Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az alábbi esetben a férjem el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az alábbi esetben a férjem el tudja adni a családi házunkat?

Figyelt kérdés
A ház a nagyszüleimé volt.Az én részem 18/11 a férjemé 18/7..Ha a fiamra íratom a részemet akkor ügye nem tudja el adni a házat?Ügyvéddel intézném,ahhoz kell a férjem?Úgy néz ki,hogy vállunk,és nem szeretném ha a házat eladná...
2013. febr. 19. 11:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

De mi értelme lenne annak, ha te részedet a fiadra íratnád, ez még mindig nem világos. Ez a férjed részét nem érinti, a saját részét akkor is el tudja adni, ha a fiadé lesz a te részed.

Az, hogy haszonélvezeted lesz, igen, a fiad részén csak, a férjedén nem. Tehát megint ott vagy, ahol eddig, csak jó kis huzavona árán.

A férjed a saját részét eladhatja, elsőként neked kell felajánlania, utána másnak, de nem tudom, kinek kellene egy ház kb 1/3-a.

2013. febr. 19. 12:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Szóval azt nem tudod megakadályozni, hogy a férjed az ő részét eladja. De ha a férj kéri a bíróságon, hogy szüntessék meg ezt a helyzetet, és nem tudod őt kifizetni, akkor mindenképp el kell adni, és őt kifizetni, tök mindegy, hogy a többi a te vagy a fiad nevén van, el kell adni.
2013. febr. 19. 12:31
 13/21 anonim ***** válasza:

Én úgy gondoltam,hogy ha a fiamra íratom akkor ö lenne a tulajdonos,én meg a haszon élvező,a férjem nem tud engem ki fizetni.Eladni én nem szeretném mert azt akarom,hogy a fiamé legyen.Nekem van ezen kívül két házam ezek nincsenek a nevemen,hanem még a szüleim nevén van.Én nem akarok pénzt csak annyit szeretnék,hogy ne tudja el adni...

Nagyon rosszul gondolod.

Ha a fiad nevére íratod a házat akkor a fiad a tulajdonos. (A haszonélvezet most nem lényeges) Ha a fiad a tulajdonos és kiskorú akkor a vagyonáról nem te és nem az apja dönt hanem a gyámügy. Neki az az érdekük hogy a fiad vagyona ne legyen elvéve a fiadtól. A férjed ebben az esetben nem veled hanem a fiad vagyonának kezelőjével fog tárgyalni. Vagyis a gyámügyesekkel. Elég neki leadni a bírósági papírokat amiben rögzítve van hogy a férjednek és a fiadnak hány %- a van a házból. A férjed a gyámügy segítségével eladhatja a házat és biztosítja a fiad vagyonát egy újabb ingatlanban.. A haszonélvezeti jogot az új ingatlanra is megkaphatod.

Azt nem teheted meg, hogy megfosztod a jogos vagyonától a férjedet.. Annyit érnél el az egésszel hogy évekig jártok pereskedni, és a végén a bíró helyt ad a férjednek és vagy kifizeted a részét vagy értékesíti az ingatlant. Ebben az esetben te jársz rosszul mert a megítélt értéket akkor is ki kell fizetni a férjednek..

2013. febr. 19. 12:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Á, Kérdező könnyen rászúrhat a kavarására, mert ha a gyerek nevére iratja, akkor utána ebben az ügyben valszeg nem ő fogja a gyereket képviselni a saját férjével (vagy ex férjével) szemben, hanem a gyámhatóság által kirendelt ügygondnok. Neki a továbbiakban szava nem lesz az ingatlan sorsáról, majd az ex férj meg az ügygondnok (többnyire a gyámhatóság által kijelölt ügyvéd) szépen megállapodnak, a bíróság meg ítéletbe foglalja, és kész. Az értékesítés után befolyt összeg megfelelő része meg bankszámlára kerül a gyerek nevére, a gyámhatóság ellenőrzése mellett, és a gyerek megkapja a 18. szülinapján...
2013. febr. 19. 12:48
 15/21 anonim ***** válasza:

Ja, csak ha magára haszonélvezetet rak, akkor nincs az a hülye, aki megvenné.

Most volt a falunkban, hogy kiálhatatlan nénistől adtak el egy lakást. Ő a haszonélvező. A felújított, többszobás lakást 2 millióért tudták eladni.

2013. febr. 19. 16:38
 16/21 anonim ***** válasza:

#15, na arra szúrna rá a legjobban, pontosabban szivatná meg a saját gyerekét első sorban... hisz a vételár az, aminek nagyobb hányada a gyereket illeti, és minél kisebb a vételár, nyilván a gyerek része is annál kisebb. Ha 18 milláért mén el a ház, akkor a gyereké abból 11, az ex férjé 7. Ha 1,8 milláért, akkor a gyereké 1,1, a férjé 0,7. Na, ki veszíti a többet?

Arról nem is beszélve, hogy em az egész házra, sem a férj részére nem tud haszonélvezetet rakni, csak a sajátjára...

2013. febr. 19. 16:57
 17/21 anonim ***** válasza:

A jelenlegi tulajok is bánják, ugyanis a nénki konkrétan kirakta őket.

Jópofáskodott a néni, meg panaszkodott az unokáira, hogy milyen rosszak, stb.

Aztán eltört egy rakat tányér kipakolás közben, a néni meg elzavarta őket, mert zajonganak.

Hát igen, jó hülye az aki haszonélvezőstül vesz házat.

2013. febr. 19. 17:08
 18/21 anonim ***** válasza:

Nézd utolsó, van, akiknek kifejezetten megéri, mert haszonélvezettel terhelten ugye jóval olcsóbb az ingatlan, és hát ezek az emberek tesznek róla, hogy ott a haszonélvező adja be az unalmast hónapokon belül... és akkor jóval drágábban el tudják adni a házat, és voltaképp semmi mást nem kellett tenniük a többmillás profitért, mint hogy úgy legyenek pár hónapig a lehető legtahóbbak, legkibírhatatlanabbak, legösszeférhetetlenebbek, hogy azért a törvénysértést ne lehessen rájuk bizonyítani... kb ez a lakásmaffia "Btk-n inneni" ága...

Mondjuk nem biztos, hogy rosszabbak, mint aki azért keresi a jogi kiskapukat, hogy hogyan tudná kisemmizni az exét a tulajdonából...

2013. febr. 19. 17:21
 19/21 anonim ***** válasza:
Van két lakásod de még a férjed részére is igényt tartanál. Remélem jó nagy lakáshasználati díjat kér.
2013. febr. 19. 19:19
 20/21 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, kérdező, de hogy került a te nagymamád házának egy része a fér4jed tulajdonába?
2013. febr. 19. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!