Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha válás után a gyerekek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha válás után a gyerekek külön-külön szülőnél vannak elhelyezve az hogy tud jól működni? Van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés

Most válunk, két gyerekünk van. Nekem el kell költözzek a lakás miatt is és egy munkalehetőség miatt is másik városba (egy órás autóút) Így az nem megoldható, hogy mindkettőnknél ugyanannyit legyenek a gyerekek. A kisebb jönne velem, a nagyobb, a 15 éves fiam viszont maradna a megszokott környezetében az apjával.

Viszont akkor nem tudom, hogy zajlanának a hétvégék. Ha "gyerekeket cserélünk" akkor ők mikor találkoznak? Mennyit tudnak együtt lenni? Hogyan működött ez másnál? Az a baj, hogy a lakhatást csak így tudnánk megoldani. Régóta rossz a házasságunk, de éppen a pénz miatt nem tudtunk válni.

2012. nov. 15. 18:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

A kicsi 10 éves. Tudom, hogy nem nagy táv az egy óra. De ha dolgozok és mondjuk fél6ra odaérek, akkor is fordulhatok vissza a kicsi miatt, még tanulni is kell vele stb.

A nagy nem akar iskolát, barátokat váltani. De azt nem akarom, hogy reggel már 6kor indulnia kelljen, utána haza. Így csak az utazásból állna az élete. Plusz nem is lenne gond azzal ha az apjával van, őt is ugyanúgy szereti mint engem. Gondolkodtam azon is, hogy akkor maradjanak az apjukkal mindketten, enyémek a hétvégék és talán még egy nap hétköznap is el tudok jönni (anyagilag sem tehetem majd meg, hogy mindig furikázok). A másik megoldás, hogy nem válunk, csak később, erről is sokat beszéltünk már. Éljük a magunk életét, de továbbra is együtt lakunk. A baj csak ezzel az, hogy hiába beszéljük meg, mégis két nap után már összeveszünk. Ezt sem akarom a gyerekeknek, hogy így nőjenek fel. És hát a házunk sem palota, nincs négy külön hálószoba így necces. A nagy is saját szobát akar, de mi is külön az apjával, de csak három szobánk van.

2012. nov. 15. 19:02
 12/22 anonim ***** válasza:
Na de ha még az is benne van a pakliban, hogy nem mentek szét, akkor nem lenne megoldható, hogy legalább egy városban maradjatok?
2012. nov. 15. 19:09
 13/22 anonim ***** válasza:

Hát akkor viszont anyagilag is , és a gyerekeknek is jobb, ha maradtok. A vitákat talán időbeosztással el lehetne kerülni.

Osszátok be, mikor kié a fürdő, a konyha, külön koszt?

2012. nov. 15. 20:58
 14/22 anonim ***** válasza:

És ha városon belül költöznél albérletbe?

Ha nem válnátok akkor amúgyse lépnél le a munka miatt.

Próbálj itt keresni és költözzetek egymás közelébe. Így mindenki ott van, ahol lenni akar.

2012. nov. 15. 21:10
 15/22 A kérdező kommentje:
Azért akarok elköltözni, mert ott a szüleimnél élhetnék (két generációs ház, régen a nagymamámmal éltünk) és nem kellene lakbért fizetni. És másik munkám is lenne egy ismerős által. De a gyerekek miatt lehet jobb lenne kifizetni ezt a plusz pénzt. A ház amiben élünk a férjemé, szóval ő marad, a felújításokban benne van az én pénzem is, de emiatt kár lenne cirkuszolni, vagy most eladni a házat amikor nem ér semmit.
2012. nov. 15. 21:59
 16/22 A kérdező kommentje:
A vitákat próbáljuk elkerülni, de sajnos nehezen megy. Amúgy sem vagyunk könnyű természetűek ilyen körülmények mellett pláne nem. Még nem teljesen eldöntött mi lesz.
2012. nov. 15. 22:00
 17/22 anonim ***** válasza:

Hát, az én esetemben ez nem lenne kérdés. Nekem minden pénzt megérne, hogy családban neveljem továbbra is a gyerekeket. Ehhez szerintem elengedhetetlen a közös szülői felügyelet.

Látom én, hogy nálatok ebből nem lenne gond, szóval nem lennének tiltások és egyebek, nekem normálisnak tűntök a férjeddel együtt, de bizony mindent mindig nem lehet megszerezni. Biztosan van ismerősöd a városban, aki olcsóbb albérletet tud szerezni. Én anno egy egyetemvárosban 25 000 Ft-ért laktam, rezsivel együtt. Volt, aki 17 000 Ft-ért.

Persze itt voltak lakótársak, de külön szoba. Ha nem nagyvárosban élsz és kis lakást bérelsz, akkor a te költséged sem lesz hatalmas.

Nem akarlak megítélni, mert nem ismerlek, de szerintem neked is megér ennyit a közös felügyelet.

2012. nov. 15. 22:03
 18/22 A kérdező kommentje:
Persze, hogy inkább a pénz legyen kevesebb, mint a gyerekkel töltött idő. De nézegettem lakásokat 40-50 ezer között vannak (két szobás) + rezsi. Ennyit nem tudnék kispórolni sehogy sem. Még úgy sem ha az apjuk is adna bele. De lehet megpróbáljuk először ezt a módot, csak rögtön valami véglegest akartam.
2012. nov. 15. 22:10
 19/22 anonim ***** válasza:
Nézz szét jobban, tuti vannak olcsóbbak, amik mondjuk nem a belvárosban vannak, vagy elég kis rezsijű, esetleg nincs agyonbútorozva.
2012. nov. 15. 22:27
 20/22 anonim ***** válasza:

Én gyerek szempontból nem akartam volna, hogy szét szedjenek minket! Csak a tesómmal tudtam megbeszélni a dolgokat, együtt vészeltük át azt hogy a szüleink elváltak. Mi apánkkal maradtunk, én most is vele lakom. Tesóm ritkán van itthon, egyetemen van úgyhogy ritkán látom, de azért nem vagyunk elhidegülve.

Én úgy gondolom az a legrosszabb ilyenkor, ha elválnak a szülők de még a testvéreket is szét szedik. Elég nagy trauma lehet! Már maga a válás is az!

Én még most sem igen hevertem ki, pedig már 6 éve elváltak és most 21 vagyok. Azóta az ünnepek sem érdekelnek úgy, nem érzem azt a családias hangulatot sem mert már nincs olyan igazi család, ha a régi családi fényképeket nézem meg folyton elsírom magam.

2012. nov. 16. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!