Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az egyik félnek minden jár, a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az egyik félnek minden jár, a másiknak semmi? Mit tehetek ez esetben?

Figyelt kérdés

Február végén hoztak ítéletet, amelyben elválasztottak a feleségemtől, illetve többek között ebben benne van az is, hogy minden 2. hétvégén van láthatási jogom a gyerekekhez (úgy, hogy elhozom őket a lakásomba, és a láthatási idő lejártakor viszem vissza).

Ma van a 3. alkalom, hogy mentem a gyerekekért, és a volt feleségem most sem adta ki nekem a gyerekeket.

Rendőrt hívtam (mivel az áll a határozatban, hogy az a teendő), kijöttek, majd bájos mosollyal közölték velem, hogy ők nem tudnak mit tenni az ügyben (pedig ott mutattam nekik a hivatalos határozatot és mondtam azt is, hogy 3. alkalommal tagadja meg a láthatást).

Akkor most én fizetem a gyerektartást (mert különben büntetnek), de a gyerekeket nem is láthatom már, ha az anyjuk úgy akarja?

Semmilyen eljárás nem folyik ellenem, soha nem volt távol tartási kérelem velem szemben, és soha nem is voltam és jelenleg sem vagyok eltiltva a láthatástól.

Ilyenkor mi a teendő???

17 és 9 éves gyerekekről van szó.

2013. márc. 28. 16:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egyébként az exnejed mivel magyarázza, hogy nem adja ki a gyerekeket? Gondolom, nem csak úgy heccből vágja rád az ajtót.... És a gyerekek mit szólnak mindehhez?
2013. márc. 28. 18:33
 12/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, halálosan komolyan gondolom.

Értem h dühös vagy. Sőt meg is értem. De le kell nyelned. Bizony, hogy a nagy gyereknek befolyása van a kicsi fölött, és azzal, hogy a jogaidat szajkózod egy kamasznál semmit nem fogsz elérni azon túl, hogy megmakacsolja magát.

Te tényleg ennyire nem ismered a kamaszokat? Nézd te most válsz, én megéltem kettőt is testközelből gyerekként, hidd el, a gyereket rohadt pipa, és ez a hozzáállás nem neked fog segíteni.

Mi az h nehogymár ő döntse el? Miért ki? Te? JA h fizetsz? Hát persze mivel megcsináltad a gyereket. De nem csak követelni kell, adni is. Nemcsak pénzt!!!

Komolyan ha ezt a stílust veszed elő velük szemben is, én sem akarnálak látni. Ettől függetlenül persze jogod van a láthatáshoz, de talán nem a jog, hanem a szeretet oldaláról kéne megközelíteni.

Gondolom nem az a célod, h mikor végre mennének hozzád a gyerekek, akkor kanapén duzzogás legyen a program. Te vagy a felnőtt te (is) borítottad fel az életüket, itt az idő, hogy vezekelj kicsit. Büntetnek. Nyilvánvaló. Ha látni akarna a nagy, megkeresne téged.

Szóval nyomhatod ezt a stílust de nem javaslom.

2013. márc. 28. 18:41
 13/19 A kérdező kommentje:

A stílust az hozta ki belőlem, hogy közel 9 hónapja várom, hogy láthassam legalább a kicsit, akit azóta nem láttam.

Egyszerűen elvitték az exem testvéréhez, amikor mentem volna meglátogatni. Ha telefonomat felvette az exem, akkor sem adta a kicsit oda...

Egyébként nem én borítottam fel az életüket, hanem az exem lépett le egy hapsival... egyik délután az üres ház fogadott munkából hazaérve. Itt hagyta a befizetetlen számlákat (ő kezelte a kasszát), közösen felvett hiteleket.

Ennyi.

Könnyebb elmenekülni, amikor a hajó süllyedt volna.

2013. márc. 28. 19:57
 14/19 A kérdező kommentje:

Időközben találtam egy legálisan járható utat, amivel sarokba szorítható az exem...

Az alapötletet az 5. válaszolótól merítettem. Azért köszönet is!

2013. márc. 28. 20:08
 15/19 anonim ***** válasza:

Én meg így jártam:

És mi van abban az esetben ha az apuka egyszercsak arra megy késő este haza a munkából,hogy nincs családja?( napon keresztül nem tud felőllük semmit!Aztán a 9.-k nap kap egy telefont,és abban közlik,hogy minnél hamarabb adja be a vállókeresetet,és tegye le a gyermekeit a nevéről.Ebből kiderűl,hogy mig apuka eljárt a családjáért dolgozni,eközben anyuka otthon a neten ismerkedett a pasikkal,és egyszercsak másfél hónap után lelép az újonnan megismert pasival és a gyermekekkel.(Mi oka volt??????CSAK AZ ISTEN A MEGMONDHATÓJA!)/Talán:mint ahogyan egyre több olyan illető van aki nem tud egy mellett megállni(talán köszönhető az internetnek!).És mindezek után még követeli a gyermektartást,miközben az internetet se arra használja anyuka,hogy az apa és a gyermekek tudják tartani a kapcsolatot(Ha már kb:260km távolság van közöttük). Két és fél éve hogy apuka nem látta a gyermekeit és még a hangjukat sem hallotta,mivel anyuka fittyet hány a törvényre,s apuka pedig mindhiába járja a bíróságokat és a gyámhatóságot,nem tesznek semmit csak kávéznak meg nem érnek rá.Nincs munkahely,és nincs pénz hogy fizetni tudja a gyermektartást,de még csak azt se tudja összeszedni hogy időnként megnézze a gyermekeit.Eközben az apuka ex felesége,és a drága jelenlegi élettársa(férje!)/kitudja!/!!!!Nár a 2.-k közös gyermeküket várja.Apuka eközben időnként tett fel még a szociákis járadékából is bizonyos összegeket(Mikor futotta rá!).De eközben az állam is megelőlegezte neki a gyermektartás díjat!BOCS!!!!:De ezen az alapon akkor minden nő megteheti hogy összehoz valakivel néhány gyereket és aztán ha nem tetszik neki valami akkor kocc és a másik fél úgy kerül padlóra,hogy se gyerek,se család,se kapcsolaton nem gondolkodhat többé,mert ki lenne az a nagyon nem normális aki egy ilyen elszegényedett emberrel összeállna?).Gondolván az ex nejek,hogy:APUKA!KÖSZÖNÖM MI BOLDOGOK VAGYUNK AZ ÚJ KAPCSOLATOMMAL,TE MEG AZ ÉLETED HÁTRALEVŐ RÉSZÉBEN MEG CSAK FIZESS!!!!!!És jót röhög a markába!NNNa,ilyenkor mi van?Beesik az eső?????

Csakhogy mire a telefonhívást kaptam,addigra ők bejelentkeztek az új pasinál állandóra.és beadta a gyermekeljelyezésre az igényt!(Mindent előre kitervelt és én semmit nem sejtettem).98-ban megismertem ,2002-ben lelépett(Akkor még csak menyasszonyom volt/nem volt gyerek/)!Visszajött hozzám 2 hét távollét után,aztán 2002-ben feleségül vettem,majd 2006-ban (Már két gyermekes családanya volt) mikor épp a házassági évfordulónk napján ismét lelépett(egy 15 éves sráccal)másfél ónapig lófrált vele,,nagy ritkán jött haza kipihenni magát,de a gyermekekkel nem sokat törődött.(Gondolom az"Éjszaka-i műszak" kifárasztotta).Nagy könyörgések árán:(Hogy gyere vissza és a gyermekeid szeresd ,légy mellettük)jött vissza.Aztán látszólag rendbe jöttek a dolgok és útba idult a 3.-k gyermekünk!aztán 2010-ben arra mentem késő este haza a munkából,hogy a családomnak hűlt helye.Másnap mentem a renőrségre,de hiába megtalálták,azt mondták a hollétéről nem adhatnak felvilágosítást,mert szabad akaratából ment el és vitte a gyermekeket is magával.Aztán kptam a levelet az új lakhelyük Bíóságáról,melyben jelezték,hogy gyermekelhelyezési kérelem lett beadva.

Mikor lementem a tárgyalásokra,hiába mondtam el ezt a dolgot is hogy (23 évesen egy 15 éves sráccal ment el)mintha a falnak beszéltem volna).Sőőőőt!Csak jelzem!:Volt egy 7.200.000-Ft-t érő lakás ingatlanom melyen volt 3.500.000-Ft jelzállog hitel,mely majd 4 éven keresztül rendszeresen volt fizetve.(Ebben az időben nem volt munkahelyem,így beíratkoztam egy OKJ-s tanfolyamra és rendszeresen jártam minden nap oda-vissza 30Km-t.Eközben neki csak annyi volt a dolga hogy felvegye a segélyt és az ő járandóságait,majd menyjen és fizesse be a számlákat.(A gyermekeket vagy én vittem,vagy ő az óvodába/iskolába)attól függött épp hogyan kellett mennem iskolába(délelőtt/délután).Majd mikor már ők elmentek,két héttel később jött a két sógorom és mondták hogy kellenek gyerek ruhák és az ő cuccai neki.Ekkor édesanyámmal elkezdtük kiszedni neki,és a fehérneműi között megtaláltunk kb 40 db felszólító levelet a itelező banktól,az utolsóban felmondták a szerződést és :(magyarul oda a lakásom)./mindig láttam a bizonylatot,hogy befizette,de ugye mint utóbb kiderült 24 óra után le lehet venni a számláról/ő meg is tette(a tudtom nélkül).Na kérdezem én a tisztelt eme válaszokat olvasóktol:MINDEZEK UTÁN IS GYEREKTARTÁSÉRT VERGŐDHET AZ ILYEN,AKI TÖNKRETESZ ÉS NINCSTELENNÉ EGY EMBERT,MERT VISZKET NEKI???ÉS AMIÓTA ELMENTEK EGY FOTÓT NEM LÁTTAM RÓLUK,A HANGJUKAT NEM HALLOTTAM A GYERMEKEIMNEK.HIÁBA VAN BÍRÓSÁGI VÉGZÉSEM A LÁTHATÁSRÓL ÉS HOGY TARTHATOM VELÜK A KAPCSOLATOT(ŐK AKADÁLYOZZÁK EZEKET,ÉS HIÁBA MEGYEK AKÁRHOVA SENKI NEM SEGÍT). kÉRDEM ÉN!:Ha minden nő ezt csinálhatja akkor minden férfi veszélyben,mert(látszólag minden szép és jó,aztán egy napon arra lesz figyelmes,hogy gyerektartásdíjat követelnek!(Szerintem annak kellene bebizonyítania,hogy felneveli a gyermeket aki elvitte,és az ön saját erejéből,meg annak az illetőnek a segítségével aki így vállalta el őket és kellett neki!(HA KELL A TEHÉN KELLJEN A BORJA IS!)!Nem pedig azt lehúzni még jobban aki mindenét elvesztette az életében egy ilyen kígyó miatt!/Hisz a Gyámhatóság is azt mondja ki!:"Elvitte a gyermekeket,így neki van több joga,mivel vállalta értük a felelősséget"! / De komolyan nem értem a Bíróságokat:Mikor a tanukat meghallgatták,ők elmondták,hogy az exem ütötte a gyermekeit/MÉGIS NEKI ÍTÉLTÉK,MERT HÁT Ő "ANYA"/!!!... Hmmmmmm.Elgondolkodtató ugye???És még fenyegetnek ezek után az exemék,hogy börtönbe juttatnak,és a Bíróság meg küldi is a papírokat,mintha fogyelembe se venné azt hogy valójában hogyan éltünk akkoriban és elvesztettem ő miatta mindenem,na és persze azt sem vesz figyelembe,hogy az itteni tanuk 12 évig látták hogyan éltünk(Mindenki le is van döbbenve!!!)ellentétben azokkal a tanukkal akiket ott "Az új lakhelyén"idéztetett be!Csak jelzem!: Kb:260Km a távolság.Azok a tanuk mit akarnak bizonyítani,mikor sz@*t se tudnak az addigi életünkről,csak azt amit ő esetleg kifestve elmesélt!?

2013. márc. 29. 01:25
 16/19 anonim ***** válasza:

15.-ös!

szomorú amit leírsz, csak azt nem értem, ha ennyire bizalmatlan, és instabil volt a kapcsolatotok, miért vállaltatok 3 gyereket? Az első kettőt még csak-csak lenyomom a torkomon (bár már ekkor is túléltetek egy félrelépést), de a harmadikat tényleg, minek? :/

2013. márc. 29. 02:36
 17/19 anonim ***** válasza:
Az ő állítása szerint bizonyítás képp ,hogy még adhatunk magunkanak egy esélyt!(Mire??????????"ezt a gyermekelhelyezési után tettem én is fel ezt a kérdést neki"és amit épp írtam az volt a vállasza.Mai napig amiket ír a fészen elképesztő,és fúrcsa hogy a bíróság ezt jó szemmel nézi és mégis ő a szülő!(Papírt nem tűrő szavakat használ és vádaskodik,mindenért jelentgetni akar). És beismerte (a fészen),hogy mindent előre kitervelt!
2013. márc. 29. 18:18
 18/19 anonim ***** válasza:

Hát kedves kérdező!

Sajnos ebben az esetben gondolom azért haragudhatnak rád a gyerekek, mert az exed hazudik nekik valami csúnyát rólad.

Ezért is lenne jó kideríteni pl. h hova járnak suliba, hátha ott tudsz legalább beszélgetni kicsit a gyerekekkel.

2013. márc. 30. 16:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. A gyámhatósághoz menj a végzéssel, ez az ő dolguk. Az anyjuk ugyanis veszélyezteti a gyereket a magatartásával és megszeg egy bírósági határozatot. NE hagyd magad lerázni
2013. ápr. 2. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!