Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor legtöbbszőr miért az anya kapja a gyereket?
16.01 vagyok.Nem nézem én le az apukák sorát, akik addig még anyuka otthon van a picivel és elvégzi a házimunkát, dolgoznak. Engem az zavar, hogy az apukák egy része nem ismeri el, hogy amit az anyuka otthon csinál az is egyfajta munka és még el is lehet fáradni benne. Itt az volt a kérdés, hogy miért az anyukák kapják a gyereket a bíróságon. Talán, mert ha az apukában éppen annyi empátia sincs, hogy elismerje a házimunka és a gyermek ellátása is munka és lenézi ezt a női szerepet akkor nem biztos, hogy jó helye lenne a gyereknek mellette.
A láthatás kicsikarásáról meg annyit, hogy szomorú, ha a szülők kapcsolata (akik valaha szerették egymást) odáig fajul, hogy ezen menjen a huzavona. Én személy szerint a közös nevelés híve vagyok, két hét itt, két hét ott. Így a gyermek mindkét szülővel lehet és egyikre sem hárul több vagy kevesebb felelősség. Persze ez nagyon ritka.
Kedves kérdező,
Nekem ugyanolyan nagyon jó fizetésem és beosztásom volt, mint a férjemnek, mikor született az első gyerek. Azóta x éve itthon vagyok, mire visszajutok, a fizetésem, beosztásom lemarad, de nem az én hibámból ugyebár. Én hordtam ki a gyerekeket, szültem, szoptattam, ápolom, ha beteg, kelek éjjel, ha kell.
Mivel apa majd többet keres, váláskor ő kapja a gyerekeket??? Jól vagy???
Természetesen nálunk apa mindenből kiveszi a részét, de hajnalban kel, ezért én kelek éjjel a gyerekekhez, én vagyok velük 24 órában, én ismerem őket igazán. Ha apa tudna szoptatni, akár itthon is maradt volna velük szerintem... De én maradtam itthon. És én szerencsés vagyok, mert apa sokat vállal a gyerekek körül (kell is, hiszen 3 gyerek, nulla segítség).
Meséld el, miért kellene apának kapni a gyerekeket, mert jobban keres??? Persze, én is jobban keresnék nála, ha ő lenne itthon x éve! Mindketten nagyon jó beosztásban vagyunk, többdiplomásak.
Én hol írtam, hogy a jobb körülmény egyenlő a jobb anyagi helyzettel? Egy apa is fel tud kelni a gyerekhez éjszaka, ő is tudja etetni, pelenkázni. Nem az oylan apára gondoltam, aki nem törődik a gyerekével.
Éa ha egyenlők a körülmények, akkor miért az anya kapja a gyereket?
Utolsó:
ezt utálom qurvára!!!!
Ő hordta a szíve alatt? na és? Egy férfi nem képes szüli, nem azért nem szüle meg mert nem akarta. Akkor most azért legyen az anyjával,mert ő szüle meg? Annyira utálom az ilyen feminista qurvákat! Egy apa is képes ugyanannyira szereni a gyerekekét, gondoskodni róla, mint egy anya, ha nem jobban!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!