Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az alábbi esetben a férjem el tudja adni a családi házunkat?
De mi értelme lenne annak, ha te részedet a fiadra íratnád, ez még mindig nem világos. Ez a férjed részét nem érinti, a saját részét akkor is el tudja adni, ha a fiadé lesz a te részed.
Az, hogy haszonélvezeted lesz, igen, a fiad részén csak, a férjedén nem. Tehát megint ott vagy, ahol eddig, csak jó kis huzavona árán.
A férjed a saját részét eladhatja, elsőként neked kell felajánlania, utána másnak, de nem tudom, kinek kellene egy ház kb 1/3-a.
Én úgy gondoltam,hogy ha a fiamra íratom akkor ö lenne a tulajdonos,én meg a haszon élvező,a férjem nem tud engem ki fizetni.Eladni én nem szeretném mert azt akarom,hogy a fiamé legyen.Nekem van ezen kívül két házam ezek nincsenek a nevemen,hanem még a szüleim nevén van.Én nem akarok pénzt csak annyit szeretnék,hogy ne tudja el adni...
Nagyon rosszul gondolod.
Ha a fiad nevére íratod a házat akkor a fiad a tulajdonos. (A haszonélvezet most nem lényeges) Ha a fiad a tulajdonos és kiskorú akkor a vagyonáról nem te és nem az apja dönt hanem a gyámügy. Neki az az érdekük hogy a fiad vagyona ne legyen elvéve a fiadtól. A férjed ebben az esetben nem veled hanem a fiad vagyonának kezelőjével fog tárgyalni. Vagyis a gyámügyesekkel. Elég neki leadni a bírósági papírokat amiben rögzítve van hogy a férjednek és a fiadnak hány %- a van a házból. A férjed a gyámügy segítségével eladhatja a házat és biztosítja a fiad vagyonát egy újabb ingatlanban.. A haszonélvezeti jogot az új ingatlanra is megkaphatod.
Azt nem teheted meg, hogy megfosztod a jogos vagyonától a férjedet.. Annyit érnél el az egésszel hogy évekig jártok pereskedni, és a végén a bíró helyt ad a férjednek és vagy kifizeted a részét vagy értékesíti az ingatlant. Ebben az esetben te jársz rosszul mert a megítélt értéket akkor is ki kell fizetni a férjednek..
Ja, csak ha magára haszonélvezetet rak, akkor nincs az a hülye, aki megvenné.
Most volt a falunkban, hogy kiálhatatlan nénistől adtak el egy lakást. Ő a haszonélvező. A felújított, többszobás lakást 2 millióért tudták eladni.
#15, na arra szúrna rá a legjobban, pontosabban szivatná meg a saját gyerekét első sorban... hisz a vételár az, aminek nagyobb hányada a gyereket illeti, és minél kisebb a vételár, nyilván a gyerek része is annál kisebb. Ha 18 milláért mén el a ház, akkor a gyereké abból 11, az ex férjé 7. Ha 1,8 milláért, akkor a gyereké 1,1, a férjé 0,7. Na, ki veszíti a többet?
Arról nem is beszélve, hogy em az egész házra, sem a férj részére nem tud haszonélvezetet rakni, csak a sajátjára...
A jelenlegi tulajok is bánják, ugyanis a nénki konkrétan kirakta őket.
Jópofáskodott a néni, meg panaszkodott az unokáira, hogy milyen rosszak, stb.
Aztán eltört egy rakat tányér kipakolás közben, a néni meg elzavarta őket, mert zajonganak.
Hát igen, jó hülye az aki haszonélvezőstül vesz házat.
Nézd utolsó, van, akiknek kifejezetten megéri, mert haszonélvezettel terhelten ugye jóval olcsóbb az ingatlan, és hát ezek az emberek tesznek róla, hogy ott a haszonélvező adja be az unalmast hónapokon belül... és akkor jóval drágábban el tudják adni a házat, és voltaképp semmi mást nem kellett tenniük a többmillás profitért, mint hogy úgy legyenek pár hónapig a lehető legtahóbbak, legkibírhatatlanabbak, legösszeférhetetlenebbek, hogy azért a törvénysértést ne lehessen rájuk bizonyítani... kb ez a lakásmaffia "Btk-n inneni" ága...
Mondjuk nem biztos, hogy rosszabbak, mint aki azért keresi a jogi kiskapukat, hogy hogyan tudná kisemmizni az exét a tulajdonából...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!