Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vajon jól döntök e ha elválok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon jól döntök e ha elválok?

Figyelt kérdés

Röviden:30 éves nő vagyok,van egy gyönyörű pici lányunk,a férjem sokszor agresszív volt,engem nem bántott soha,csak a berendezést.A pénzt ő kezelte,én gyesen vagyok,csak ételre adott.Ennek eredményeként majd egymilliós közüzemi tartozást halmoztunk fel/a bevételeket nem tudom mire költötte,alkalmazottat nem nagyon fizetett,édesanyám dolgozott neki teljesen ingyen/.

A vége felé elég sokat éheztem,/hogy a gyereknek mindene meglegyen/,a családom segített nagyon sokat.A villanyt ki akarták kapcsolni,az adósság egyre nőtt.A pohár akkor telt be,amikor az édesanyámra ordított,és ennek a kislányunk tanuja volt,és a talpraesett,nyugodt kislány

napokon keresztül a nevetgélésből elkezdett sírdogálni,és becsukta a szemét.Védőnő szerint:traumaként élte meg a ordítozást.Ekkor elköltöztem a kislányunkkal a szüleim lakásába,a gyermekem kiegyensúlyozott,nagyon szépen fejlődik testileg,lelkileg,szellemileg egyaránt.A családom segít anyagilag,tehát nincs szükségem a férjem pénzére.A férjem viszont megváltozott:ujra akarja kezdeni,nem akar bennünket elveszíteni,azt mondja,az adósságot kifizeti karácsonyig.Az első tárgyalás időpontja már ki van tűzve.

Az anyósom állandóan megaláz,3 hónapos terhes voltam,amikor azt mondta megfolyt.Éljek le egy életet egy ilyen familiával?Nézzem a gyermekem,ne nőjjön fel apa nélkül?Lesz e kutyából szalonna?Bizzak benne?Egyfolytában gondolkodom,mitévő legyek?

Vagy csak a válási procedura rémisztett meg?

2009. szept. 18. 01:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Maradj a szuleidnel,semmi esetre sem menj vissza!

Szerintem csak megijedtel a valastol,a valtozastol,es azert nem vagy biztos.Gondolj arra,ha visszamesz a ferjedhez azzal a lanyodnak is rosszat csinalsz,mert meg tobb traumat fog okozni neki az apja.

2009. szept. 18. 08:32
 12/18 anonim ***** válasza:
83%

A gyereked semmi esetre se nőjön fel az apja nélkül! (Kivéve, ha Őt külön is bántalmazza.) Ez megoldható úgy is, hogy Ti ketten nem maradtok együtt a jelenlegi pároddal. Sőt, lehettek jó viszonyban is. Ha már nem te leszel az, akin levezeti a feszültségeit, akkor ez reális lehetőség.

Az is reális lehetőség, hogy Ő megváltozzon. Ezt a válaszadók legtöbben nem veszik figyelembe, talán mert ritka eset és sok nehézség is adódik. Ennél a megoldásnál mindenképpen javaslom a családterápiát, mert külső segítség nélkül a kudarc szinte előre borítékolható. A valódi változáshoz ugyanis szükség van a valódi ok kiiktatására, ami nehéz feladat, és nem ritkán évekig tartó terápia, szakember bevonásával.

Tehát a korrekt válasz: Ne bízz benne, de ha akarsz, adhatsz neki még egy esélyt, a Te játékszabályaid szerint. Az Ő játékába semmiképp ne menj bele!

2009. szept. 18. 11:24
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
válj. nem fog megváltozni. vagy csak ideig, óráig. miért nőne fel apa nélkül? a kislánnyal törődik? szereti? nem muszáj belőle vasárnapi apukát csinálnod, ha nem akarod. ha együtt nem megy, miért kell erőltetni? lehet őt is frusztrálja ez az egész helyzet, azért ordítozik anyáddal is, veri a berendezést. egyszerűen belefáradt. külön külön nem sokkal jobb lenne? és mégegyszer mondom: az, hogy apa nélkül nő-e fel, az az ő viselkedésétől, és a te döntéseidtől függ. (megcsinálhatnád, hogy eltiltod tőle, de ha rendesen foglalkozik vele, és nem ordítozik - úgyis kiderül, látszik majd a kislányon - , onnantól többet nem engeded. szedjen nyugatót, ha máshogy nem megy.
2009. szept. 18. 14:04
 14/18 A kérdező kommentje:

Vajon jól döntök e,ha elválok?

Igen,mostmár minden kétséget kizáróan,igen.

Ezuton szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget,azt hogy egy emberként elmondtátok a véleményeteket,és úgy gondolom,ennyi egybehangzó vélemény nem lehet a véletlen műve.Mindenkinek mégegyszer köszönöm,és sok sikert mindenben!

2009. szept. 18. 15:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
szia.hogy jol dönte e azt majd az idő fogja ugyis megmondani.Én is elváltam,10 évi házasság és egy 9 ées gyerekkel maradtam egyedül,mégis éltem legjobb döntése volt.lelkileg,érzelmileg,anyagilag megviseli az embert,de hosszú távon minden kifizetődik.és ott ahol bezáródik egy ajtó,mindig kinyílik egy másik.csak figyelj.Ne ess kétségbe,hogy nemtudod felnevelni a gyereked,hogy nem tudsz egyedül élni,dehogynem.minden menni fog.én most ismét házasságban élek,és van egy 8 hónapos babámakit imádunk.az életem kerek lett és nyugodt,kiegyensulyozott vagyok.mindezt annak köszönhetem,hogy akkor jol döntöttem,és lezártam életm egy szakaszát,végérvényesen és ujj életet kezdtem.ezt kívánom neked is.
2009. szept. 18. 15:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem változik meg! Csak amíg vissza nem édesget, aztán újrakezdődik a rémálom.

Tarts szoros kapcsolatot a családoddal, ne szigetelődj el tőlük. Előre! Erős nő vagy! Apa nélkül sokan felnőnek. Ez a kisebbik rossz. Tarts fenn velük távoli, rideg kapcsolatot! Hátha nem használják majd fel a gyereket az utálkozásra! Ez nem könnyű, de neked szabadulnod kell!

2009. szept. 18. 18:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Légy erős!
2009. szept. 19. 23:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de te tényleg ennyire buta vagy?

Állj már a sarkadra!

Ezt a f@szt meg rúgd tökön! És szüntesd meg vele a kapcsolatot!

Ez egy csaló, lopó, hazudozó! egy bűnöző!

Most nem mondod komolyan, hogy még azon gondolkozol, h a válás -e a helyes???????

2009. szept. 20. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!