Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartást mikortól vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartást mikortól vagyok köteles fizetni?

Figyelt kérdés
Beadtam a válópert a feleségem ellen. Van egy 7 éves kislányunk és közös háztartásban élünk. A feleségem követeli hogy fizessek mivel a gyerektartási díj a válóper beadásától jár. Tárgyalás csak 1,5 hónap múlva lesz. Igaz ez?
2012. nov. 25. 18:02
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A rezsit én fizetem egyedül,külön kasszán vagyunk kaját meg mindenki vesz magának.
2012. nov. 26. 15:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Én a jogi megközelítéshez nem értek, de szülő vagyok.

A gyereknek nem csak válás után kell étel, ruha, cipő...

Ha megteheted, utalj a gyermeked számára anyukának pént, hiszen kiadások mindig vannak a gyerekkel kapcsolatban.

Te fizeted a rezsit, kaja és egyéb mindenki maga által: a gyerekkel kapcsolatos kiadásokat felezhetitek is, de az utalás biztosabb és később bizonyítható.

2012. nov. 27. 11:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy a rezsit te fizeted, JOGILAG nem mentesit a gyerektartás fizetése alól. EZÉRT utalj át minden hónapban egy összeget az anyának úgy, hogy FELTÜNTETED az átutaláson, hogy gyerektartásra küldöd, különben visszamenöleg is is kell fizetned, akkor is, ha adtál a gyerekre pénzt, csak nincs róla bizonyitékod.
2012. nov. 28. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!