Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az elvált nők miért ragaszkodn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az elvált nők miért ragaszkodnak annyira a gyerektartáshoz?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék flémet kelteni. Csak megkérdezem. Ma is volt két kérdés, ahol a nő panaszkodik, hogy a volt férj nem fizet gyerektartást, de motorozik.

Igen, ezek a férfiak nem vállalják a felelősséget, inkorrekt emberek. De hölgyeim! Miért ragaszkodtok hozzá, hogy fizessen? Tudom nagyon nehéz megélni, ő is akarta a gyereket stb. De általában azok a férfiak, akik elválnak, nem akarnak foglalkozni a gyerekkel. Nincs bejelentett munkahelyük, élik világukat. A nő meg sír, hogy mélyszegénységben él a gyerekével. Mert sajnos az elvált anyukák csak nagyon kis százaléka tudja elkerülni a mélyszegénységet.

Én arra lennék kíváncsi, hogy gyerekvállalásnál erre senki nem gondol? Egyes törvények olyan szépen kijátszhatóak és a mai gazdasági helyzet (a munkaadók szeretnek feketén foglalkoztatni) meg adja alá a lovat.

2013. febr. 16. 18:56
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
14%

10 es olvasd el mégegyszer mit írtam.

Rengeteg ilyen nő miután elvál a pasijától már csak a pénzt nézi párkeresésnél, mondvána gyereknek legyen jó sorsa de fenét!!

saját önös érdekei miatt h ne kelljen annyit dolgozni és a pasiját akit épp felszedett húzza le pénzzel.

Tudod hány ilyen nő szájából hallottam ezt a történetet amit én leírtam h olyan pasi kell aki jól van anyagilag mert a "kicsikémnek" ez kell meg az kell jah de nekem is kell ám coc chanel parfüm h irígykedjenek a fitness teremben a csajok ennyit erről!

2013. febr. 16. 19:22
 12/35 anonim ***** válasza:
91%
Azon felül ez jár a gyereknek,ez a legkevesebb kiveszi a részét a gyerekéből!ha már nem ápolja mikor beteg,nem látogatja mikor kéne,nemérdekli van e kis cipője .hát fizessen b..meg
2013. febr. 16. 19:25
 13/35 anonim ***** válasza:
42%

Azért nem minden nő szent és sérthetetlen.Sajnos léteznek olyanok is,akik ha már elváltak,megpróbálják a maximumot kihozni belőle,és nem a gyerek,hanem a saját maguk jólétére.

Én is ismerek ilyet.Két gyereke van két apától.A nagyobbik apja gazdag,ezért a nő szemében ő a minta apa,a másiké normál módú,ezért azt állandóan megszégyeníti mindenki előtt.A gyerekek szinte soha nincsenek az anyjukkal,mert ha nincs bölcsi meg iskola,akkor le vannak passzolva az apjukhoz.Mind 2 apuka fizeti szépen a gyerektartást,és a nő még hívogatja telefonon őket,hogy a gyerektartáson felül vegyenek meg mindent a gyereknek,amire szükségük van.Szóval szinte semmit sem vesz nekik.

14/35 anonim ***** válasza:
91%

Sejtésem szerint férfi /vagy annak látszó/ személy vagy. De ha nő, akkor a kérdés csak elméleti, soha nem voltál a témában érintett, ezért a dollog lényegét nem is érted.

Ha nő lennél, anya, elvált egy-két gyerekkel egészen biztos, hogy te is ragaszkodnál a gyermektartáshoz. Általában az anyák nem maguk miatt, hanem a gyermekeik érdekében ragaszkodnak jogszerűen a tartásdíjhoz, hogy eltarthassák őket. Ezt törvény írja elő. A házasságkötéskor és gyermekvállaláskor pedig egyszerűen képtelenség minden jövőbeli lehetőséget figyelembe venni.

Ha ezzel sakkoznának a házaspárok már az elején, talán egy gyerek sem születne, mert mindig felmerülne, a "mi lesz, ha?..." kérdés. Amire pedig később csak az élet adhatná meg a választ.

15/35 anonim ***** válasza:
86%
Röviden: mert ez a pénz akkor is jár a gyereknek, hogy értelmesebb életet élhessen, ha az apja elég értlen ahhoz, hogy normálisan felelősséget vállaljon érte.
2013. febr. 16. 19:27
 16/35 anonim ***** válasza:
49%
A "dolog" csak véletlen elírás; általában helyesen írok.
 17/35 anonim ***** válasza:
73%

13-asnak:

gondolom, hogy a balek, aki tömi pénzzel az elvált nőt, nem azért teszi, mert valaki fegyvert fog a fejéhez, hanem önként, és dalolva. Innentől kezdve aztán baromira senkinek semmi köze hozzá.

Te valamiért igen irígy vagy :D vicces.

18/35 anonim ***** válasza:
97%

Azért, mert nemcsak a gyerekikkel törődnek, hanem az elvált férjükkel is. Megelőzik azt, hogy a volt férj búncselekményt kövessen el:

Idézet a hatályos BTK-ból (Büntető Törvénykönyv, a gyengébbek kedvéért)

Tartás elmulasztása

196. § (1) Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a tartás elmulasztása a jogosultat súlyos nélkülözésnek teszi ki.

2013. febr. 16. 19:46
 19/35 anonim ***** válasza:
87%
Szomorú, hogy ez a kérdés egyáltalán felmerült benned.
2013. febr. 16. 19:58
 20/35 A kérdező kommentje:

Ment a zöld annak, aki értelmesen és kultúráltan írt és a piros, aki trágárul. Utóbbiakat nem csodálom, ohgy elhagyják, az ilyenektől futnak az emberek.

Azért kérdeztem, mert ez a dolog megfoghatatlan. És hiába hajtják be a volt férjen, jó esetben semmit nem írat a nevére (hanem az új barátnőjére) és feketén dolgozik. Aki ki akar, az ki tud bújni a felelősségválalás alól, sajnos.

Viszont elég gyenge érv az, hogy házasság idején nem gondolnak a válásra. Könyörgöm. Terhes nőket hagynak el. Meg amikro a gyerek még 2 év alatti. Ma szeretem, de holnap már nem?

Amúgy férfi vagyok, meglepődnétek, ha ismernétek. Itt jó sokatok férjénél többet érek.

A nő kéri a gyerektartást. Oké. És a többi? Ha nem lenne anya meg a nagymama, akkor a nő és a gyereke éhen halna. Ez nem állapot! Dicsekednek a nők, hogy milyen korán önállósodnak, aztán meg hazamennyek anyuhoz a gyerekkel. Egy száj helyett kettőt kell etetni, ráadásul minél kisebb a gyerek, annál többe kerül.

De a férfiakkal is komoly gond van. Azt már nem is minősítem (nincs hova), amelyik férfinak több gyereke van több nőtől és minden elhagyta.

2013. febr. 16. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!