Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tudok tenni még bármit is?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudok tenni még bármit is?

Figyelt kérdés

A volt férjem használja a közös ingatlant.Én elszeretném adni,ő viszont nagyon nagy összeget kérne érte.Az én tulajdon részem még mindig meg van a házban,de ő fizeti az ingatlant,mivel ő is használja.

Kifizetni nem tud,csak hiteget.Adóstársa vagyok az ingatlan hitelnél,amit ő nem minden hónapban törleszt,és ez miatt már egyszer majd nem bár listások lettünk.

Neki több hitele is van,amiket nem fizet.Ő már bár listás.(hitelkártya,személyi hitel stb...miatt,amihez nekem semmi közöm nincsen)

Attól tartok,hogy a bankok,amiknek ő tartozik,előbb,vagy utóbb ráterhelik az ingatlan felére a felhalmozott tartozásait és,akkor esélyem nem lesz eladni,sem a tulajdon részem árát behajtani rajta.Jól tudom,gondolom?A közel jövőben keresek fel egy ügyvédet,talán még nem késő...

Mit gondoltok?Köszönöm előre is a válaszokat!

2009. szept. 2. 17:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Az ismerőseim szerint keresztet vethetek az ingatlanra és a pénzemre is.(fele tulajdonrész)
2009. szept. 2. 17:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha a bankok felmondják a hitelt és ráterhelik a házra,akkor elárverezhetik.A megmaradó összeg fele lehet a tiéd.
2009. szept. 2. 18:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Mondd a férjednek:

Választhat:

- marad a nagy összegű árnál, ekkor te kérni fogod a vagyon megosztását és ő a lakás felének a használatáért (ami a tiéd) fizetni fog neked bérleti díjat, csak így maradhat a lakásban. Értesd meg vele, hogy ezzel rosszul fog járni, gondoskodsz róla!

- A másik választása, hogy eladjátok normális áron a lakást.

- A bank elárverezi, akkor neki pénze se marad, lakása se, aztán nézhet ki a fejéből. Meg mehet a híd alá nyugodtan.

Tehát azt értesd meg vele, hogy Ő rosszul fog járni, ha nem azt teszi, amit javasolsz. Éreztesd vele, hogy neked tök mindegy, magával b.szik ki, nem veled.

Akkor bele fog menni, ne aggódj.

2009. szept. 2. 18:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nekem minden hogyan ügyvédhez kell mennem,mert őt már nem érdekli semmi.Azt mondta neki már mindegy ,mert bár listás.De viszont nekem nagyon bedurrant már az agyam,mert nem akarom helyette fizetni a lakáskölcsönt.Megfogadom a tanácsotokat...lesz,ami lesz.A lényeg,hogy én nem bizti,hogy ki leszek semmizve.Kicsit megnyugodtam.Féltem,hogy azt írja valaki,hogy már menthetetlen a dolog.

2009. szept. 2. 19:01
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha tied a fele, akkor vehetsz oda fel albérlőt.

Vegyél olyat oda, akitől megjön a kedve a házeladáshoz.

2009. szept. 3. 09:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Második vagyok, igen, én is gondolkoztam ezen is, hogy ezt javaslom, keress egy embert, aki kellően borzasztó ahhoz, hogy lakótárs legyen és engedd be oda 1 hónapra, akár ingyen is. Neked is jogod van a fél lakáshoz felkiáltással.

Tehát olyan megoldást keress, amitől az ő érdeke lesz eladni normál áron a lakást.

2009. szept. 3. 12:19
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi!:)

Ehhez nem kell az ő bele egyezése,hogy lakókat vihessek?Szerencsémre olyan az ingatlan,amit letudnék feleztetni,tehát ez is megoldható lenne.Csak ott van a bibi,ha ő nem fizeti a háztörlesztést,akkor az én béremből vonja majd a bank:(

Holnap jön a kislányunkért,viszi láthatásra,majd feldobom neki a labdát:)

2009. szept. 3. 13:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, tulajdonos vagy te is, akkor szerintem te kiadhatod a fél házrészedet, az nem az övé!!! Ne feleztesd le, mert az benne a poén, hogy kerülgetnie kell ott valakit! Menne wc-re, de ott már ül valaki... :-) Majd ő leválasztja, ha akarja, te ne akard.

Ha jön holnap, akkor mondd neki, hogy pakoljon kicsit összébb, mert hamarosan lakótársa lesz, kiadod a te részedet... Többet ne mondj neki, had egye a méreg!!! Harapófogóval se lehessen belőled többet kihúzni, csak annyit, hogy ha nem adja el sürgősen normális áron, akkor gyorsan pakolja odébb a cuccát!

Ha zárat cserélne, hívd ki a rendőröket és töresd fel az ajtót, te is tulaj vagy!!!

2009. szept. 3. 14:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó ismét: váláskor lett valami papír, hogy ő használhatja a lakást?
2009. szept. 3. 14:25
 10/10 A kérdező kommentje:

Szia!

Lakáshasználati vita felek között nincsen,közös ingatlan megosztását nem kérik.

Na,most szerintem itt csesztem el a dolgot.Ugyanis nekem volt egy ügyvéd előtti megállapodásom az exel,hogy május 31.-ig kifizet a közös ingatlanból...ez ugye nem történt meg.Ezért akarom a házat eladatni,mert én ráfizetéssel tudnám csak átvállalni az ő részét és a kölcsönt.

Már megint nem fizette múlthónapban sem a törlesztőrészletet és félő,hogy ebben a hónapban sem fogja.(az ugye 2 elmaradott hónap,az ő esetében 120.000 forint)Mivel már voltunk fenyítve bárlistával,így szerintem a bank szigorúbban veszi majd most a dolgot.

Ja,és persze,,akkor hirtelen lett pénze,hogy a hátralékokat kifizesse a banknak.

Hát nem tudom,hogy így is kiadhatom-e albérletbe,mert a legelső 2-3 mondat,ami a bírói végzésen van,kicsit aggaszt...

Nagyon köszönöm,hogy időt és energiát fordítasz a gondomra!Rendes vagy:)

2009. szept. 3. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!