Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek e ügyben?
Anyukámnál lakok 16 éves vagyok. Elakarok költözni apukámhoz de anyukám nem engedi!mert ha el megyek rendőrséggel hozat vissza! mit tehetek hogy apámhoz kerüljön a gyámság?
vagy ha birósági ügy lenne belőle : akkor ha el mondom hogy nekem jött anyukám oknélkül. akkor apukám meg kaphassa!
Beszélj apukáddal, hogy forduljon a gyámügyhöz és kérje, hogy téged az ő gyámsága alá vonjanak. Biztos vagyok benne, hogy ha elindulna egy per a te véleményed is kikérnék.
Megpróbálhatod, hogy bemész a gyámügyre és elpanaszolod, hogy anyukád bántalmaz, de nem tudom, hogy egy 16 éves kamaszt mennyire vennének komolyan.
Ismerek egy ilyen gyereket,aki az apjához került válás után,pedig az anyjához akart,csak nem fogta fel,hogy oda már nem fér el (új apuka+új gyerekek).Mindenfélét hazudozott,így elkerült az apjától és most nevelőintézetben van.
Apukád szeretné,hogy nála lakj,van rá lehetősége( munka,lakás,...stb),hogy el tudjon téged tartani?
Az elsö kérdés, hogy apukád akarja-e, hogy ott élj vele? Mert ha nem, akkor semmi értelme az egészen erölködnim vagy anyáddal maradsz, vagy a legrösszabb esetben intézetbe kerülsz.
Ha apád is szeretné, hogy hozzákerülj, akkor neki kell egy keresetet beadni a biróságon a gyerekelhelyezés megváltoztatására. Eközben téged is mgkérdeznek, hogy te kivel akarsz élni és adott esetben megindokolni, hogy miért akarsz változást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!