Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek ma a válások...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ma a válások száma egyre növekszik vagy csökken?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömmel épp arról beszélgettünk, hogy még mindig van hosszú, akár egy életen át tartó szerelem. Mégis én azt látom, hogy több a válás, mint annakelőtte. De ha még nem is több, akkor a boldogtalan kapcsolatok száma egyre növekszik. Vagy én látom rosszul?
2013. máj. 14. 14:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%
Nézd meg a mai világot. Média, politika... Család ellenes műsorok. Az "én" központúság hirdetése, karrier, pénz orientáltság. Ezek nem arra ösztönöznek, hogy foglalkozz a másikkal, családdal. A "tedd meg, mert jár neked" üzenetet közvetíti a világ és ebbe csak "te" férsz bele, más nem. Liberalizmus, fene nagy "szabadság". Ezért nincs ma becsülete a házasságnak.
2013. máj. 14. 15:30
 12/18 anonim ***** válasza:

Onzoseg onimadat buszkeseg megbocsajtas hianya.

Es a mert nekem a legjobb jar mert en megerdemlem beallitotsag.

2013. máj. 14. 15:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Régebben nem is úgy voltak a házasságkötések, hogy mindig szerelemből kötötték, nekem mamám tudna mesélni. :) De mindig kitartottak egymás mellett. Most kicsit más a helyzet.
2013. máj. 14. 16:08
 14/18 anonim ***** válasza:

#11 - ezt úgy mondod, mintha az ember fejbe tölcsérrel töltenék ezeket és nem lenne beleszólása abba, hogy a sajátjának tekint-e valamit.

Másrészt a bulvárműsorokat bulvár szinten kell kezelni. Szórakoztatnak, nem oktatnak.

A reklámok pedig eladni szeretnének valamit - kétlem, hogy valaki az életét reklámok alapján képzeli el.

Sokkal inkább lehet az a háttérben, hogy a családból nem hoz valaki értékeket, a gyerekkori értékátadás nem történik meg.

Ne a médiát hibáztassuk, az csak egy szórakoztató eszköz. A gyerekeket nevelő generációnak van felelőssége inkább, hogy milyen felnőtt válik az adott gyerekből.

2013. máj. 14. 16:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Mert egyszerűbb lecserélni mint megjavítani.
2013. máj. 14. 17:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Vagy növekszik, vagy stagnál (egyformán sok évek óta). Több oka is van, amiért növekszik. Ma már el mernek válni az emberek, nem számít szentségtörésnek, mint régen, mikor inkább megkeseredve éltek le 50 évet egymás mellett gyűlöletben, csak mert mit mond majd a szomszéd, ha elválunk. A másik, hogy sokan hamar ugranak bele a házasságba, nem elég megfontoltan, mikor még elvakítja a szerelem. Van, aki még az együttélést sem próbálta ki, de már házasodik fél év után. Illetve olyan is van, aki megfontolt, biztos magában, nem is lángol már a szerelemtől, nincs a szeme előtt rózsaszín köd, viszont mikor a - szerinte - jól működő házasságba belép hirtelen egy mégjobb harmadik fő, akkor megkergül és mindent hátrahagy. Ha kell, akkor még a gyerekeit is. Persze az ilyen házasság nem működik jól, csak ők maguk is elhiszik addig, míg be nem lép a képbe valami. Egy jól működő házasság nem jut a válásig. De ez csak az én véleményem, persze teljesen szubjektív, mindenki máshogy vélekedik erről a témáról.
2013. máj. 14. 19:05
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Szerintem teljesen igaza van a 11-es válaszolónak. Bizony a média ma egy olyan közvetítőeszköz, ami rossz szerepmintákat közvetít. Valóban ne csodálkozzunk, ha ilyen irányba halad a világ, amikor nyakunkba öntik a sok mocskot már elnézést a kifejésért.

Azt erősen vitatnám, hogy a bulvárműsorok szórakoztatnak. Kit szórakoztat? A köznépet, az úgynevezett mai fiatalokat, akiknek rossz értékrendet ad majd ez tovább.

Valóban még ma is jelen van, hogy együtt élnek egymással hosszan, de nem alszik-e ki a szeretet lángja? Szerintem de. Ugyanúgy van ez, mint a gyertyával, amit ha meggyújtunk sokáig ég a tűz, de egyszer kialszik. Valahogy így van ez a hosszú kapcsolatokkal is szerintem. Már csak tiszteletből vannak együtt és nem szerelemből.

Másik felvetésem kissé már közhely, de vajon mi tart inkább össze egy kapcsolatot a sok közös tulajdonság, a hasonló jellemvonások, vagy a különbségek vonzzák egymást. Ám az is lehet erre nem tud senki egyértelmű választ adni.

2013. máj. 15. 12:14
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha az érdeklődési kör, értékrend,vélemények hasonlóak, akkor sokkal egyszerűbb a másikkal, kevesebb a súrlódás, illetve könnyebb a kommunikáció és több az egyetértés.

Minél jobban különbözünk, annál nehezebb, de nem lehetetlen. Mi a feleségemmel sokban különbözünk és néha egyszerűbb lenne az élet, ha egyformán gondolkodnánk bizonyos helyzetekben.

2013. máj. 15. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!