Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekelhelyezésnél szétválaszthatók a testvérek? Az 5 éves lányt az apának, a 10 hónapos fiút az anyának?
Bátyámék hasonló korú gyerekekkel váltak. Közös felügyeletben állapodtak meg. A kicsi egy ideig többet volt az anyukájánál, de utána ő is ugyanúgy ment az apjához is mint a bátyja.
Szerintem ez a legtisztább. Nem kell a láthatáson, pénzügyeken veszekedni (persze eleinte adott bátyám pénzt míg a kicsi ott volt, csak a gyedet kapta) A gyerekek sem csak kéthetente két napra látják az egyik szülőt.
Nálatok ez nem esélyes?
Az anyja kiabál meg rángatja a kislányt, csak az apával érzi jól magát.
Valóban még a közös felügyelet is lehet esélyes.
Nem én vagyok az apa. Csak családtag vagyok.
Hogyne volna olyan, hogy nem kötődik a kislány az anyjához?! Persze, hogy van. A kötődési zavarok előidézésében néhány spec esettől eltekkintve (pl. hospitalizáció: hosszú ideig kórhézban van a gyerek az anyja nélkül) mindig az ún. gondozó figura a hibás, aki általában az anya.
A bíróság mindig megnéz minden körülményt: kötődés, mit akar a szülő, és mit a gyerek, melyik szülőnél jobb a felnövekedés feltétele, a légkör, a gyerek számára az érzelmi-anyagi biztonság feltételei hol jobbak stb.). Egy ötévest már meg is kérdeznek, hogy kihez akar kerülni. Szakértőt is kérhet az apa, ill. a bíróság kirendelhet.
A testvéreket szétválaszthatják, de olyan is van, hogy az apának ítélik mindkettőt. Ma már - szerencsére - sokal több okos ember van a bíróságokon is, a szakértők között is, akik pontosan tudják, hogy mikor jobb egy gyereknek az apjánál - legyen az bármilyen kicsi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!