Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az elvált nők miért ragaszkodn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az elvált nők miért ragaszkodnak annyira a gyerektartáshoz?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék flémet kelteni. Csak megkérdezem. Ma is volt két kérdés, ahol a nő panaszkodik, hogy a volt férj nem fizet gyerektartást, de motorozik.

Igen, ezek a férfiak nem vállalják a felelősséget, inkorrekt emberek. De hölgyeim! Miért ragaszkodtok hozzá, hogy fizessen? Tudom nagyon nehéz megélni, ő is akarta a gyereket stb. De általában azok a férfiak, akik elválnak, nem akarnak foglalkozni a gyerekkel. Nincs bejelentett munkahelyük, élik világukat. A nő meg sír, hogy mélyszegénységben él a gyerekével. Mert sajnos az elvált anyukák csak nagyon kis százaléka tudja elkerülni a mélyszegénységet.

Én arra lennék kíváncsi, hogy gyerekvállalásnál erre senki nem gondol? Egyes törvények olyan szépen kijátszhatóak és a mai gazdasági helyzet (a munkaadók szeretnek feketén foglalkoztatni) meg adja alá a lovat.

2013. febr. 16. 18:56
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
91%
Én úgy vállaltam babát, hogy van házam, kocsim, most is havonta rakok félre valamennyit. De ha szétmennénk akkor is kérném a gyerektartást, mert nem csak az én felelősségem. Az a pasi pedig, aki megengedheti és mégsem fizet, mert inkább motort vesz, hát lelkiismerete rajta, de szánalmas.
2013. febr. 16. 20:03
 22/35 anonim ***** válasza:
78%

22-es vagyok. Az én válaszomban mi volt a trágár, amiért lepontoztál? A gyerektartás a gyereknek jár, akinek ugye 2 szülője van, az elvált férjnek kötelessége a gyerektartást fizetni. Ez nem kívánság műsor.

Mellesleg, azt nem hinném, hogy többet érnél a férjemnél. Kezdjük ott, hogy Ő tud helyesen írni.

2013. febr. 16. 20:11
 23/35 anonim ***** válasza:
84%

Azért azt a hazamennyeket nem lehet elgépeléssel magyarázni :-)

"Sajnos nálam nem sok okosabb emberrel találkoztam" Ezzel a mondattal árultad el, hogy mennyire buta is vagy. Aki tényleg intelligens, az ilyet ki sem ejtene a száján. Például a férjem, én vagy a barátaink. Mellesleg ügyvéd vagyok, de ezen a kérdésen még én is megdöbbentem, annyira aljas gondolkodásra vall. 22-es válaszoló vagyok

2013. febr. 16. 20:48
 24/35 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező!Az egód hatalmas viszont nem értem miért kell ezen agyalni hiszen nem neked kell az elvált apák helyett kifizetni a gyerektartást.Vagy valami hímsoviniszta,gyerektartás fizetésellenes csoport szószólója vagy??
2013. febr. 16. 20:54
 25/35 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdezö,

akor elmagyarázom, hogyan is megy a család alapítás, és mi van ha esetleg elválnak a felek.

Mikor két ember össze dugja a micsodáját akkor abban a percben vállalják, hogy ha lesz gyerekük akkor erröl közösen gondoskodnak, mert ugye mindegyik akarja hogy a micsodájuk egyben legyen. (ha valamelyik fél nem akarja hogy gyerek legyen az sterilizálja magát, mert minden fogamzás gátlásnál van egy csöpnyi esély a gyerekre)

Majd ha elkészül a gyerek akartan vagy akaratlanul akkor normál esetben mindkét fél ad a családi kasszába pénzt. ha sikerül akkor anyuka is keres 100.000 Ft és apuka is keres 100.000 ft (most csak az átláthatóság miatt írom ezeket az összegeket).

vagy is van a családi kasszába 3 före 200.000Ft.

Ebböl fizetik a gyereknek a kb 20.000Ft-s költségeit (kaja, pelenka, ruha, játszóház stb..) plussz az egész családra 60.000 Ft rezsit.

Mikor elválnak akkor a következö marad az anyára.

100.000 Ft bevétel

20.000 Ft gyerek kiadás

40.000 ft rezsi költség(gyerek+nö)

apukára meg a következö jut

100.000Ft bevétel

20.000Ft saját rezsi.

Na ha akkor igazságaoak vagyunk (és pedig erre épít a gyerektartás) akkor a nö fizeti az ö rezsi részét + a gyerek minden költségének felét, a férfi is ugyan ezt teszi. ìgy a gyerekbe ugyan annyit tesznek bele.

remélem most már érted, hogy mi is az a gyerektartás.

Szerintem kérdezö te egy tini vagy nagyon fiatal fiu vagy, aki jó családi körülményekböl jött, és elgondolkodott ezen. nem érted az össze függést mert még fiatal vagy és dobálozzol a kijelentésekkel.

2013. febr. 16. 21:02
 26/35 anonim ***** válasza:
88%
Azért, mert a gyerek 2 ember felelőssége, ami akkor sem változik, ha a szülők elválnak. Anyagilag és érzelmileg is.
2013. febr. 16. 22:12
 27/35 anonim ***** válasza:
75%

" Itt jó sokatok férjénél többet érek. "

Talán azért, mert jó nagy sz@ranyered van?!!

2013. febr. 16. 22:16
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

A gyerektartás a gyerek pénze egyik szülő se mondhat le róla.

Amúgy ha apuka nem fizet az állam megelölegezi aztán behajtja az apán,

és a hatóság elől nehéz elbújni,

ha van bankszámlája, ingatlan vagya... könyen lefoglalják.

Ha az apa legközelebbi hivatalos pénze a nyugdij lesz abból vonják a tarozást

és senkit nem fog érdekelni hogy kevés a nyugdija mert évekig nem volt bejelentett munkája.

A nem fizetésért börtönbe is kerülhet mert bizonyithatóan

veszélyezteti elhanyagolja a gyerekét hisz nem vesz neki enni, nem biztosit fütést, gyógyszereket...

2013. febr. 17. 01:11
 29/35 anonim ***** válasza:
86%

Ha jól értelmezem, neked az az alapvető problémád, hogy miért nem csak azok a nők vállalnak gyereket, akik teljesen biztosak abban, hogy esetleg magukra maradva is fel tudják nevelni.

Szerinted hány gyerek születne meg ez esetben? Semennyi, már régen kihalt volna az emberiség.

Egy normális kapcsolatban az ember nem azon agyal, vajon 5 év múlva is számíthatok rá? Egy normális kapcsolat általában a bizalomra épül. Sandán és gyanakodva méregessem a férjemet, hogy vajon elhagy- e majd valamikor, vagy nem?

Mellesleg saját tapasztalatból tudom, hogy "ragaszkodás" a tartásdíjhoz sok esetben létkérdés. 6 évig neveltem egyedül a lányomat, kénytelen voltam "ragaszkodni". Tudod, marhára sz.r érzés, amikor mindig csak használt cuccokat tudsz venni a gyerekednek (ha egyáltalán tudsz), amikor egyszerre csak egy darab húst sütsz ki, te meg vajaskenyeret ebédelsz, hogy legalább a kicsinek jusson, stb. És mindezt úgy, hogy eredetileg az apa ragaszkodott a gyerekvállaláshoz, ő fogadkozott, mennyire szeretne gyereket.

Egészen irreális a kérdésfeltevésed. Gondolom, ismersz néhány pénzlehúzós exfeleséget, és ebből levontad a következtetést, amit aztán ráhúztál az öszes egyedülálló nőre. Nagy hiba volt.

2013. febr. 17. 01:28
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
Teéjesen jogos kérdés, általában arról beszéltek, amikro az apa lép le. De mi van abban az esetben, ha a férfi mindent megtesz, és a nő veri át? Az ilyen minek ragaszkodik hozzá? Persze mindennek két oldala van, de ha valaki egy új kapcsolat reményében rúgja fel a házasságát, majd a volt férj fejéhez végja, hogy soha nem szerette... erre mi lenne a legjobb?
2013. febr. 17. 09:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!