Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fizessen a párom több gyerektartást? Vagy nekem kéne kipótolnom a pénzt?
Párom a fizetése 20%-t fizeti gyerektartásnak,ez 13-16 ezer ft,között mozog. A volt felesége emeltetni akarja az összeget fix.25 ezer ft-ra. Minimálbért kap a párom,keres jobban fizető helyet folyamatosan,de eddig semmi.
Fizeti gyerektartást,lakás hitel felét-a volt feleség nem akar és nem is tud lakáshasználatit fizetni,továbbá egy autó hitelt-erről a volt feleség teljesen lemondott,tehát az egészet a páromnak kell fizetnie. Ha egyedül kéne lennie albérletben,nem tudom miből fizetné,mert nem vmi sok pénze marad neki.
A volt feleség azt akarja hogy mivel közös kasszán vagyunk,én pótoljam ki a gyerektartást,ha nem teszem meg,akkor be fogja perelni a párom,és ugy gondolja minimum a 20 ezerre emelni tudja a gyt-t.
Én elhiszem hogy kevés a pénz amit fizet a párom,de kicsit lehetne megértőbb,hogy minimál bérből nem tud annyit adni. Párom mondta hogy ha lejár az autó hitel,még 2 év akkor beszéljenek ujra a gyerektartásról,de a volt feleség nem enged.
A feleség is dolgozik egyébként,és az ő új párja is velük lakik.
"Azért akarja mindenképp átiratni a tulajdonrészét,mert az ex és párja tervében szerepel az,ha lejár a hitel eladják a lakást,és közösen vesznek egy másikat."
Még mindig nem értem. A párod tulajdonát az ex nem adhatja el! Viszont ha átírják a gyerekeknek a nevére az ingatlant akkor ha még nem töltötte be a 18-at a gyerek akkor pont, hogy az anyjuk a gondviselő, így eladhatja az ingatlant - ezzel kisemmizve a 2 gyereket az örökségükből, mert akkor már az új házat nem a két "régi" gyerek örökli majd, hanem ahányan lesznek a jövőben 4-5-6 gyerek....
Pont ez az ütőkártya a kezetekben, hogy az asszony nem is tudna fizetni lakáshsználati díjat. Meg kell neki mondani, hogy vagy abbahagyja a követelőzést vagy akkor pereltek ti is és lesz ami lesz...
Ez az átiratósdi tényleg marhaság.
A párod ragaszkodjon a jogaihoz és ha neki jár a többlethasználat, akkor ne legyen már annyira nagylelkű, hogy csak odaajándékoz egy ekkora összeget az exének meg az exe új párjának. Azt megértem, hogy most nem akarja elkérni, mert akkor nem lenne mit enni adni a gyereknek, de legyen nyoma, hogy ez jár neki és amikor eladják a házat, akkor a befolyt vételárból majd kifizeti neki az ex. Szóval ne mondjon le erről, mert ezzel csak az exet és a párját tömi. És tényleg legyen egy kicsit tökösebb.
A párom azt mondta h ha el is adják a lakást az exék a gyereknek az uj lakásva is ugyanannyi tulajdonrésze kell h legyen,a gyámügyesek legalábbis igy mondták neki.
De azért elmondom neki majd h mit tanácsoltatok itt
A gyerekre ne irassatok lakást SOHA!
Nem egy olyan esetről hallani, ahol a gyerek lakását a gyereket gondozó fél szépen átjátszotta magának a gyámügy hathatós segítségével.
Ha akar lakást a gyereknek, akkor vegye meg a saját nevére és engedje ott lakni, ez mindenkinek biztonságosabb.
A lakáshasználati díjat meg a végelszámolásnál el kell számolni, hiszen akár ki is adhatná a rá eső részt, amit összegyűjtve hosszabb távon vehet egy kisebb lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!