Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vajon jól döntök e ha elválok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon jól döntök e ha elválok?

Figyelt kérdés

Röviden:30 éves nő vagyok,van egy gyönyörű pici lányunk,a férjem sokszor agresszív volt,engem nem bántott soha,csak a berendezést.A pénzt ő kezelte,én gyesen vagyok,csak ételre adott.Ennek eredményeként majd egymilliós közüzemi tartozást halmoztunk fel/a bevételeket nem tudom mire költötte,alkalmazottat nem nagyon fizetett,édesanyám dolgozott neki teljesen ingyen/.

A vége felé elég sokat éheztem,/hogy a gyereknek mindene meglegyen/,a családom segített nagyon sokat.A villanyt ki akarták kapcsolni,az adósság egyre nőtt.A pohár akkor telt be,amikor az édesanyámra ordított,és ennek a kislányunk tanuja volt,és a talpraesett,nyugodt kislány

napokon keresztül a nevetgélésből elkezdett sírdogálni,és becsukta a szemét.Védőnő szerint:traumaként élte meg a ordítozást.Ekkor elköltöztem a kislányunkkal a szüleim lakásába,a gyermekem kiegyensúlyozott,nagyon szépen fejlődik testileg,lelkileg,szellemileg egyaránt.A családom segít anyagilag,tehát nincs szükségem a férjem pénzére.A férjem viszont megváltozott:ujra akarja kezdeni,nem akar bennünket elveszíteni,azt mondja,az adósságot kifizeti karácsonyig.Az első tárgyalás időpontja már ki van tűzve.

Az anyósom állandóan megaláz,3 hónapos terhes voltam,amikor azt mondta megfolyt.Éljek le egy életet egy ilyen familiával?Nézzem a gyermekem,ne nőjjön fel apa nélkül?Lesz e kutyából szalonna?Bizzak benne?Egyfolytában gondolkodom,mitévő legyek?

Vagy csak a válási procedura rémisztett meg?

2009. szept. 18. 01:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
úgy tűnik, hogy nagyon boldogtalan vagy. és ezen akarsz változtatni. tehát a kérdést már meg is válaszoltad. nem te vagy az első se nem az utolsó, aki elválik. nagyon fontos a kislányod fejlődése érdekében is, hogy kiegyensúlyozott legyél.
2009. szept. 18. 01:35
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Ha van hova menned, menekülj el még a válási procedúra előtt. Lehet, hogyvalami anya-otthonba, van olyan, ahol megvédenek az esetleg utánad rohanó férjedtől. Nehéz lesz, de mneg kell tenned, úgy gondolom.
2009. szept. 18. 04:39
 3/18 anonim válasza:
94%

SOHA (!) nem szabad egyutt maradni/ujrakezdeni egy agressziv ferfivel!!!

Ez ennyire egyszeru.

2009. szept. 18. 04:42
 4/18 anonim ***** válasza:
93%
Maradj a szüleidnél!!!! Ne engedjél, soha nem leszel boldog! 18 éve voltam ebben a cípőben (nem pont ugyan ez a történet, de a lényege), a gyerek miatt visszamentem, hogy "legyen apja". Hát nem lett, és azóta boldogtalanul élek, ennek már 20 éve. Ilyen apa, nem apa, legfeljebb mellettetek élne, de ettől senki nem lenne boldog, a gyermeked sem. Tehát VÁLJ EL, míg fiatal vagy és kezdhetsz új életet!!!
2009. szept. 18. 06:35
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Én a válás ellen vagyok,mert az a véleményem,hogy a gyereknek két szülő kell,és a házasságot kell rendbe hozni,a válás helyett.

Neked mégis azt mondom,hogy válj el,főleg,hogy van hol laknod és a szüleid is tudnak segíteni.A férjed valószínűleg azért igér fűt-fát,mert megakarja úszni a tartásdíj fizetést,meg az esetleges vagyonmegosztást.Ne higgy neki,mert kutyából nem lesz szalonna!

2009. szept. 18. 06:58
 6/18 anonim ***** válasza:
95%

"A férjem viszont megváltozott:ujra akarja kezdeni"

[link]

43. oldal.

2009. szept. 18. 07:08
 7/18 anonim ***** válasza:
44%

milyen szép dolog is a házasság, ugye?

na, én többek között ezért nem megyek férjhez...

válj el, hagyd ott ez a pasit, nem érdemli meg, h kitarts mellette, és a kislányodnak sem kell ilyen apa..

2009. szept. 18. 07:21
 8/18 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem egyenlőre maradj a szüleidnél, és mondd meg a férjednek, hogy először bizonyítson és akkor talán visszafogadod. Persze csak ha Te is akarod, muszájból nem kell senkivel leélni egy életet. Egy gyermek meg inkább nőljön fel elvált családban, mint mindennapi veszekedésben. Szerintem.
2009. szept. 18. 07:58
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

"mondd meg a férjednek, hogy először bizonyítson és akkor talán visszafogadod."

Gond nélkül "bizonyítani" fog, ld. id. mű, 43-45. oldal.

Mindegyik így működik. Hónapokra képesek "megváltozni", azt követi később a visszaváltozás.

Komoly terápiás beavatkozás nélkül egy ember nem változik meg. Naiv csodavárás azt képzelni, hogy csak úgy becsszóra valaki akkora változáson megy át, hogy pszichopátia határát súroló betegből mintaférj lesz.

2009. szept. 18. 08:25
 10/18 anonim ***** válasza:
87%
Hát, nekem borsódzik a hátam, mikor itt mindenki mindenért rögtön válást javasol, de itt bizony nincs mit tenni, ne menj vissza. A gyereknek is az az érdeke, te is tudod, hogy ne nőjön fel ez mellett az ember mellett.
2009. szept. 18. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!