Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az elvált nők miért ragaszkodnak annyira a gyerektartáshoz?
Nem szeretnék flémet kelteni. Csak megkérdezem. Ma is volt két kérdés, ahol a nő panaszkodik, hogy a volt férj nem fizet gyerektartást, de motorozik.
Igen, ezek a férfiak nem vállalják a felelősséget, inkorrekt emberek. De hölgyeim! Miért ragaszkodtok hozzá, hogy fizessen? Tudom nagyon nehéz megélni, ő is akarta a gyereket stb. De általában azok a férfiak, akik elválnak, nem akarnak foglalkozni a gyerekkel. Nincs bejelentett munkahelyük, élik világukat. A nő meg sír, hogy mélyszegénységben él a gyerekével. Mert sajnos az elvált anyukák csak nagyon kis százaléka tudja elkerülni a mélyszegénységet.
Én arra lennék kíváncsi, hogy gyerekvállalásnál erre senki nem gondol? Egyes törvények olyan szépen kijátszhatóak és a mai gazdasági helyzet (a munkaadók szeretnek feketén foglalkoztatni) meg adja alá a lovat.
A gyerektartás a gyereknek jár, nem a volt feleségnek. Nem egy embert ismerek, aki normális házasságban élt, aztán valamiért megromlott a viszony és a pasas lelépett. Ettől függetlenül a gyereknek biztosítani kell egy színvonalat, hiszen ketten vállalták, nem az anya egyedül.
Nem értem, mi a kérdés, szerinted egy nő egy fizetésből tartson el 1 vagy több gyereket?
Nekem sem világos a kérdés egészen!
Te ezek szerint úgy gondolod, hogyha egy házasságban születik egy gyermek, amit mindkét szülő várt,s időközben elválnak, akkor az apuka onnan kezdve nem apuka?
Szerinted a gyereknek csak addig van apja, amíg együtt élnek a szülők?
Egy házasságban senki nem úgy vállal gyereket hogy tutit X idő múlva elválnak. Mindketten akarták a gyereket, és mindketten részt is vettek a gyerekcsinálásban.
Az egy dolog hogy a férfi később úgy dönt hogy neki mégsem kell gyerek, de ezt egy anya nem teheti meg, és egy normális anya nem is tenné meg. Az apuka ha arra képes volt hogy gyereket csináljon, akkor legyen képes arra is hogy vállalja ennek a következményét. Nem a volt feleségnek kell fizetnie, hanem a gyerekének aki ha akarja ha nem az élete része lett. Az ő vére is, és nehogy már semmi felelőssége ne legyen mert éppen a farka után szaladgál..
Mondom ezt úgy hogy boldog házasságban élek, 1 gyermekkel.
8.
Ja, mert ezek a hatalmas összegek, amiket fizetnek, elég a gyerek szükségleteinek a felére és még marad tIzezres luxus dolgokra belőle. Na ne röhögtess.
11-es vagyok!
Megkérdezhetem, hogy te nő vagy férfi vagy-e???
"De általában azok a férfiak, akik elválnak, nem akarnak foglalkozni a gyerekkel. Nincs bejelentett munkahelyük, élik világukat. A nő meg sír, hogy mélyszegénységben él a gyerekével."
Ez nem minden esetben van így. Meglepődnél, hogy a általában olyan férfiak nem akarnak fizetni, akinek lenne miből. De nem általánosítok, mert hülyeség.
Amúgy meg neked is "sírna a szád", ha "mélyszegénységben" kellene élned 1 vagy több gyerekkel...
Szóval a kérdésed számomra érthetetlen, nem vagy tisztában a hétköznapi dolgokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!