Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az alábbi esetben a férjem el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az alábbi esetben a férjem el tudja adni a családi házunkat?

Figyelt kérdés
A ház a nagyszüleimé volt.Az én részem 18/11 a férjemé 18/7..Ha a fiamra íratom a részemet akkor ügye nem tudja el adni a házat?Ügyvéddel intézném,ahhoz kell a férjem?Úgy néz ki,hogy vállunk,és nem szeretném ha a házat eladná...
2013. febr. 19. 11:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%
Ha a fiad még kiskorú és úgy íratod rá a házat, akkor nem fogja tudni eladni. Viszont! De vigyázz! Gyereket nem igazán jó örökössé tenni amíg élsz, mert könnyen lehet hogy később ő lesz az aki utcára rak. Nekem van ilyen sztorim az ismerősi kőrből.
2013. febr. 19. 11:39
 2/21 anonim ***** válasza:
Nélküled akkor sem tudná eladni, ha a Te neveden maradna...Mindenképpen konzultálj az ügyvédeddel, mert nem biztos, hogy azzal jól jársz, ha a fiadra iratod a részed!
2013. febr. 19. 11:40
 3/21 anonim ***** válasza:
81%

Nem jó ötlet a kiskorú fiadra íratni a részedet. Abban az esetben ha ezt megteszed a vagyonáróla gyámügy rendelkezik,és ők figyelik is hogy a fiad vagyona mindig a fiad vagyona maradjon. Ha a férjed el akarja adni a házat akkor csak meg kell beszélnie a gyámügyesekkel és csak annyit kell tennie, hogy a fiad vagyonát újra bebiztosítja egy ingatlanba.

Egyébként nem értem miért nem akarod eladni a házat ha váltok. Végül is nemet mondhatsz, de a férjed mehet a bíróságra hogy nem jut hozzá a jogos vagyonához. Ha nem egyeztek meg, vagyis ha nem adjátok el vagy nem fizeted ki a férjedet belőle akkor a bíróság fogja eladni. Akkor rosszul jártok mert az értékének a töredékét kapjátok meg, mert a bíróságnak nem az lesz a célja hogy minél jobb áron, hanem hogy minél előbb eladhassa.

2013. febr. 19. 11:41
 4/21 anonim ***** válasza:
Az összes tulajdonos beleegyezése kell az eladáshoz. Vagy eladhatja az ő részét. Kétlem, hogy ezt meg tudná oldani.
2013. febr. 19. 11:41
 5/21 anonim ***** válasza:
A harmadik válaszolónak igaza van.
2013. febr. 19. 11:46
 6/21 anonim ***** válasza:
Nézd Kérdező, a bíróság mindeképpen elrendelheti a közös tulajdon értékesítését, ha nem tudtok megegyezni róla, ezzel szemben semmiféle trükközés nem segít. De ha te nem akarod eladni a házat, ha jól veszem ki, a férjed részét sem tudod kifizetni, akkor voltaképp mit szeretnél, hogy legyen megosztva ez a tulajdon - ami nyilván valamiért közös a leírt 11/7 arányban.
2013. febr. 19. 11:47
 7/21 KLászló ***** válasza:
A saját tulajdoni részét értékesítheti, neked azonban elővásárlási jogod van. Más kérdés, hogy van-e rá kereslet.
2013. febr. 19. 11:50
 8/21 anonim ***** válasza:
73%

#7 - kérdés, hogy alkalmas-e az ingatlan a természetben megosztásra, ha igen, akkor úgy is dönthet a bíróság.... csak éppen ez tág teret enged egymás szívatásának, azért nem jó megoldás... adott esetben a férfi pillanatszerűen oda tud venni a saját ingatlan-részébe olyan bérlőket, hogy a feleség fog napokon belül az ingatlan-ügynökhöz rohanni...

Szóval a természetben megosztás szerintem csak akkor működőképes, ha egymást tisztelő és egymás érdekeit maximálisan tiszteletben tartó felek vannak.

2013. febr. 19. 12:00
 9/21 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam,hogy ha a fiamra íratom akkor ö lenne a tulajdonos,én meg a haszon élvező,a férjem nem tud engem ki fizetni.Eladni én nem szeretném mert azt akarom,hogy a fiamé legyen.Nekem van ezen kívül két házam ezek nincsenek a nevemen,hanem még a szüleim nevén van.Én nem akarok pénzt csak annyit szeretnék,hogy ne tudja el adni...
2013. febr. 19. 12:12
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező (#9), és a férjed hogyan jutna a koncepciódban a saját tulajdonához, az ingatlan 18/7 részéhez vagy annak értékéhez? Mert ugye ahhoz, hogy a koncepciód működőképes legyen, erre még ki kellene találnod a választ, ahhoz ugye nyilván egyetlen hatóság és egyetlen bíróság nem asszisztálhat (pl. mert durván alkotmány-ellenes, meg ilyesmi...) hogy valakit megfosszanak a tulajdonától...
2013. febr. 19. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!