ilyen esetben az adott országban az adott munkára kapott átlagbérből számítják a gyerektartást, nem a valós bérből. Ez van, ezzel nem lehet mit tenni.

Személyszerint úgy gondolom, hogy ha valóban 1200 befolyik havonta, akkor abból ildomos lenne 200 euró körüli összeget gyerektartásnak adnia, ahogy itthon is 15-20%. A román törvényekhez nem értek, így sajnos az első válaszom nem is mérvadó így, hiszen azt hittem, Magyarországról van szó.

A törvényeknek semmi köze ahhoz, hogy ki gyűlöl kit meg kit nem. Ez van, és kész, és ha itt földhöz vered magad, sajnos akkor sem lesz másképp.

U.i.: ha valóban 800 eurós lenne a keresete, de mondjuk Ausztriában, akkor megérteném, hogy 40 eurót ad, ugyanis ott csak a lakhatásra elmenne ebből 500, a maradék meg benzinre és ételre. 1200 euróból Görögországban viszont nem értem, ugyanis a bérleti díjak, a benzin és az étel is nagyon alacsony, tehát marad bőven.

2013. máj. 15. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!