Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elváltam és külön élek, de használati jogom van a házra. Az állandó lakcímem is a volt közös lakásunk. Megtudtam, hogy a hátam mögött ki akar jelenteni. Megteheti-e és ha igen, milyen lépéseket tehetek ennek megakadályozására?
A tulajdonjogodat nem értinti a lakcímrendezési eljárás, de ehhez is bizonyítania kellene férjednek, hogy az ingatlant végleges szándékkal hagytad el.
A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény végrehajtásáról rendelkező 146/1993. (X.26.) Korm. rendelet 35.§ (3) bekezdése szerint, ha a polgár igazolja, hogy a lakásába bejelentkezett személy ténylegesen nem lakik ott, a jegyző – miután megállapította, hogy a bejelentett lakcím nem valós a lakcímet a nyilvántartásban „fiktív” jelzéssel szerepelteti mindaddig, amíg a polgár valós lakcímét be nem jelenti -. Nem szerepeltethető „fiktív” jelzéssel a lakcím, ha a jegyző eljárása során megállapítja, hogy az érintett – a lakás végleges elhagyásának szándéka nélkül – átmenetileg nem tartózkodik a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!