Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan húzzam meg a határokat?
Szerintem pont abban a korban van a fiad, amikor nagyon sokat számít, hogy sok-sok mindent megkap, el tud menni a haverokkal bármikor bárhová, mert nem azt hallja, hogy nincs pénz. És nincs színvonalhatár sem, hogy milyen helyre mehet, mert mindent megengedhet anyagilag a szülő.
Ne csinálj semmit se szerintem, legalábbis semmi bosszún ne törd a fejed. Viszont arra figyelj, hogy tartsd a kapcsolatot a fiaddal. Mert ugye most elvakítja a "mindent megkapok", viszont lassan kinő ebből a korból, átlép abba, mikor már azon is elkezd gondolkodni, hogy akkor hogy is volt korábban, hogy is került ő az apjához, hol is volt az ő apja kiskorában? Akkor majd rájön, hogy sehol. Eszébe jutnak azok az emlékek, hogy miért is nem szerette az apját gyerekkorában, és emellé fogja állítani, hogy később a pénzzel vásárolta meg. Ekkor lesz nagyon fontos az, hogy majd hiába látja azt, hogy az apjához került, hiába engedted meg, tudni fogja, hogy ő akart menni, de azt is tudni fogja, hogy te sosem mondtál le róla, mindig is mentél, látogattad, tartottad vele a kapcsolatot, te mindig is szeretted, ott voltál neki.
Kedves 46%-os! Elárulnád hány éves vagy? Hány gyermeket neveltél fel, hogy látatlanban kiosztasz valakit, hogy rosszul csinált mindent?
Sajnos ez a kamaszkor valóban ilyen, hogy azt nézi a gyerek, ahol neki kellemesebb. Megkap mindent, gondolom apuka nem korlátozza, nem kell időben otthon lenni, leckét írni, rendben tartani a szobáját, satöbbi.
Nem tudom, hogy érdemes-e belemenni valamilyen csúnya harcba apukával. Sokkal inkább meg kellene próbálni a gyerek felé nyitottnak maradnod. Szeretned annak ellenére, hogy most nyilván egy buta döntést hozott. De végül is csak gyerek még. Szeresd nagyon, mert a te fiad. Ez természetesen állati nehéz így. Sok erőt neked!
Én egy dolgot nem értek:
A kérdésből nem derül ki, hogy az apa valaha is bántotta volna a gyereket vagy nem megfelelően bánt volna vele.
Csak arról írtál, hogy veled szemét volt. Ez pedig önmagában nem zárja ki, hogy jó apa volna, tehát egyáltalán nem biztos, hogy rossz helyen van nála a gyerek.
Őszintén:
Nem védeni akarom az apát, de nem túlzol te egy icurka picurkát?
El nem tudom képzelni normális emberről, hogy a gyereke szeme láttára fojtogatja valaki és nem hív rendőrt amint szabadul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!