Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekelhelyezésnél ez döntő ok lehet?
Elég sokáig benne voltam egy rossz házasságban. Többnyire a gyerekek miatt nem akartam válni,másrészt kényelmes volt házasságban élni. Magyarán hülye voltam, hagytam hogy csaljon, csicskának tekintsen, mert amúgy jól elvoltam a gyerekekkel abban az anyagi biztonságban ami általa volt. Most besokalltam, válni akarok. Ebben szerepe van annak is, hogy megismertem valakit. Nem miatta akarok elválni elsősorban, amúgy is régóta érett a gondolat, de sosem léptem. Ha vele nem is jön össze akkor sem akarom már ezt a házasságot. (Ő az első férfi akivel kapcsolatom volt a házasság alatt, míg a férjem folyamatosan csalt.)
A lényeg, hogy azt akarja, nála maradjanak a gyerekek. És fenyeget, hogy mivel pasi miatt mentem el, a bíróság neki ítéli a gyerekeket. És hogy neki több pénze van, a bíróság ezt is figyelembe fogja venni. Én most egy örökölt kétszobás lakásba költöztem be, szóval a nevemen van, de a gyerekeknek így nincs külön szobájuk (10 éves fiú, 8 éves lány). Míg a régi házunkban van nekik.
A kérdésem, hogy tényleg figyelembe veszi a bíróság ezeket a dolgokat. Tisztább lenne szakítani, és hagyni hogy lenyugodjon a férjem. Tudom, hogy nagyon szereti a gyerekeket, de ha nem "járattam volna le" a város előtt (kisváros, mindenki ismer minket) akkor nem hiszem hogy ragaszkodna ahhoz, hogy nála maradjanak.
Amit jelenleg tudsz nyújtani, az elég a gyerekeknek ahhoz, hogy normálisan el legyenek látva. Ebbe nem köthet bele az apa, föként ha eddig is te foglaljoztál a gyerekekkel leginkább.
Az, hogy van-e külsö kapcsolatod, a gyerektartásban nem játszik szerepet, kivéve ha a szexböl élsz azazpristituált vagy. Amig csak barátod van, ahhoz jogod van, és az sem sámit rossz pontnak, ha netán egymás UTÁN több lett volna.
Arra viszont számits, hogy a gyerekeket is megkérdezik, hogy kivel akarnának maradni.
A gyerektartást az apa jövedelme után állapitják meg, ez általábn 15 és 25% között van gyerekenként.
Viszont ha tényleg szereti a gyerekeket meg azok is öt, akkor a láthatást a helyedben nagyvonalúan szabályoznám, nem kicsinyeskednék ilyenben.
Köszi a válaszokat!
Nem akarok kicsinyeskedni a láthatást illetően. Mi ketten nagyon nem működünk jól, de a gyerekekre ezt nem akarom átvetíteni. Még ha per pillanat most ő meg is teszi.
A gyerekek velem szeretnének élni. Most is velem vannak fent a lakásban éjjelente hétköznap, hétvégenként az apjuknál.
Ha a gyerekek a te új lakhelyedre költöznek, akkor óvodát/iskolát kell váltaniuk? Ezt figyelembe veszik.
Meg azt is, hogy a költözés kiszakítja őket az otthonukból. Ez inkább lehet gond mint az új pasid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!