Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan fizessen a párom több...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fizessen a párom több gyerektartást? Vagy nekem kéne kipótolnom a pénzt?

Figyelt kérdés

Párom a fizetése 20%-t fizeti gyerektartásnak,ez 13-16 ezer ft,között mozog. A volt felesége emeltetni akarja az összeget fix.25 ezer ft-ra. Minimálbért kap a párom,keres jobban fizető helyet folyamatosan,de eddig semmi.

Fizeti gyerektartást,lakás hitel felét-a volt feleség nem akar és nem is tud lakáshasználatit fizetni,továbbá egy autó hitelt-erről a volt feleség teljesen lemondott,tehát az egészet a páromnak kell fizetnie. Ha egyedül kéne lennie albérletben,nem tudom miből fizetné,mert nem vmi sok pénze marad neki.

A volt feleség azt akarja hogy mivel közös kasszán vagyunk,én pótoljam ki a gyerektartást,ha nem teszem meg,akkor be fogja perelni a párom,és ugy gondolja minimum a 20 ezerre emelni tudja a gyt-t.

Én elhiszem hogy kevés a pénz amit fizet a párom,de kicsit lehetne megértőbb,hogy minimál bérből nem tud annyit adni. Párom mondta hogy ha lejár az autó hitel,még 2 év akkor beszéljenek ujra a gyerektartásról,de a volt feleség nem enged.

A feleség is dolgozik egyébként,és az ő új párja is velük lakik.

2013. jan. 27. 18:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
Hallod, ezt a pofátlanságot. Az exnek semmi köze a te pénzedhez, le kell pattintani. Csak a szája jár, ne parázz. Nem te csináltad a gyereket, hanem ők ketten, le lehet akadni a tárcádról.
2013. jan. 27. 19:47
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekére akarja íratni? Miért kérdező, közös gyereket nem terveztek? Nekem úgy tűnik, hogy a férjed minden pénz elmegy a múltjára, a jelenre meg nem jut. A jövőre meg pláne nem.
2013. jan. 27. 20:59
 13/26 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak konkrétan vesz egy lakást a volt feleségnek amit majd halála után megörökölnek a gyerekek 60-70. évesen amire lehet a gyerekeknek már saját családjuk és hiteles lakásuk lesz. Számomra elég furcsa.
2013. jan. 27. 21:06
 14/26 anonim ***** válasza:
78%

Az ex egy megelhetesi anyuka poittyantot gyereket aztan most 18 evig lehuzza az exet.Ne menj bele rohogd ki.

Mi is ezt tettuk sot megigertuk neki ha nehezen elnek es nem eleg a gyerekekre a penz mi nagyon szivessen atvesszuk a nevelesuket hiszen onem gyozi.Na erre elhalgatott.

2013. jan. 27. 21:07
 15/26 anonim ***** válasza:
62%
Az én páromnál a minimálbéréből megítélték a 20e Ft gyerektartást. Pedig ő is ott hagyott mindent (lakás nem volt, bútorokra, berendezésekre gondolok), és a hitelek rajta maradtak. Nem tudom, mennyi lakáshasználati járna nektek, ebben nincs tapasztalatom. Annyit azért el tudok mondani, hogy párod hiába akar jó fej lenni, meg a gyerek érdekeit nézni, ha ezt az ex kihasználja. Álljon a sarkára, mert ha ilyen ez a nő, akkor semmi nem lesz elég neki, és a gyerekre hivatkozva tönkre teszi az életeteket. Ismerős szitu sajnos... Ha majd lesz miből, adtok majd többet. Ne legyen lelkiismeret furdalásotok.
2013. jan. 28. 08:10
 16/26 A kérdező kommentje:
Nekem nem lehet gyerekem.
2013. jan. 28. 08:59
 17/26 anonim ***** válasza:
64%
Ne foglalkozz az ex feleséggel,nagyon sok ilyen nő a gyerektartásból akar megélni. Ha fizet 13-16 ezret tegyen az ex is hozzá annyit az már 26-32 plusz a családi,nehogy már ne legyen elég egy hónapban egy gyerekre. sajnos sok nő eléri ezzel a pénzéhességével azt hogy az apuka megtesz annak érdekében mindent hogy ne kelljen többet fizetni,amit megértek,hisz az apukának is meg kell élnie vhogy és új életet kezdeni ... Ha neki ez kevés,mert nem elég a gyereknek,vegyétek magatokhoz majd felnevelitek ti . Hasonló helyzetbe vagyok ! Ha gondolod írj privit,j lenne nekem is némi tanácsra és szívesen adok én is :)
2013. jan. 28. 09:56
 18/26 anonim ***** válasza:
A te párod egy balf@sz papucs. Már elnézést. De én a helyében már rég móresre tanítottam volna az exet. Mi az, hogy nem akar lakáshasználatért pénzt kérni. Akkor csinálja azt, hogy ne kérje el, de kérje, hogy ennyivel legyen nagyobb a tulajdonrésze a vagyonközösség megszüntetésnél. Majd ha felnőnek a gyerekek szükség lesz rá. De fizetni semmi esetre se fizessetek többet.
2013. jan. 28. 13:31
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

"Ha lejár a hitel akkor párom tulajdon része a gyerekére lesz iratva."

Ne haragudj, de ennek MI ÉRTELME VAN?! Úgyis a gyerekek örökölnek a magyar jogban a párod után, nem más. Akkor meg teljesen felesleges átírni egy valag pénzért.

Az EX nőnek meg meg kell mondani, hogy kap 16e Ft-ot + fizetik HELYETTE a lakáshitelt. Ha nem tetszik akkor hajrá, pereljen, emeltesse a GYT-t ha tudja, de akkor vagy lezáratjátok a fél lakást vagy az ex nő új párja ne merje betenni a lábát a TE PÁROD fél lakásába vagy fizessék meg a többlethasználati díjat - ami valószínűleg több, mint a GYT.

Hidd el, el fog hallgatni...

2013. jan. 28. 15:52
 20/26 A kérdező kommentje:

Azért akarja mindenképp átiratni a tulajdonrészét,mert az ex és párja tervében szerepel az,ha lejár a hitel eladják a lakást,és közösen vesznek egy másikat. Párom nem akarja hogy a gyermeke tulajdonrésze ez által megcsappanjon. A volt feleség uj pasijának van gyereke a régi kapcsolatából,és terveznek közös gyereket is.

Igazából ebbe a tulajdonrészes dologba én nem igazán akarok beleszólni,ugy érzem nem sok közöm van hozzá.

A volt feleség meg azért sem akar lakáshasználatit fizetné,mert nem nagyon tudna miből. Amit a párom megért,de az ex nem érti meg h minimál bérből nem tud többet adni,hiába is akar.

2013. jan. 28. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!