Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a volt férjem nem tudja láthatási időben elvinni a kislányunkat, akkor azt megteheti a nagymama?
Nem bízom a volt anyósomékban,mert isznak,ezért nem igazán örülök,amikor ő jön a kislányomért,mert az exem éppen dolgozik.Ha mégis az exem jön érte,viszi a szüleihez,tehát a láthatási időt nem is ő tölti a kislányunkkal.
Nem is lenne ezzel semmi gondom,ha megbízható emberek lennének.De volt eset rá,hogy ők vigyáztak anno a kislányunkra,amíg mi elmentünk bevásárolni és mire haza értünk,ők részegek voltak.Ez nem egyszeri eset volt,hogy ittak,mert a kislányom már 8 éves,van annyi esze,hogy észre vegye,ha nem pörög úgy a nagyi nyelve,a papáról nem is beszélve.
Így volt ez most hétvégén is.Ex jött,vitte a kislányt,de a szüleihez.Talán most nem fogyasztottak alkoholt,hiszen strandra vitték a kislányt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszod!
Így is megteheti,hogy alkoholt fogyaszt?Ez igen...
Akkor mi van azzal,hogy az a láthatási jog az apának jár és nem a nagyszülőknek?Hiszen ezzel "veszélyeztetve is"van a kislány,hogy nem beszámítható(részeg)emberek vigyáznak rá.
Tehát nem ragaszkodhatom hozzá,hogy a exem vigye és ő is felügyeljen rá?
Menj be a gyámhivatalba és kérdezz rá.
Ne bízz az ilyen "én általam - kentek által" válaszokba!
(Ezzel nem azt akarom állítani, hogy az első válaszoló rosszat mondott.)
Nincs két hete, hogy egy egész kórus osztotta itt az észt, hogy csak személyesen viheti el a szülő.
Ez a részeges nagyszülők önmagában is probléma, azt ne hagyd rá!
Nem teheti meg a nagymama ezt!!!
Létezik olyan,hogy nagyszülői láthatási jog,de bírósági végzés szükséges hozzá.Amíg ez nincs a nagymamáék kezében addig akaratod ellenére nem vihetik el a gyerekedet!
Pont azért szükséges ez hozzá,mert ha Te korlátozni akarod ebben a nagyszülőket mert okát látod,akkor ezt a bíróságon előadhatod,és Ők ott eldöntik,hogy mondjuk egy részeges nagymamára nagypapára lehet-e gyereket bízni.
Ha az exednek van láthatása,akkor lehet a bíróság által meghatározottakhoz ragaszkodnod.Ha tudomásodra jut,hogy akaratod ellenére másra bízza a gyereket,mehetsz a bíróságra szintén.
De,én a helyedben megpróbálnám az apukával normálisan elrendezni ezeket a dolgokat,mert ez a gyereketek érdeke is!Ne ragaszkodj a megállapított láthatáshoz,alkalmazkodjatok kicsit apukához is.Az érthető indok ha dolgozik,hiszen Ti is ebből kapjátok a tartásdíjat.Gondolom nem örülnél ha nem dolgozna és nem fizetne.A szüleit pedig Ő is ismeri,kérd meg,hogy ne bízza rájuk a gyereket,legyen Ő is ott amikor a kicsi találkozik a nagyiékkal.Próbáljátok értelmes emberek módjára rendezni a közös dolgaitokat,hiszen gondolom a kislányotok mindkettőtöknek fontos.Az Ő érdekeit tartsátok mindig szem előtt mindketten.Annyira felesleges már ilyenkor ellenségeskedni,a gyereketeknek tesztek vele rosszat.Neki szüksége van mindkettőtökre,sőt ha lehet még szerető nagyszülőkre is.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én megértem,hogy apuka dolgozik a láthatási idő alatt,mert túlóráznia kell.Viszont én abból egy árva petákot sem kapok,mert gyerektartást nem ad.
Ez miatt is mennem kell a bíróságra sajnos:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!