Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért én vagyok a rossz,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért én vagyok a rossz, amiért el merem kérni a gyerektartást? Az apának nem kötelessége a gyerekeiről gondoskodni?

Figyelt kérdés
2 gyerek után a bíróság 2*35000Ft gyerektartást ítélt meg. Az exem még a kapcsolatunk alatt (nem voltunk házasok) vett magának egy lakást, amire havi 80000Ft a törlesztés. Miután szakítottunk, vett magának egy új autót, szintén hitelre. Ha ezeket a részleteket és a gyerektartást kifizeti, marad nagyjából 40000Ft-ja a hónapban (kb. ennyi a havi cigije). Mindenkinek kesereg, hogy teljesen lenulláztam és mindenéből kiforgattam, már enni sem tud miből... Szerinte, a családja és az ismerősök szerint én vagyok a pénzéhes, mert nem mondok le a gyerektartásról. Anyósom szerint, ha nem kell a fia társamként, akkor a pénze se kelljen és neveljem egyedül a gyerekeket. Éppen azért lett vége a kapcsolatunknak, mert az anyagiak terén nem jutottuk dűlőre. Mindenkinek adott kölcsön (soha nem kapta vissza), megvett magának minden ökörséget (cigi, játékok, sör, ékszerek...), majd engem számoltatott el, hogy mennyit költöttem a gyerekek cuccaira (a saját fizetésemből) és minek nekik új szandál, még csak kicsit nőtték ki a régit... Ezek után nagyon rosszul érint, hogy mindenki rám fúj, hogy kihasználom 'szegénykét'.
2013. jan. 29. 13:15
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Anyósomnak az a baja, hogy a legfőbb pénzellátója most nem tud neki adni. Sokszor volt, hogy az exem a teljes havi fizetését odaadta neki én meg mehettem kölcsönért anyukámékhoz, mert egyébként nem tudtam volna befizetni a számláinkat (ezt nem nagyon hangoztattam, mert égett a képem, hogy ilyen embert választottam páromul). Az ő hozzáállása kevésbé lep meg, de az ismerőseinké nagyon. Ennyit számít, hogy mindig, mindenkinek csak sír és panaszkodik? Próbálok nem foglalkozni vele, de amikor a kisközértben az eladó is megjehgyzi, hogy "Igen, egyesek gyümölcslevet vesznek, míg a volt párjuknak már kenyérre sem jut!", akkor azért kezd betelni a pohár.

Már több mint 4 hónapja így megy és nagyon elegem van.

2013. jan. 29. 14:12
 12/21 anonim ***** válasza:
94%

Akkor legközelebb mondd meg a kedves támogatóidnak, hogy a volt pár szórja a pénzt és amióta megszülettek a gyerekek még egyszer nem vett nekik semmit, bármi kell azt mindig te vetted meg a fizetésedből. Küldd el őket egy ilyennel a p*csába. Csak legyél határozott és mondj neki ilyen kemény dolgokat! Majd hirtelen a torkán akad a szó és fülét farkát behúzva fog távozni!

Ne hagyjd magad! Elhiszem, hogy nagyon bosszantó folyton ezt hallgatni, de akkor itt lenne az ideje, hogy te se tarts magadban mindent és mondd meg nekik, hogy a párod soha egy percig nem gondoskodott a saját gyerekeiről.

Hajtsd be a gyerektartást!!

2013. jan. 29. 14:20
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
A párom 85e Ft-ból fizeti a gyerektartást és a hiteleket, amiket még a közös dolgokra vettek fel, és mindet ott is hagyta, mégsem panaszkodik. Nálunk pont az exe teszi ezt, miközben minden héten bulizni jár, műköröm, fodrász, a gyereknek a 100. plüss, amik kb. 2 napig érdekesek. De persze a közös ismerősök őt sajnálják, mert hát szegény... Vannak ilyen emberek, az egyetlen megoldás, h nem foglalkozol velük. Aki ismer és szeret, tudja mi a helyzet, azok számítanak. Aki 240-ből nem tud megélni, hát...
2013. jan. 29. 14:50
 14/21 anonim ***** válasza:
95%
A tartásdíj teljesen jogos! Még szép, hogy fizeti!
2013. jan. 29. 14:59
 15/21 anonim ***** válasza:
7%

De most mi a gond? Nem fizet?

Vagy magad akarod itt meggyőzni, hogy mégsem vagy pénzéhes?

Ez nem fog menni. Ez ugyanis baromi sok pénz. Más örülne, ha ennek a töredékét kapná.

Azon túl pedig mi közöd ahhoz, hogy az exed mire költi a pénzét? Akár el is nőzheti, vagy elihatja, neked már ahhoz semmi közöd, hiszen elváltatok, az ő pénze, azt csinál vele amit akar. Ha ez még most is foglalkoztat, akkor abból tényleg arra lehet következtetni, hogy igenis pénzéhes vagy.

2013. jan. 29. 15:04
 16/21 anonim ***** válasza:
Igen, utolsó, ha elolvastad volna, pont az a gondja kérdezőnek, hogy a pali nem fizet. Ha fizetne, akkor fütyülne rá a kérdező, hogy mire költi a fennmaradt pénzét, ne aggódj. A siránkozása meg még gázosabbá teszi a pasit. Anyóssal közölni kéne, hogy azok a gyerekek az ő unokái is, a közértes eladóval meg hogy 240-et keres az ex (vagy a főnökével is lehetne közölni, hogy az alkalmazottja a vásárlók magánéletét kommentálja...)
2013. jan. 29. 16:15
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem mondta a kérdező, hogy nem fizet csak azt hogy kesereg hogy nem marad neki pénz. Akkor ezek szerint fizeti, ha nem fizetné, maradna pénze és nem keseregne...
2013. jan. 29. 18:10
 18/21 anonim ***** válasza:
Én sem értem mi a gond, az hogy a volt anyós jelölt mit mond?
2013. jan. 29. 18:20
 19/21 anonim ***** válasza:
A te lelkiismereted tiszta, a bíróság ne véletlenül ítélt meg ennyit, és ezt ÉRTELMES ember felfogja, és nem tezs megjegyzéseket, meg kommentál, mert mondani bármit lehet (már a férjed részéről, de nekem meg egy bírói ítéleted van vele szemben...Próbáld meg bevenni a leszarom tablettát, vagy ha nem szégyelled a múltatokat kiteregetni, akkor igenis olvass be a pofázó ismerősöknek: milyen költekezéseket vezetett a férjed, míg neked kölcsönből kellett még számlát is befizetned. Az eladó meg...ha még egyszer beszól, hívd a főnökét, ha nincs ott: vásárlók könyve. Mit képzel már...ha ő képes összekeverni a munkát a magánélettel, akkor ne csodálkozzon, ha kirúgják miatta, mint macskát...
2013. jan. 29. 18:35
 20/21 anonim ***** válasza:
A gyerektartás a gyerek pénze se te se ő nem mondhat le róla. Az meg hogy egy felnött ember hitelbe veri magát felelötlenűl a saját problémája.
2013. jan. 29. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!