Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után hogyan tovább egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után hogyan tovább egy ilyen kicsi gyerekkel?

Figyelt kérdés

A férjem néhány hete bemondta az unalmast és közölte, hogy elköltözik. Már a terhességem alatt is csalt (és azóta is), kb fél éve bukott le, azóta tudok erről.

Akkor megbeszéltük, hogy a pici miatt (ő most 1,5 éves), adunk magunknak mégegy esélyt, újra randizgatni kezdtünk, stb., de ebből inkább részemről lett nagy erőlködés, míg ő magasról tett az egészre.

Fiatalnak érzem magamat ahhoz, hogy ilyen megalázottságban éljek, választás elé állítottam a páromat, ő pedig döntött. Bár eszméletlenül fáj, tiszteletben tartom, hogy ő mellettem nem volt boldog.

Nem akarok számítónak tűnni, de bevallom nagyon is függtem tőle anyagilag. Nem megy egyedül. Gyesen vagyok a kislányunkkal, ennyi pénzből nem lehet megélni. Egyedül még száraz kenyéren talán, de ez a pénz a kislányom dolgait éppen kifutja, én már nem tudnék mit enni, ha csak ennyiből gazdálkodhatnék. Jelenleg éppen felélem a tartalékaimat, illetve a szüleim is támogatnak egy kis pénzzel, amiért nagyon hálás vagyok nekik, de a végtelenségig ez sem mehet.

A lakás az enyém, ez marad is az enyém. A viszonylag új, hitelmentes autónkat a párom vitte, cserébe lemond minden egyéb közösen megszerzett értéktárgyunkról. (elektronikai cuccok, bútorok, stb.) Elég békésen sikerült megegyeznünk.

Amióta elköltözött természetesen a pénzére nem számíthatok, bár a múltkor vett két csomag pelenkát legalább és egy-két dolgot a kislányunknak, már sajnos ott tartok, hogy ez is nagy segítség.

Elég jó munkahelyem van, mérnökként dolgoztam, így ha visszatudnék menni dolgozni, megoldódna az anyagi problémánk, ehhez azonban bölcsi kell. Eddig kettőben jártam, nincs helyük... Beszéltem a főnökömmel, nagyon készséges volt, bár felvettek anno valakit a helyemre, azt mondta 2 éves a szerződése, ami bő két hónap múlva lejár, utána visszamehetnék. Csak addig ki kéne húzni valahogy és minél előbb találni egy bölcsődét.

Itt egyedül vagyok, nincs segítségem, a szüleim vidéken élnek és dolgoznak, roppant nehéz lesz, tudom. Egy részem azt érzi, hogy összedőlt az egész életem, a magánéletben csődöt mondtam...

Ugyanakkor rengetegen állnak támaszként körülöttem és értük, illetve a kislányomért csak megyek tovább, küzdök és próbálok nyugodt maradni, de annyira nehéz!! :(

Mi lesz a gyerekünkkel, ha benyújtjuk a válást? Indul automatikusan külön valamiféle tárgyalás miatta is?

Gyakorlott anyukák hogyan oldják meg, hogy mindenre van idejük? Nincs bűntudatuk, amiért ilyen picin bölcsibe adják a gyereküket?

A munkaidőm egyébként reggel fél 9-től olyan 2-3-ig tart, olykor 4-ig, de eléggé rugalmas szerencsére, így a bölcsibe is odatudnék érte érni. Akkor viszont mi lesz, ha megbetegedik? Mi lesz ha elveszítem a munkahelyemet?

Annyi és annyi kérdés van bennem, amitől rettegek, de nincs kinek feltennem. :( Segítenétek? Szinte bármilyen tanács jól esne most!

2013. ápr. 16. 11:45
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Még a kérdésekre: Budapesten élünk a 7. kerületben (2 szobás lakás), a családom 180 km-re tőlem. Ha végképp nem megy, akkor erre a pár hétre hazaköltözünk a picivel anyuékhoz.

Azért nehéz feldolgozni, hogy ennyit tanultam, direkt azért, hogy SOHA ne kerüljek ilyen helyzetbe, most még is baromira ki vagyok szolgáltatva másoknak.

Tv és internet egy csomagban van és még hűségidő van rá, így többe kerülne szerződést bontani, mint amennyit megspórolnék rajta, ez a lehetőség így sajnos nem áll fenn.

2013. ápr. 16. 12:30
 12/19 anonim ***** válasza:

1. Ha többször is megcsalt, akkor nem kérdés, hogy váljatok el.

2. Ha az anyagiakban meg tudtok egyezni (PAPIR KELL!!!!), akkor ezzel nem lesz gond.

3. A gyereket gyakorlatilag biztos, hogy te kapod, emiatt ne idegeskedj. Ha ebben IS meg tudtok egyezni, akkor a válás simán megy.

4. A gyerektartás az apa fizetésének 15-25%-a normál esetben, kivéve, ha netán extrém sok lenne.

5. Ha megoldható, keress akár privát bölcsödét is, a gyereknek nem lesz baja amiatt, hogy ott kell lennie a nap egy részében, ha délután/este tudsz vele foglalkozni úgy, hogy SEMMI másra nem figyelsz közben.

Remélem, sikerül megegyeznetek, és mindenféle "harc" nékül, szépen elválni egymástól.

2013. ápr. 16. 12:49
 13/19 Bence_ ***** válasza:

Kispesten tudok egy jó magánbölcsit+ovit.

[link]

2013. ápr. 16. 13:03
 14/19 anonim ***** válasza:

De ha dolgoztál szülés előtt, miért csak gyes-t kapsz?

Mindent papírozzatok le, de ha a férjednek ennyire mindegy, akkor nem lesz hosszú válás.

Menj le nyugodtan a szüleidhez, biztos jót fog tenni neked is és a picinek is, gondolom a szüleid is szívesen unokáznak kicsit.

Magánbölcsi jó lehet, ennyi fizetésből + a gyt-ból ki tudod fizetni.

Esetleg keress egy megbízható bébiszittert, hogy ne kelljen heteket kiesni a munkából. Én csak az első pár nagyon zűrös napon vagyok itthon, utána az egyik szomszédom van a lányommal. Így a munkámat sem kell (nagyon) féltenem.

A lelki része nagyon nehéz :-(

Barátnő, akivel tudsz beszélgetni?

2013. ápr. 16. 13:03
 15/19 anonim ***** válasza:
78%
A 7. ker.-ben laksz? Én 2 éve tavasszal egyik napról a másikra találtam ki, hogy visszamegyek dolgozni, felhívtam a Lövölde téri és a Dob utcai bölcsit, és mindkettőben azonnal tudták volna fogadni a gyerekem, végül a Dob utcaiba járt. Te melyik bölcsinél próbálkoztál? A Fasori valóban mindig tele van. Amúgy a Damjanich utcában van egy családi napközi, megfizethető áron, Körtemuzsika a neve, ott is próbálkozhatnál, mi is jártunk ott, jó fejek. Én is 7. kerületi egyedülálló anyuka vagyok, nincs kedved megismerkedni? Merre laktok?
2013. ápr. 16. 13:54
 16/19 anonim ***** válasza:
Tényleg, a Lövölde téren minden évben szokott lenni hely. Hol kérdezted?
2013. ápr. 16. 14:05
 17/19 A kérdező kommentje:

A fasorit néztem igen, nagyon tetszett a környék és a bölcsőde is, de azt mondták így közel esélytelen, szeptembertől sem valószínű, hogy lesz üres helyük, folyamatosan jegyeznek elő gyerekeket.

A másik, amit néztem a IX. kerületben van, a Haller utca környékén. Régen, amikor felköltöztem Budapestre, ott laktam, azt a környéket is nagyon szerettem. Sajnos ők is azt mondták, hogy szeptembertől esetleg, de akkorra sem tudnak biztosat mondani. Ez egy kicsit mondjuk már messze van, de még belemennék.

Számomra fontos lenne azért, hogy Budapesthez képest szép környezetben legyen (bár a Halleri közel nem mondható nyugis és csöndes helynek). Persze szeretném megoldani a problémát, de bárhova nem adnám be, így fontos a "helyszíni szemle" döntés előtt.

Egy barátnőm van a környéken, ő Szentendrén él és egyébként bölcsődében dolgozik. Kár, hogy ez nekem nagyon kiesik a környékről. Jelenleg ő is otthon van a babájával, így relative ritkán tudunk találkozni, de ha nagy a gond rá is tudok számítani, vigyázni is tud pár órát a lánykára, ha olyan dolgom lenne. Azt is felajánlotta, hogy tart ő nekem "napközit", amíg otthon van a kisfiával még, addig reggel mehet hozzá a lányom is és majd meló után mehetek érte, de ez hatalmas kitérő lenne és mégsem várhatom el tőle még baráti szívességből sem.

Amióta kiírtam a kérdést, egyre biztosabb vagyok benne, hogy hazaköltözünk, amíg vissza nem mehetek dolgozni. Lehet anyagilag kihúznánk itt is valahogy, de lelkileg nehezen bírom az egyedüllétet. A szüleim szívesen látnak, örülnének nekünk és restellem, megint számító vagyok, de a kislányunknak azt hiszem falu ide vagy oda, világi élete lenne addig, amíg a nagyszülők között van. :) Nagy udvar, hatalmas játszótér, két kutya, rengeteg hely, ahol rendezkedhet és kényeztetés ezerrel.

Nagyon köszönöm a válaszokat! Megnézem az említett bölcsiket is mindenképpen és körbenézek magánbölcsi ügyben is, bár azért annyira nincs elszállva a fizetésem, hogy bármit megengedhessünk magunknak. 80 ezer forint már nem férne bele havonta sajnos, egy kicsit sokallom is, akkor inkább kihordom barátnőmhöz és adok Neki egy kis pénzt havonta.

Közben anyukámmal is beszélgettem azt mondta, hogy semmi szabit nem vett még ki eddig, ha munkába állok és végképp nem tudom megoldani máshogy, akkor 1-2 hétre ő is feltud jönni "bébiszitternek". Komolyan nem tudom mi lenne velem, ha nem állnának ennyien mellettem.

2013. ápr. 16. 19:30
 18/19 anonim ***** válasza:

Ne sajnáld a fasori bölcsit, az én lányom most a fasori oviba jár, mindig ott megyek el a bölcsi mellett, és alig látom kint a gyerekeket, míg a dob utcai bölcsiben rengeteget voltak levegőn, ott a házak között van a bölcsi udvara, nem is vezet mellette út. Nem az a legfontosabb, hogy mennyire szép a környék, ahol a bölcsi van, ne dőlj be az efféle külsőségeknek.

És hidd el, nagyon sokat számít, hogy mennyit kell majd utaznod oda-vissza minden egyes nap, és 160 ezres fizuból valóban nem praktikus magánbölcsire sem költeni. Én a helyedben a távoli vagy drága alternatív megoldások helyett mindenképp a helyi állami bölcsiknél próbálkoznék (főleg a Dob utcaiban, mert a Lövölde térinek nincs udvara se).

És akkor marad pénzed arra is, hogy könnyedebb betegség esetén ápolásra felfogadj valakit, ha nem tudsz otthon maradni.

Én is visszamentem a szüleimhez egy időre, amikor egyedül maradtam, nagyon jó volt, ahogy újult erővel visszatérni is a saját önálló életembe. Minden rendben lesz, ne aggódj. Szabad vagy, és szabadnak lenni jó! Senki nem bánthat és alázhat meg már! Annak idején én se rögtön éreztem így, de az első sokk után, mikor lecsengtek a háborúk és a kapcsolat meggyászolása is, egyszer csak észrevettem, hogy ez milyen jó és felszabadító, és eddig fel se tűnt, milyen rossz egy rossz és megalázó kapcsolatban élni. Szóval jönnek még szép napok, fel a fejjel!

2013. ápr. 16. 20:27
 19/19 A kérdező kommentje:

Na, ezeknek az infóknak nagyon örülök. Valóban nem is a környékre próbálnám kiélezni a dolgot, hanem hogy ne egy füstös büdös környezetben legyen a hely, két 6 sávos főút kereszteződésénél. Az lenne a fontos, hogy minél "zöldebb" legyen, és igenis lehetőséghez képest sokat legyenek JÓ levegőn. Persze az sem mindegy mennyire adnak a higiéniára, mennyire értenek a dolgukhoz, de ez talán elsőre ki sem fog derülni.

A kapcsolatunkat azt hiszem már akkor elgyászoltam, amikor rájöttem, hogy már csak én szeretném ezt az egészet. Akkor állítottam választás elé a páromat, amikor már elfogadtam és tudtam, hogyan fog dönteni. Nyilván nem vagyok tökéletes, attól még nem gondolom, hogy ezt érdemeltem volna. Mindig olyan tökéletes volt minden, sosem mondta egy szóval sem, hogy valami nem tetszik neki, boldogan vártuk a kisbabánkat, rohant, amikor beindult a szülés, pelenkázott, fürdetett, közben velem is nagyon figyelmes volt. Eszembe sem jutott... Mindenesetre azt hiszem a gyászon és magán az ő személyén túl vagyok, de azt nehéz elfogadni, hogy magamra maradtam. Nem vár itthon senki, nincs kihez szólni, nincs aki megöleljen, nincs kit hazavárni, nincs kire támaszkodni, nincs a kislányom mellett állandóan egy apa és mindezek mellett itt maradtam hatalmas kakiban, amiből meg kell próbálnom kihozni a legjobbat. Hiszek abban, hogy a boldogság egyszer rám is rámtalál, de ez most így nehéz.

2013. ápr. 16. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!