Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit csinálnátok a helyemben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csinálnátok a helyemben? Padlón vagyok.

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs mit tegyek,27 évesen teljesen padlón vagyok.Albérletben lakom a férjemmel és 1 hónapos babánkkal.A terhességem utolsó szakában kezdett megromlani a házasságom,mára már ott tartok,hogy legszívesebben elhagynám a férjemet,de nincs hová mennem.A szüleim még élnek,egy lakásban laknak,de nincsennek jóban egymással.Hozzájuk nem tudok menni,mert az anyukám alkoholista huszonkét éve,munkanélküli is egész nap otthon van és semmit nem csinál az iváson kívül.25 évesen költöztem el otthonról végleg és akkor annyira megkönnyebültem és bár szeretem az anyukámat,nem tudok vele együtt élni,idegileg nem bírom,de már itt sem.
2009. aug. 20. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Mi lett a baj a pároddal? Nem lehet megbeszélni?
2009. aug. 20. 19:33
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

nagyon hasonlo a helyzetünk...csak az én anyám nem alkoholista ,vele szimplán nem tudoke ggyütt élni,de sajnos a párommal s em. csak nemtudok hová menni.

nálam nincs gyerek szerencsére.

2009. aug. 20. 19:50
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Próbálj beszélgetni barátnőkkel, nőismerősökkel.

A szülés hormonális "felborulást" is hoz, ami lassan áll helyre.

Lehet, hogy egy-két "Nyugi! Ez még semmi ahhoz képest, amilyen én voltam szüléskor!" kezdetű sztori meghallgatása erőt ad ahhoz, hogy helyreálljanak a dolgok.

2009. aug. 20. 19:54
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Rendbe kellene hozni a házasságod.Beszéljetek egymással őszintén,és amin kell változtassatok.Tegyetek egymásnak engedményeket.Ez a gyerek érdeke is.

Gondolkozz el azon,hogy miért volt a terhességed alatt probléma? A férjed is akarta a babát,vagy csak te? Ha nem akarta,akkor meg van a baj oka.Ha akarta,akkor talán te csak a babával foglalkoztál,és foglalkozol még most is.A férjed gondjaival nem törődsz.Ebbe a hibába nagyon sok fiatalasszony beleesik.Úgy gondolják,hogy elég ha főznek-mosnak,de beszélgetni nem kell a férjükkel.Az is elég gyakori hiba,hogy elhiszik a sok okosnak,hogy csak akkor lesz egészséges a gyerek,ha minden percet vele töltenek.A gyereknek is jobb,ha két evés között az ágyában van,és csak szopi-pelenkázás idején foglalkozik vele az anyuka.Délután lehet szakítani időt játszásra.Így a gyerek is megszokik egy ritmust,és az anyának is van ideje a férjére és saját magára is.

Lehet,hogy anyagi gondjaitok vannak?Azt is megkell beszélni.Ha lenne is hova menned,és anyagi gondjaid sem lennének,akkor sem könnyű egy gyereket egyedül nevelni.

Gondold végig,és remélem,hogy rendbe jön az életetek.

2009. aug. 20. 20:02
 5/8 anonim ***** válasza:
22%
Hát én bizony főznék egy jó babgulyást.
2009. aug. 20. 20:08
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
Én is valamennyire hasonló helyzetben vagyok,ugyanannyi idős mint te,én egyedül élek egy albérletben,kb.3hónapos terhes vagyok,hétfőn derül ki a dokinál hogy beleférek-e az időbe hogy elvetessem,mivel nálunk is most romlott meg a helyzet mióta kiderült,hogy terhes vagyok.Nem gondoltam volna róla,de nem áll úgy mellettem ahogy szeretném,és kevesebbet foglalkozik velem,miközben ebben az időszakban a legfontosabb lenne hogy az ember mellett ott álljon a párja.Nagy valószínűséggel lehet én is egyedül maradok 1gyerekkel,mert nekem se kell ilyen faszi.Nem tudom hol laksz,viszont szerintem a neten feladhatnál egy olyan hírdetést,hogy olyan albérletet keresel ahol annak a fejében hogy ott lakhatsz,rendben tartanád a területet,lehet ez egy hétvégi ház is,vagy esetleg ahol 1dül él idős néni,besegíteni a házimunkába,lehet még örülne is hogy kap 1unokát,esetleg eltartási szerződést kötni.Mindenképp vmi hasonló hely kellene,ahol nem kell fizetni a lakhatásért,mert mivel gondolom dolgozni se tudsz egy darabig,nem tudnál egyedül egy gyerekkel lakbért fizetni.Nagyon sok esetben sajnos ilyenkor derül ki a férfiakról hogy alkalmatlanok erre a feladatra,anyám is egyedül nevelt fel,viszont neki segítettek a szülei,anyám már nem tud nekem.Szval én a helyedben mindenképp azt csinálnám amit írtam,ha nem más ideiglenesen,és gondolom nem akarsz most más férfiakra gondolni,de az lenne a legszerencsésebb,ha egy olyan pasit találnál aki családcentrikus,szereti a gyerekeket,normális,és valamennyire tudna neked segíteni,mert ez tényleg borzasztó helyzet:(
2009. aug. 20. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz lehet neked, de gondolj arra is, hogy a gyereket nem csak magadnak szülted. Lehet ez szülés utáni depresszió és akkor sajnos orvosi segitségre van szükséged. Igazából ilyenkor már semmi sem jó az embernek. Ha törődnek veled az a baj, ha nem akkor pedig az. Próbálj beszélni a pároddal és gondolj arra, hogy a hangulatod kihat a babádra is. Ha te szomorú vagy akkor ő is. Én is átestem ezen, hála a férjem türelmének azóta is boldogok vagyunk.
2009. aug. 24. 09:52
 8/8 anonim válasza:

Szia,

amíg kicsit jobban leszel, menj el az alkoholbetegek hozzátartozóinak önsegítő csoportjába: ott támaszt, segítséget, szeretetet kapsz.

Nekem a párom ivott, ma már gyógyuló alkoholista, de nekem ahhoz rengeteg mindent meg kellett tanulnom, hogy hogyan kell ezt a betegséget kezelni, hogyan kell rátekinteni.

Van összefüggés a házassági probléma között is, de az kicsit összetettebb.

Egy a fontos, úgy csináld, ahogy a neked a legjobb! Azt csak Te érzed, ne áldozd fel magad! A gyereknek az a legjobb, ami neked a legjobb, bármi is legyen az.

Az én életem egy állandó szakítsunk-ne szakítsunk társfüggő-alkoholfüggő játszmaparti volt, amíg meg nem értettem, mibe kerültem.

Te vagy a legfontosabb, és ezt az Al-Anonban meg tudják neked tanítani. Nem oktatnak, nem nevelnek, úgy segítenek, ahogy az neked jó lesz. Ma már a tájékozottabb szakemberek is tudják, hogy az önsegítő csoportok nagyon hatásosak tudnak lenni.

Nézd meg a www.al-anon.hu-t, hátha találsz hozzád közel levő gyűlést, vagy ha pesti vagy, akkor a www.tarsfuggok.hu-t.

Lehet, hogy a férjednek vannak ilyen jellegű problémái, egy kis rálátást nyersz majd. A társfüggős honlapon nézd meg azt a linket, ami a viselkedésmódokat írja le.

Bátorság!

Szeretettel!

2010. jan. 19. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!