Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a gyerekek az anyánál vannak elhelyezve és az anya hosszabb időre kórházba kerül és addig én látom el őket, akkor arra az időre megfordul a gyerektartás fizetési kötelezettség?
Figyelt kérdés
2013. jan. 28. 19:04
21/25 anonim válasza:
Nekem nem derult ki a kerdesbol, hogy egyaltalan beszeltek e errol a kerdezo es a masik szulo. De nem, nem szoritanak pisztolyt a fejehez.
22/25 A kérdező kommentje:
Nem beszéltünk róla, mert nem olyan a viszony. Már az is hatalmas előrelépés, hogy nem egy vadidegennek fizet, aki a gyerekekkel van, nehogy velem legyenek addig. Ő ezt is óriási szívességnek veszi, mert nekem csak kéthetenként a hétvége jár, és emiatt szerinte a nyári szünetre eső láthatás is ugrani fog.
Csak hát nekem sem a dollárfáról kell szednem a gyümölcsöt.
2013. jan. 28. 20:33
23/25 anonim válasza:
Sajnálom, kérdező, hogy nálatok is ilyen gáz a viszony. Nálunk is dettó ilyen. Anyuka nyáron kiment külföldre 3 hétre, és ahelyett, hogy rám bízta volna a saját lányomat, inkább a nagymama meg a szomszéd néni vigyázott rá. Amikor meg két hétre el szerettem volna hozni, az volt a válasz, hogy az sok... Na mind1, ez az én bajom. Én attól tartok, csak az a megoldás, ha bíróságra mész ezzel, legalább érdeklődni, mert a jogszabályban nem látni ilyet, hogy akkor nem kell fizetni a gyerektartást, ha a gondozó szülő akár hónapokra is a másik félnek "adja" a gyerekeket. Tehát ha nem fizeted a gyerektartást, akár be is perelhet.
24/25 anonim válasza:
tegnap 19:28
nem vagyok ideges, de a törvény nem mindig jó, és szerintem neked se tetszenek főleg hogy nő vagy, kivágnád a hisztit, hogy a gyerekeidre te mosol főzöl takarítasz hónapokig , de mégis fizetsz még pluszba gyerektartást, a semmire.
Vagy te elfogadnád csak úgy?
Kétlem.
25/25 anonim válasza:
24! Nos, valoban no vagyok, gyerekem is van, apuka viszont sosem fizetett egy fller tartasdijat sem - de nem ertem, hogy az en maganeletem mennyiben kapcsolodik a kerdeshez, vagy a torvenyhez. irtam, a kotelezettnek be kell nyujtania egy igenyt a birosagra, ami majd valamikor hoz egy dontest. Addig viszont fizetnie kell, mert o jar rosszul, ha a gondozo szulo mondjuk vegrehajtast indit az elmaradt tartasdijert. A torveny szerint joggal - a maganvelemenyem szerint nem, de az senkit nem erdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!