Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek e ügyben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek e ügyben?

Figyelt kérdés

Anyukámnál lakok 16 éves vagyok. Elakarok költözni apukámhoz de anyukám nem engedi!mert ha el megyek rendőrséggel hozat vissza! mit tehetek hogy apámhoz kerüljön a gyámság?

vagy ha birósági ügy lenne belőle : akkor ha el mondom hogy nekem jött anyukám oknélkül. akkor apukám meg kaphassa!

2013. jan. 12. 18:10
 1/6 anonim ***** válasza:
62%

Beszélj apukáddal, hogy forduljon a gyámügyhöz és kérje, hogy téged az ő gyámsága alá vonjanak. Biztos vagyok benne, hogy ha elindulna egy per a te véleményed is kikérnék.

Megpróbálhatod, hogy bemész a gyámügyre és elpanaszolod, hogy anyukád bántalmaz, de nem tudom, hogy egy 16 éves kamaszt mennyire vennének komolyan.

2013. jan. 12. 18:15
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Mit takar az pontosan, hogy ok nélkül neked ment anyukád??
2013. jan. 12. 18:52
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Ismerek egy ilyen gyereket,aki az apjához került válás után,pedig az anyjához akart,csak nem fogta fel,hogy oda már nem fér el (új apuka+új gyerekek).Mindenfélét hazudozott,így elkerült az apjától és most nevelőintézetben van.

Apukád szeretné,hogy nála lakj,van rá lehetősége( munka,lakás,...stb),hogy el tudjon téged tartani?

2013. jan. 12. 19:39
 4/6 anonim ***** válasza:
62%
Én ugyan már 20 vagyok, de régebben nálunk is volt ilyen cirkusz, és nem tudom pontosan hány éves kortól , de szerintem 16 éves kortól már biztos te döntheted el, kinél akarsz lakni. Vagy ha bíróságra kerül az ügy, akkor te ott megmondhatod, hogy az apukádnál akarsz lakni, és ha még plusz elmondod, hogy miért, szerintem biztos mehetsz.
2013. jan. 12. 20:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Az elsö kérdés, hogy apukád akarja-e, hogy ott élj vele? Mert ha nem, akkor semmi értelme az egészen erölködnim vagy anyáddal maradsz, vagy a legrösszabb esetben intézetbe kerülsz.

Ha apád is szeretné, hogy hozzákerülj, akkor neki kell egy keresetet beadni a biróságon a gyerekelhelyezés megváltoztatására. Eközben téged is mgkérdeznek, hogy te kivel akarsz élni és adott esetben megindokolni, hogy miért akarsz változást.

2013. jan. 12. 21:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Először szerintem is beszéld meg apukáddal, hogy tudja-e vállalni hogy odaköltözz. Ha igen, a szülői ház elhagyását már kérheted a bíróságtól 16 évesen
2013. jan. 15. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!