Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szüleim veszekednek falun...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rami** kérdése:

A szüleim veszekednek falun lakom és a helyzetünk nem valami rózsás anyám már kint van idegilgeg mit csináljak?

Figyelt kérdés

az van hogy 4 vagyunk lányok

az apám nem akar a házból elmenni mert neki az szégyen és mi meg nem tudunk hova menni és így halad a helyzet akkor nem tudom mi lesz válni nem akar mindent ki sajátít és most kezdte azt hogy fizzesük be a csekeket 10 ezer forintból a többit meg elrakat

2013. ápr. 22. 13:57
 1/10 A kérdező kommentje:
anyám dolgozik meg minden de azt már nem bírjuk mindenel fenyeget minket de mi nem tudunk hova menni de a húgom még túl kicsi hogy föl fogja mind eztet tanácsok kellenek bármilyen jó mit tegyek ügyvédi válaszok is jöhetnke
2013. ápr. 22. 13:58
 2/10 anonim ***** válasza:

Édesanyád adja be a válópert és kérje a távoltartási végzést édesapátok ellen (ha pl. félő, hogy agresszívan is viselkedne, akkor egész biztos megkapja).

A ház közös vagy apukádé? Ha apukádé, akkor nektek kell mennetek. Ha közös, akkor el kell adni és venni 2 kisebbet, ennyi. De az első és legfontosabb a válóper beadása lenne.

2013. ápr. 22. 14:00
 3/10 Kései Sirató ***** válasza:

A megoldás a válás szerintem is, költözzetek el! Ha anyukád dolgozik , akkor vágjatok bele! A munkabére + emelt összegű családi pótlék + tartásdíj, amit majd apád fizetni fog. Ha nem fizet, a gyámhivatal megelőlegezi a tartásdíjat és utólag az állam behajtja, levonják a fizetéséből.

Ezenkívül ha legalább 3 gyerek van , a suliban ingyenes az étkezés és a tankönyv, mégis érdemes kérelmezni a jegyzőnélk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, mert ha megkapjátok (a feltétele havi 37.050,- Ft 1 főre eső jövedelem) , akkor évente 2x gyermekenként kaptok még 5.800,- Ft Erzsébet utalványt is és jogotok van ingyenes jogi szolgáltatás (ügyvéd) igénybevételére.

2013. ápr. 22. 14:33
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot csak az van hogy valamennyire le vagyunk égve és nem tudnánk válópert indítani

a ház közös de azt mondja hogy mi mennyünk el mert az neki szégyen lenne és már nem bírjuk ahol tud ki kezd velünk és már volt egy olyan eset hogy majdnem kicsavarta anyám kezét mert ki akarta tépni a számítógépet a helyéről de anyámnak csak az újából csöpögöt nagyon a vér én már mondtam neki hogy mit kellene teni hogy távolt tartási végzést kellen inditani de azt meg nem akarja meg akkor még jobban tönkre tenné az életünket meg a húgom is még egy kicsot ragaszkodik hozzá

2013. ápr. 22. 14:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen köszönöm csak az van hogy apának nincs bejelentett munkahelye meg az van hogy anyu csak közmunkás meg még egy kertészetdben dolgozik de ott nem folyik most a munka
2013. ápr. 22. 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:

Első a válóper, az észhez téríti, második a gyámhatóság felé jelezni, hogy közös háztartásban élnek mert sajnos nem bírnak külön költözni és nem ad a gyerekekre pénzt. A gyámhatóság kiutal egy kis segélyt és apa nyakába ugrik, hogy a fizetése fele jár (3 gyerek után 40%át ha akarja ha nem át kell adja) az még a 80 ezres fizunál is 32 ezret jelent anyutoknak.

Szar de a törvényre kell bízni a dolgot és ha minden sikerül hamar adják el a házat és uzsgyi mindenkinek amerre lát.

FONTOS!!! Ha a házból anyud és Ti önként költöztök el, azzal a bíróságon azt bizonyítja, hogy a lakhatása adott! Nem kérheti, hogy apát küldjék el és ti menjetek vissza a családi házba!

2013. ápr. 22. 15:07
 7/10 anonim ***** válasza:

nem baj, ha nincs bejelentett munkahelye, A gyámhatóság fizetni fog és aputoknak az első bejelentett munkahelyénél már vonni fognak visszamenőleg is!

Anyukád minden ilyenről készítessen látleletet! Egy válás nagyon kulturált emberek közt lehet szép! Apukád nem az. Anyukád hiába akarja szépen és csendben csinálni ha apukátok egy görény... A kis lány idővel észre veszi hogy aputok milyen... Anyukádnak arra kéne gondolni, hogy az a kislány és Ti a lehető legkevesebbet szenvedjetek aputok miatt!

2013. ápr. 22. 15:10
 8/10 A kérdező kommentje:
hát abban igazad van hogy egy görény de anyunk is csak azt akkarja hogy nekünk jó legyen de csak attól fél hogy még nagyobb álkat lesz azca f
2013. ápr. 22. 15:41
 9/10 anonim ***** válasza:

látlelet és távoltartás amint átmegy állat üzemmódba jöhet a rendőr is!

Ha neki esik anyudnak hívd ki! Attól nagyobb szégyene apádnak biztos nem lesz! Ne játsza a férfit, hogy keménykedik egy nővel...

Majd a rendőrrel! Minden egyes kézemelésénél hívd a rendőrt! Ha tart a szégyentől menekülni fog előletek vagy nagyon szépen csendben rendben meghúzza magát!

Elhiszem, hogy anyud jót akar! ez mindig a nők hibája! Mert a nők bonyolítják túl a válást, hogy a gyerek ne sérüljön lelkileg de azt már észre sem veszik hogy 2-3 évig tartó folyamatos harcolásban rájuk sül a bélyeg, hogy anya képtelen minket megvédeni apától!

Holott ez az első dolga! Én könyörögtem anyumnak hogy meneküljünk el mert tudom, hogy apa meg fogja ölni! Fater felvette a pisztolyát és úgy indult anyu után! Ha megfogta volna nekem már halott anyám van! Anyunak én is csak annyit mondtam, hogy miatta fogunk mind meghalni mert nem véd meg minket. 13 éves voltam ekkor... Fater minket is képes lett volna bántani, hogy anyut bántsa rajtunk keresztül... Erre a szintre nem kéne eljussanak, hogy már anyukádat testileg is bántalmazza!

2013. ápr. 22. 15:55
 10/10 Kései Sirató ***** válasza:
Menjetek be az Önkormányzathoz és kérjetek rendszeres gyerkevédelmi kedvezményt. Az alapján, amiket írtál, jogosultak vagytok rá. Ha megvan a határozat, édesanyád jogosult az ingyenes ügyvédre, akivel megbeszéli a dolgokat, aztán benyújtja a válókeresetet a bíróságra.
2013. ápr. 23. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!