Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldre költözés esetén apának milyen beleegyezőt kell aláírni, hogy a gyerek is kint élhessen?
1-es válaszoló, komolyan kell hozzá gyámhivatali engedély? EU-n belül is?
Azért ez durva, hogy egy hivatal mi mindenbe beleszólhat.
Kérdező, és apuka ebbe beleegyezik? :(
Kell.Sot, akkor is, ha a szulokkel egyutt megy a gyerek, tehat nincs szo valasrol.Bar itt a multkor irta valaki, hogy alapvetoen ellenkezik az EUs jogszabalyokkal.
Mondjuk ki lehet atszani azzal, hogy a gyereket a magyarorszagi iskolabol nem kell kiiratni, csak szuneteltetni a tanuloi jogviszonyt es evente egyszer legalabb nehany napra hazajonni.
Tényleg igazad van. Közben én is utána néztem. [link]
Ez azért nagyon gáz.
#2,#4, mi is abban a durva, hogy az állam meg akar győződni arról, hogy az önállóan nem cselekvőképes állampolgárát nem nyomortelepre viszik, nem menekült-táborba, nem is eladni rabszolgának, hanem olyan helyre, ahol biztosítva van a sorsa, gondozása, tanulmányai... azért mindenen nem kellene felháborodni, én is herótot kapok a bürokráciától, de ez kivételesen jó, hogy így van.
Kérdező, megállapodtok az apával, és ha ő is úgy látja jónak (nyilván ő is ragaszkodni fog annak bizonyításához, hogy a gyerek jó helyre kerül, biztosított körülmények közé) akkor bementek a gyámügyre, lepapírozzátok.
#6, természetes, hogy akkor is kell - apa meg anya együtt is lehet gondatlan...
Egy valamin gondolkodjatok már el: ma Magyarországon a gyermek elleni erőszakos bűncselekmények 39%-át az anya követi el, 41%-át az apa, és a fent maradó 20%-on osztozik a világ összes többi embere... a gyámhivatalnak nagyon sokszor pont a saját szüleivel szemben kell megvédeni egy gyerek érdekeit... milyen jó lett volna ugye, ha Agárdon is léptek volna időben a minap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!