Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a volt férjem fizetésemelést kap, akkor a százalékosan megállapított gyerektartás összege is emelkedni fog?
A gyerektartást eddig is vonták a fizetéséből, de most új pozícióba került, új szerződéssel. Ebben az esetben nekem megint kérnem kell, hogy vonják a fizetéséből vagy automatikusan vonatkozik az új fizetésére is.
A gyerektartás összege a fizetése 50%-a volt, most azt mondja, hogy nem hajlandó ennyit fizetni, kérni fogja a csökkentést megteheti ezt? Eddig 145000Ft volt a fizetése, most 180000Ft lett.
Én azt gondolom nőként, hogy igenis a volt férj fizessen! Na de amikor megláttam az 50%-ot, bocsánat, de akkor neki alig marad 75-80 e forint havonta??? Már megbocsáss, de ez durva. Ne mondd már nekem, hogy egy gyerekre muszáj elkölteni 75-80e forintot havonta!!!! Azt mondják, hogy fizessen apuka, hogy a gyerek ne szenvedjen hiányt semmiből. De ne mondd nekem, hogy mondjuk havi 40-50 e forint nem fedezi a gyerek szükségleteit. Annyival nem kapott többet, mikor apuka otthon volt, akkor sem. 180.000 forintnak a 20%-a 36 ezer forint, szerintem simán elég lenne 30%-ot fizetnie apukának. Azért én elhiszem, hogy elváltunk, meg utáljuk egymást, de ne haragudj, neki is élnie kell valamiből.
Azért sokszor elgondolkodom, hogy anyuka újra férjhez megy, szül még egy gyereket. Ő kapja a gyest-gyedet, új pár dolgozik, x forint, + még jön a gyerektartás apukától.
Ex férj meg miből él? ha neki lenne új családja, az ő gyereke nem kaphat meg annyi mindent, mint az első gyerek???
Bocs az offért, ez nem neked szólt kérdező, általánosságban kérdeztem.
55%-os, azért a stílusod undorító, állítsd le magadat!
És nem, nem vagyok elvált nő.
Egyébként pedig a Kérdező valóban undorítóan pénzéhes, és az ilyet én is elítélem, de azért
1. stílus!
2. ne általánosítsunk
Előző vagyok, a fix 30-es. (Mint egy tarifa :D :D )
Még annyit akartam, hogy azért nem csak 3 kategória van: nők, elvált nők és férfiak. Vannak ELVÀLT férfiak is, velük mi legyen, ne kelljenek senkinek?
Nekem van új párom, nem impotens köcsög, csak egy ember, aki szeret, és akinek szintén nem sikerült az első házassága, mint nekem. Fizet ő is gyerektartást, 45-öt. Tehát a kettőnk egyenlege gyt. kapcsán -15 000.
Ezzel nem akarok semmit mondani igazából, csak azt talán, hogy nem szabad általánosítani, nem minden nő szemét, vannak pasiból is elváltak, és vannak normális emberek, akik ezt tudják kezelni.
Szerintem a gyt. az valahol olyan tabu téma kell, hogy legyen egy új kapcsolatban, mert nincs közünk igazából ahhoz, hogy a volt házastárssal miben egyeztek meg.
Jó mondjuk ez feltételezné azt is, hogy a másik oldal is normális, és nem akar kisemmizni senkit... hát ez nem mindig megy könnyen.
En ha uj elettars lepne be a kepbe azonnal leallitanam minimumra a gyerektartast.Mennyi megelhetesi anyuka van eszem megall.
Behoznam az osztott felugyeletet es egy fillert sem fizetnek az exeknek .
Tenyleg szamoljunk fizetes plus uj padi fizetese plus ket gyerekre gyt igy majdnem 3fizetes job be.Az apuka meg nyomorog meg akkor is ha kedves anyuka ment fere.
Ugy latom gyerek egy adu a megelhetesi anyuka kezeben.
En is elvaltam es egy fillert sem kapok mert osztott felugyeletben egyeztunk meg gyerekek 3/4 napot hetente apjuknal vannak.
Én szerintem nem, de tény, h ilyenkor hányingerem van a nőktől.
Felháborító, h a férj leadja a fizetése felét, marad 90 ezre, a feleség meg felveszi a saját fizetését, a családi pótlékot meg ha van új pasija akkor még azt is.
Azért azt vegyétek figyelembe, hogy 50%-ot 3 gyereknél szoktak megállapítani!
Egy gyerek után 20%, két gyerek után 40% és 3 vagy több gyerek után 50%!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!