Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A válás során az a ház is közösnek számít, amihez eltartási szerződés útján jutottam?
Igen, mert vagyonközösséget alkottatok. Ha hitelt vettél volna fel a saját nevedre, az is közös lenne, csak a kiadási oldalon.
Két dolog nem közös: öröklés (kivétel az eltartási szerződés, mert nem alanyi jogon járó öröklésről van szó), illetve az bizonyíthatóan ajándékként kapott értéktárgy. A bizonyíthatóság itt ajándékozási szerződést jelent.
Közösen tartottátok el a mamát, akkor is, ha te gondoztad.
Amit a házasság alatt szereztetek, az közös.
Remek! Ezek szerint semmit nem ért az a papír amiben minden követeléséről lemondott a házzal kapcsolatban? Akkor azt mondta, hogy felőle fel is fordulhat az anyja, nem kér se belőle se a házból és írtunk ügyvéddel egy papírt, amiben az is benne van, hogy a ház az én különvagyonom lesz. Akkor ebbe beleegyezett. Most meg követelőzik.
Ebben csak az a bosszantó, hogy én pelenkáztam, etettem, fürdettem az anyósomat, eladtam a lakásomat, és abból újítottam fel teljesen a házat a férjem meg most beköltöztetné az új nőcskéjét.
Elvileg az elsönek van igaza annyiban, hogy a házasság alatt minden szerzett vagyok közös, kivéve amit az egyik fél rörköl vagy ajándékba kap.
De ha ezt "Ezek szerint semmit nem ért az a papír amiben minden követeléséről lemondott a házzal kapcsolatban?" olyan formában irta alá, ami jogilag is megállja a helyét - nem egy fecni, rajta van mindegyikötök neve, dátum, tanúkkal aláiratva - akkor ennek alapján neki nincs követelése.
A legmegbizhatóbb módszer, ha bemégy a bíróságra az ingyenes tanácsadásra és ott kérsz felvilágositást, mert ök ismerik pontosan az aktuális szabályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!