Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még én fizessek, mert az apuka elviszi láthatásra a gyermeket és több időt engedek vele tölteni, mint ami a bírósági határozatban van?
Anyukámmal ma beszéltem és ő mondta,hogy állítólag augusztus 1-től életbe lépett egy olyan törvény,hogy :Ha apuka láthatási időn kívül is elviszi a gyereket,akkor a családi pótlék 50%-a őt illeti.
Én nem kapok gyerektartást,ez miatt kell mennem bíróságra,de még fizessek is,csak mert apukának hétközben egy napot is engedélyezek,hogy a gyerekkel legyen?
Létezhet ez a törvény?A neten nem találtam semmit.
Köszönöm a válaszokat!
Nem arról van szó, hogy láthatásra többet viszi a gyereket, hanem arról, hogy megállapodhatnak a szülők, hogy fele időt itt, a felel időt ott tölti a gyerek.
Ilyen eddig is volt, sok pár csinálta így, hogy a gyerek 2 hetet az anyjánál és 2 hetet az apjánál lakott, a családi pótlékról egymás közt megegyeztek.
Most ezt hvatalosan is lehet csinálni, akkor a családi pótlékot is fele-fele utalják.
Köszönöm a válaszod!
Én nem erre gondoltam,hanem arra,hogy az exem kérheti a fele családi pótlékot,ha a kislány mondjuk nem havi 4 napot van vele,hanem többet?Én bírósági láthatási időn túl is elszoktam engedni a kislányomat vele,de azt azért durvának tartanám,ha a családi pótlékot,amit a gyerekre kapok,meg kellene vele osztanom,pláne,hogy ő tartásdíjat sem fizet.
Nem. Ilyenről szó sem volt. Sajnos így keletkezik egy hírből egy teljesen eltorzított pletyka.
A csládi pótlékot az a szülő kapja akinek ítélték a gyereket. De megállapodhatnak másképp. De az akkor közös megegyezés.
Jajjjjj,köszönöm!Ezt én is így tudom,csak anyám hallotta és jelezte nekem.Kicsit megijedtem,mert az exem képes lenne rá,hogy igényt tartson a felére,még így is,hogy egyéb kiadásai nincsenek a kislánnyal kapcsolatban.
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!