Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás elmaradása...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás elmaradása esetében hová forduljak? Bírósághoz, vagy rendőrséghez? Többi lent.

Figyelt kérdés

5 éve elváltam,a férjem azóta nem fizet semmit,munkahelye van. Az egyik gyerek tartósan beteg.

Kihez forduljak? Melyikkel járok "jobban"?

2013. jan. 26. 14:03
1 2 3
 11/23 kalmangabor ***** válasza:
69%

Kiskorú veszélyeztetését valósítja meg az a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan

megszegi és ezzel a kiskorú testi, értelmi vagy erkölcsi fejlődését veszélyezteti.

Szintén kiskorú veszélyeztetését követi el a nagykorú személy, ha kiskorút bűncselekmény elkövetésére vagy züllött életmód folytatására rábír, vagy rábírni

törekszik.

E magatartásért azonban csak akkor felel, ha tevékenysége ennél súlyosabban fenyegetett bűncselekményt nem valósít meg.

A kiskorú veszélyeztetése akkor is megállapítható, ha nagykorú kiskorúval kényszermunkát végeztet.

Maximális tisztelettel kérdezném: hol látsz a fenti szövegben utalást a tartásdíj elmulasztására?

2013. jan. 26. 14:40
 12/23 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon köszönöm Nektek a válaszokat! Igen a határozat megvan,arról h minden hó 10.-éig fizetnie kell a két gyerek után 12500-12500ft-ot azaz összesen 25,000ft-ot.

Soha 1 forintot nem fizetett.

Sőt én még ezt az összeget is szeretném megemeltetni amennyire csak lehet..

Az apának állása,és mellékállása is van.

2013. jan. 26. 14:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
kalmangabor, a rendorseg nyilvan latott, mert ez szerepel a feljelentesben. Egyebkent szemelyszerint nekem az a velemenyem, hogy a " kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy" megfogalmazasban a gondozasara kotles azt is jelenti, aki a tartasdij fizetesere kotelezett.
2013. jan. 26. 14:57
 14/23 kalmangabor ***** válasza:
28%

Kérdezőnek: Akkor első kanyarban bíróság ( a tartásdíj megállapítása érdekében), majd végrehajtó...

14:57-nek

Ha ezt látta benne a rendőrség, akkor ott másnak is kellett lenni. Vagy rosszul minősítették...

Másrészt nem gondolnám, hogy én, mint tartásdíj fizetésére kötelezett személy veszélyeztetném gyermekem fejlődését teszem azt egyszeri 20-30.000,- Ft meg nem fizetésével, mondjuk az Azori-szigetekről... Bocsánat az extrém példáért!

2013. jan. 26. 15:12
 15/23 anonim ***** válasza:
Hat pedig nem volt mas, de mindegy.
2013. jan. 26. 15:17
 16/23 A kérdező kommentje:
Rendben! Nagyon szépen köszönöm!!
2013. jan. 26. 15:18
 17/23 anonim ***** válasza:
Elnézést, én is úgy tudom, hogy a tartásdíj nem fizetése kiskorú veszélyeztetésének minösül. Söt, a láthatás akadályozása is. De elsö körben én is a bíróságra mwnnék.
2013. jan. 26. 16:22
 18/23 kalmangabor ***** válasza:

A világért sem akarnék kötekedni, de...

Amennyiben gyerektartásra vagyok kötelezve, az esetek nagy százalékában nem én nevelem a gyermeket, nincs a felügyeletemre bízva. Ha elolvassuk a törvényi tényállást, láthatjuk, hogy a kiskorú veszélyeztetését az követheti el, akinek nevelésére, felügyeletére van bízva a gyermek. Tehát anyuka; a szomszéd, ha megkérik, hogy vigyázzon a gyermekre; a babysitter; a tanár; az edző stb.

Én, mivel nem nevelem, nem vigyázok a gyermekre, bajosan veszélyeztetem...

2013. jan. 26. 16:34
 19/23 anonim ***** válasza:
Tehat akkor a rendorseg hulye, hogy igy adta ki a feljelentes masolatot es ezzel volt gyanusitva a kedves apuka?
2013. jan. 26. 16:46
 20/23 kalmangabor ***** válasza:

Ha veszed a fáradtságot és végigolvasod válaszaimat, előtted is világossá válik, hogy ilyet nem mondtam.

Annyit mondtam, hogy az eljárás során meg lehet változtatni az ügy minősítését.

Továbbá azt, hogy ezen ügyben a részletek ismeretének hiányában nem foglalnék állást.

2013. jan. 26. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!