Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi történik a mai férfiakkal,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi történik a mai férfiakkal, családapákkal?

Figyelt kérdés

Ma egyik órán erről beszélgettünk, és kiderült, hogy az osztályom legalább 60%-ának elváltak a szülei. Amikor mélyebben belementünk a témába, a legtöbben azt mondták, hogy az apjuk hagyta el a családot, vagy ahol megegyezéses válás volt, ott is szinte mindenki az apját tette felelőssé. Nem mutogatás volt ez, azok a férfiak tényleg mind munkakerülők, alkoholisták, erőszakosak, vagy egész egyszerűen csak teljesen érdektelenek voltak. Megcsalták a feleségeket, bántották a gyerekeket, ha máshogy nem is, szóban sértegették, zsarnokságot építettek ki. A legtöbb osztálytársam az anyjával él, ő tartja el őket kemény munkával, és az osztálytársaim úgy gondolják, hogy megérdemli a tiszteletet és a bizalmat, szeretetreméltó, nő, stb, annak ellenére, hogy vannak hülyeségei.

A testvéreimmel minket is elhagyott az apánk, de eddig azt hittem, ez inkább egyedülálló dolog. Úgy értem, tudtam, hogy sok a válás, de nem gondoltam volna, hogy szinte mindenkinél hasonló a helyzet, mint nálunk. Miért?

2013. febr. 25. 19:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%

Nem minden férfi ilyen.

De azok, akikről te írtál, mind igazából értlenek, megrekedtek az óvodás szintjén, csak sajnos felnőtt jogokkal. Ebben lehet maga az illető a hibás (a felnövés ellen ellenállás, a felelősség és érettség nem vállalása), vagy akár az anyáé, aki nem nevelte fel érzelmileg/szociálisan/lelkileg a fiát csupán fizikailag, de persze lehet rossz apaai minta vagy rossz társadalmi minta is.

2013. febr. 25. 20:33
 12/16 anonim ***** válasza:
95%

Az én volt férjem édesapja egy igazi nőcsábász volt, kevés, korosztályához tartozó nő volt a városban, akivel nem volt kalandja. Erre akkor döbbentem rá, amikor a nagydumás férjem hűsége felől kétségeim merültek fel néhány év házasság után. Az anyósom ekkor már egyedül élt, apósom meghalt, mielőtt a családba kerültem. Szóval az anyósom egy szerda délután a képembe mondta, hogy jajj, hát ő is elválhatott volna, aztán húzhatta volna a gyerekeket reggel gyalog, meg cipekedhetett volna, stb. Különben is, az én hibám, ha félremegy a férjem. Mivel az én családi mintámban (ami nem feltétlenül jó) az anyukám megalkuvó szerepben volt, hát én is "megalkudtam" ezzel a helyzettel. Aztán néhány év múlva elhagyott a férjem, (nekem nem volt bátorságom a váláshoz) mert szerelmes lett egy futó kalandnak induló lányba. Semmi rosszat nem mondtam a gyerekeknek róla, apa elment, akkor találkoztok vele, amikor csak akartok. Mára (két év alatt) odáig fajult a helyzet, hogy szapul mindenkinek, hogy én kidobtam őt, kihasználtam, szívom a vérét.

Szóval egy szónak is száz a vége, szerintem az otthonról hozott minta nagyban befolyásolja az ember életét. (de nem feltétlenül)

2013. febr. 26. 21:39
 13/16 anonim ***** válasza:
54%

Nemtől függetlenül azt is vizsgálni kéne, hogy mi az oka ezeknek a viselkedéseknek, mert ha neveltetési problémákkal, gyermekkori traumákkal kellett szembenéznie ezeknek az embereknek és nem kezelték a problémát kellően, akkor azt is meg lehetne kérdezni, hogy az a nő v.férfi akinek most tönkreteszi, tette az életét, hogy tudott egy ilyen emberrel közös életet kezdeni? Ja, hogy nem ismerték meg egymást eléggé a párválasztásnál? Akkor az a jelenlegi "áldozat" hibája is. Természetesen ez nem ment föl senkit a hibáiból.

Ha pedig a kapcsolat alatt lett olyan valaki, amilyen, hát akkor mélyen magába kéne néznie a másiknak is, hogy esetleg nem e amiatt lett hülye a másik.

2013. febr. 27. 11:09
 14/16 anonim ***** válasza:
91%

Igencsak a férfiakkal sok gond van, nem is ismerek olyan családot a saját környezetemben, ahol a nő tehetett volna a válásról.

Apám is alkesz senkiházi. Sajnos őt soha nem hagyta el anyám, végül meghalt, rengeteget szenvedek miatta nem tudok menekülni!!!

Párom apja munkanélküli már vagy 8-9 éve, nem is érdekli, persze anyuka mos-főz-takarít-dolgozik, az meg egész nap a számítógép előtt rohad, kötelessége nincs neki, ááá...

Barátnőm apja is iszonyatos kocsma töltelék lett, naná, hogy elvált az anyja tőle...

2013. febr. 27. 11:09
 15/16 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem, és ezt nõként mondom, a társadalmunk legnagyobb hibája a nõi egyenjoguság volt. Sokkal több munkahely lenne, könnyebben elhelyezkedhettek a pasik akár hivatalokba is, még az alacsonyabb iskolai végzettségüek is könnyebben kapnának munkát olyan helyen, ahol nem érzik magukat egy senkinek, és akkor szerintem kevesebben is menének a kocsmába "haza". Nekünk is jobb és könnyebb életünk lenne, az igazi úrak pedig mindig is mi voltunk minden pasi mögött.
2013. febr. 27. 12:02
 16/16 anonim ***** válasza:
68%
#15 teljesen igazad van. Nem véletlenül támogatta Rockefeller olyan nagy mértékben a feminista mozgalmakat, hiszen a munkaerő is árú, és ha kétszer annyi van, akkor feleannyi lesz az ára. Így aztán sikeresen elérték, hogy a családok ugyanannyi jövedelem mellett kétszer annyit dolgoznak, a nőknek nem jut idő a gyerekekre, a férj nem tud eleget keresni, megvan a családon belüli konfliktus, ami eltereli a figyelmet a nagyobb gondokról és disznóságokról.
2013. febr. 27. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!