Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a gyerekek az anyánál vannak elhelyezve és az anya hosszabb időre kórházba kerül és addig én látom el őket, akkor arra az időre megfordul a gyerektartás fizetési kötelezettség?
8, ne legyel mar ilyen ideges. A torveny az torveny. Onhatalmulag apuka/anyuka nem donthet ugy, hogy hopp, nalam a gyerek, akkor nem fizetem a tartasdijat. Ha benyujt a birosagra egy igenyt, akkor nagy esellyel megitelik, hogy amig nala van ne fizessen. Ez minimum 2 honap, mire odakerul, nem ingyenes es mivel elorelathatoan nem lehet pontosan tudni, hogy a gondozo szulo mikor lesz kepes ujra gondozni a gyereket, csak hatarozatlan idore szolhat. Namarmost akkor, ha ez lejart es a szulo mar nincs korhazban, az is indithat pert, hogy akkor kerem kovetkezo honaptol megint nekem fizesse a tartasdijat a masik. Hol az egyik fogja fizetni a perkoltseget, hol a masik. Ertelme semmi.
A torveny szerint egyebkent a tartasdijat a sajat karara is koteles fizetni a kotelezett es marhara mindegy hogy anya e vagy apa.
Úgy látom, hogy elég nőpárti a magyar jogrend, mert én is arra gondolta, hogy ilyenkor nem kellene fizetnem, hiszen nekem sem adják ingyen a boltban a dolgokat. Én is azt tartanám a legjobbnak, hogy dupla annyi ideig szünetel a fizetés, mivel ha egy hónapig nálam vannak, akkor kvázi az egyik hónapban én látom el, a másikban meg ő, tehát így kvittek lennénk, és akkor még nem is beszéltem a családi pótlékról.
De ezen az oldalon azt hiszem kár ilyet kérdeznem, mert ide csak többnyire pénzéhes nők járnak, akik úgy gondolják, hogy nekik minden jár, az apa meg le van ejtve. Nekik ki kell fizetni a gyerekkel kapcsolatos kiadásokat, az apának meg csak úgy terem a kaja meg a pénz. De ha tényleg ilyen aljas a hozzáállás, akkor azt hiszem tényleg kénytelen leszek azonnal beadni a bíróságra a papírokat, ha nem hajlandó normális kompromisszumra.
Bízz abban, hogy gyógyíthatatlan májbetegsége van és megoldódik örökre a probléma. Sok nő valóban annyira rosszmájú, hogy megérdemelné néhány apa, azok után amit tesznek velünk ezek a piócák.
Most pedig lehet lepontozni és megmutatni, hogy ide tényleg ilyen nők járnak ötletbörzére.
Kedves kerdezo, ez nem anya vagy apa partisag, hanem torveny. A torvenyben GONDOZO SZULO es KOTELEZETT szerepel, sehol nincs anya, apa, no, ferfi megnevezes. Eppenseggel a ferfinek is itelhetik a gyereket, akkor a no fizet tartasdijat.
Egyebeknt ha a gyerekem masik szuloje olyan sulyos beteg lenne, hogy honapokig korhazban lenne, akkor magasrol xarnek a tartasdijra, az erdekelne, hogy ugyan hogyan tudnam a gyerekemnek ezt az idoszakot konnyebbe tenni es ha mar -igaz, hogy nem epp vidaman de hozzam kerult, hogyan tehetnem boldogga szamara ezt az idoszakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!