Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy szabadulhatna meg a feleségétől?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm(50) 20 évesen házasodott össze a feleségével. A nő egyre többet ivott, ma már alkoholista. Az ismerősnek viszont van egy nagy étterme, amit ha el akarna válni el kellene felezni a feleségével, de azt nem teheti, mert ez az egyetlen pénzforrása. A nő ki akarja csinálni őt is és a közös gyereküket is, aki az ismerősöm oldalán áll...
Szerintetek?
2009. aug. 22. 22:04
1/5 anonim válasza:
Az alkoholizmus a mai terápiás módszerekkel jobb eséllyel gyógyítható, mint évekkel ezelőtt. A legnagyobb gyógyulási esély a gyógyszeres és pszicho-szocioterápiás kezelések kombinált alkalmazásával érhető el. Hosszútávú nemzetközi kutatások azt találták, hogy az alkoholbetegek kb. 8-39%-a absztinens lesz, 46-87%-a viszont visszaesik, alkoholfüggő marad. 0-33%-uk kontrollált ivóvá válik.
2/5 anonim válasza:
22.12-es.A gyógyulás az alkoholizmusból szinte lehetetlen.Aki alkoholista az is marad.1 millió az egyhez ha egy alkoholista gyógyulni akar,és tesz is érte valamit.Kedves kérdező.Ha jól értem a kérdést az ismerősöd szívesen elválna de csak úgy,hogy az étterem megmaradjon csak neki.Hiába áll mellé a gyereke,és te is,a feleségét nem zárhatja ki a közös vagyonból! Ha elválnak bizony az étterem fele a feleségét illeti meg,és ennek semmi köze ahhoz,hogy az asszony iszik..Minden amit a házasságuk alatt közösen szereztek válóper esetén feleződik..Két dolgot tehet az ismerősöd.1.Elválik,és minden feleződik,de legalább megszabadulhat alkoholista feleségétől.2.Ügyvéd előtt írjon egy szerződést,hogy a feleség lemond az étteremről (egy komoly összegért cserébe vagyis vásárolja ki a részét),és rögzítsék,hogy válóper esetén abból semmi nem jár a feleségnek..De itt még mindig házas..
3/5 anonim válasza:
Csak a válás marad, más lehetősége nincs. De hosszútávon még így is jobban jár, ha felezik az éttermet. Az édesanyámnak 10 év alatt sikerült kb. 5millió Ft-ot elinni. És ez nem most volt, hanem a 80-90-es években, amikor ez még nagyon nagy pénz volt. Szóval én elválnék tőle minél előbb. Anyukám is egyre lejebb süllyedt. Nem segít a kedves szó, a könyörgés, de a durvaság sem. És egyre többet fog inni, ami egyre többe kerül. És ha nem jut pénzhez, akkor elkezdi majd eladni a holmikat a lakásból vagy nem fizeti majd be a közüzemi számlákat, ami meg ugye kamatos kamatot termel. Szóval totális anyagi csőd. Gondolom meggyőzni már próbálta, hogy kezeltesse magát. Ha erre nem hajlandó, akkor csak a válás marad. Szeriintem
4/5 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ez hogy működik, de úgy tudom, bizonyos esetekben érvényteleníttetni is lehet a házasságot (hogy a vagyonnal mi van ilyenkor, nem tudom). Persze ehhez nyilván nyomós ok kell. Szerintem az ismerősöd mindenképpen kérje ki egy jó ügyvéd véleményét, mielőtt bármit is lépne ebben az ügyben.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából az ismerősöm német, és az étterme kb. 150MILLIÓT ér. Az étterem az ismerősön apjáé, nagyapjáé... volt, és a nő házasodott oda hozzá. Vagyis így már az étterem is feleződött, valamint minden vagyon! (és nem csak a közösen megszerzett... lehet, hogy ez Németo.-ban más...) Az éttermen még hitel van, vagyis lehetetlen, hogy annyi pénzt elő tudjon teremteni, hogy a feleségét ki tudja fizetni. Ha pedig eladnák az éttermet, oda a 10 generáció munkája, valamint az ismerősöm egész élete, mert ő ebből él (ő a szakács). Szóval elég lehetetlen kérdés, de hátha valakinek kipattan valami a fejéből. Előre is köszi.
2009. aug. 26. 15:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!