Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehetséges olyan társat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetséges olyan társat találni, akivel együtt lehet megöregedni?

Figyelt kérdés
Kérdésem magyarázata, hogy nagyon sok a válás, illetve a boldogtalan társkapcsolat. Pedig van a családomban olyan idős házaspár, akik sok évtizedes házassággal a hátuk mögött a mai napig is tisztelettel, szeretettel beszélnek egymással.... Na ez hogy lehetséges? Ez motiválja leginkább a kérdésemet, no meg persze a környezetemben tapasztalható sok válás, boldogtalanság. Osztogatnak mindenféle tanácsokat a boldog társkapcsolathoz különféle magazinok, de ezek nem igazán eredményesek. Szerintem temperamentum az, ami mérvadó.
2009. szept. 17. 14:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért én merek reménykedni abban hogy létezik olyan társ akivel meg tud az ember öregedni. Bár egyáltalán nem könnyű és rengeteg szerencse kell hozzá.
2009. szept. 17. 15:02
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy minden fejben dől el, hogy eldöntöm, hogy vele akarom leélni az életemet és ha adódnak problémák arra nem egyből a válás a megoldás. Ehhez persze az is kell, hogy a másik fél is ugyanígy gondolkodjon és akkor nem lesz probléma.
2009. szept. 17. 15:06
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennek semmi köze a temperamentumhoz. A párom és én is szörnyen heves természetű, makacs emberek vagyunk, mégsem fordult elő az elmúlt 25 évben, hogy kiabáltunk volna egymással.

Az előfordult, hogy kimentem üvölteni egy nagyot a teraszra, vagy elmentem futni és vele előfordult, hogy a falat rugta dühében. De soha nem veszekedtünk. Sokat vitatkoztunk. De a saját véleményünket soha nem akartuk a másikra erőltetni. És estére mindíg nevettünk az egészen.

Szerintem egy jó kapcsolat, ahol mindkét fél tudja mit akar, ezt meg is tudja fogalmazni és azt is pontosan tudja, hogy a másik mit akar és mennyit lehet elvárni tőle. Ahol tiszteletben tartják egymás véleményét, egymás személyes szabadságát.

Ahol jó a szex.

És természetesen szeretik tisztelik egymást.

2009. szept. 17. 15:08
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezen már én is sokat gondolkoztam. Az én szüleim 30 év után is imádják egymást,és nem csak úgy mondom:) Én tőllük sokmindent megtanultam. A legfontosabb,hogy valakit nem csak megszerezni kell hanem megtartani is. Sajnos sokan beleesnek abba a hibába,hogy elhanyagolják magukat,aztán meg csodálkoznak,hogy a másik nem vonzódik már annyira hozzájuk. Aztán ott van,hogy bírtokolni akarják a másikat. Mindenkinek szüksége van külön élményekre,amit aztán elmesélhetnek otthon a párjuknak. Nagyon sok baráti párnál látom,hogy mondjuk a fiúk elmennek gokardozni(kb. havonta)ebből pár barátnő/feleség akkora hisztit csinál,hogy csak na,aztán rossz otthon a hangulat. Én mosolyogva engedem el a férjem és kihasználom az időt,hogy csak magammal foglalkozhatok:) Ő utána boldogan jön haza,míg a többieket várja a hiszti. És ,ami fontos,hogy siet haza,a többieknek meg nincs kedvü hazamenni. Azt is észrevettem,hogy ha nagyobb társaság gyűlik össze, vannak olyanok,akik egy fél másodpecre se hagyják egyedül a párjukat. Aztán meg csodálkoznak,hogy mikor közös program van,hogy őket miért nem akarják hozni. Ezek persze bármelyik nemre lehetnek érvényesek én csak saját tapasztalatot mondtam.

A lényeg,hogy meg kell hagyni a másik személyes terét, mindkét félnek tudni kell engedni, mindig éreztetni a másikkal,hogy fontos. Nem kell féltékenykedni,és nem kell okot adni a féltékenykedésre. Most hirtelen ezek jutottak eszembe:)

2009. szept. 17. 15:16
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Milyen válasz érdekel?

Amelyet a Tudomány állít? vagy amit a hétköznapi ember?(de ez ritka)

2009. szept. 17. 15:24
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is büszke vagyok a szüleimre! Idén nyáron volt az aranylakodalmuk. Szépen élnek, bár nekik is akad gondjuk elég. Én nagyon máshogy élem az életem, de a mostani párommal úgy érzem, le tudnék még élni 47 évet (úgy lesz meg az 50 :) ). Remélem, ez az érzés így is marad és persze, hogy kölcsönösen :) Aztán majd újratárgyaljuk a dolgot ;)
2009. szept. 17. 15:24
 7/17 anonim ***** válasza:
82%

15:24-től

mit állít a tudomány?

kíváncsi vagyok

2009. szept. 17. 15:30
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A szociológia nagyon jó és elfogadható magyarázatot ad a válások megnövekedett számára. Az emberek már nem szégyennek, hanem természetes dolognak tartják a válást, a nők keresőtevékenységével (így egy férfi nélkül is el tudják tartani magukat) és egyéb ehhez hasonló kézenfekvő dolgokkal magyarázzák. A mostani idősebb generáció, ahogy az én nagyszüleim is szégyenként élik meg a válást. Az én szüleim 22 év és három gyerek (ebből 2 kiskorú) után váltak el, a nagyszüleim a mai napig nem állnak szóba az anyukámmal.
2009. szept. 17. 15:34
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

igen, biztos ez is benne van, régen még ha rossz kapcsolatban is, de együtt maradtak a házastársak. Nem merült föl ilyen lehetőség, hogy válás

Ugyanez van a saját szüleimmel, amit te leírtál, csak tőlük a barátok fordultak el. Ilyenkor kérdezem magamban, hogy akkor milyen barátok voltak?

2009. szept. 17. 15:38
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy hiszem, hogy lehet. A szüleim is a napokban fogják ünnepelni a 25. házassági évfordulójukat és anyósomék is már jó pár évtizede "nyúzzák" egymást. Mi még a párommal "kispályások" vagyunk hozzájuk képest! :)

Szerintem attól függ, hogy két ember együtt tud-e maradni, hogy van-e elég akaratuk megoldani a problémákat, tisztelik, becsülik-e egymást annyira, hogy néha még a kellemetlen dolgokat is megbeszéljék, őszinték-e egymáshoz, és persze van egy "titkos" összetevő. Hogy megvan-e a párunkban az a plusz, ami megfog minket, amit megfogalmazni nem lehet vagy csak én nem tudom. Ez az a megmagyarázhatatlan dolog, amit mi észreveszünk a párunkban, de más, aki nem szereti úgy, mint mi, az nem látja. Arra a kis varázsra gondolok, amitől Ő sokkal több, mint más.

Én optimista vagyok és azt mondom, mindenkinek adott a lehetőség, tessék keresgélni! Mindenkinek szívből kívánom, hogy megtalálja a álmai férfiját/asszonyát! :)

2009. szept. 17. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!