Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy felezzük az iskolai szüneteket?
Figyelt kérdés
A bírói végzésben a "miniszteri rendeletben foglaltak alapján" kell az iskolai szünetet megfelezni. A miniszteri rendeletben pedig az áll, hogy az iskola eltérhet az időponttól. Az általánosan kitűzött szünet (őszi, téli stb.) idejét felezzük vagy, ahogyan az iskola kitűzi (a rendeletben foglaltak szerint)?2012. nov. 13. 09:06
1/14 anonim válasza:
gyermek láthatás miatt kérdezed?
2/14 anonim válasza:
Az iskola csak annyiban fog eltérni, hogy a rendelkezésükre bocsátott 4 nevelés nélküli munkanapot saját maga dönti el, hogy mikor adja ki. Ez a miniszteri rendeletben kiadott szünetet csak annyiban befolyásolja, hogy az egy-két nappal előbb kezdődik, vagy annyival hosszabb lesz. Tehát a mar kiadott időpontok hoz lehet igazodni.
3/14 anonim válasza:
Úgy ahogy az iskola kitűzi.Hiába ragaszkodtok a rendeletben lévő időponthoz ha az adott iskola eltér ettől.
4/14 anonim válasza:
Az iskola nem változtathatja meg a szünetek idejét, csak annyit tehet, hogy azt a 4 plusz napot hozzáteszi a ma kihirdetett időpontokhoz. Nyugodtan lehet azokra tervezni.
5/14 A kérdező kommentje:
A 3/2012.(VI.8.) EMMI rendelete a 2012/2013. tanév rendjéről. Idézem: "...az iskola a... - a tanítási év kezdő és befejező napjának változatlanul hagyásával - más időpontban is adhat a tanulóknak szünetet, valamint a szünetek kezdő és befejező napját módosíthatja..."
A gyámügyes hölgy szerint az általánosan meghatározott szünet idejét kell felezni. Az iskola szerint a hivatalosan általuk kihirdetettet, ami most eltért az általánostól. A rendeletben foglaltak szerint kell betartanunk, viszont a rendeletben foglalják, hogy az iskola eltérhet ettől.
Ki mondja meg, hogy kinek van igaza? (láthatás megfelezéséről van szó, amiből igencsak gond volt értelmezés szinten, az apa haza sem hozta a gyermekemet).
2012. nov. 13. 09:32
6/14 anonim válasza:
Logikusan a valódi szünetet kell megfelezni.
7/14 A kérdező kommentje:
Én az iskola által hivatalosan kitűzött időt vettem alapul, az apa "önkényesen" az általánosat. Konkrétan úgy gondolta, hogy nem hozza haza a gyermeket. Így is történt.
2012. nov. 13. 09:39
9/14 anonim válasza:
Akartam írni, hogy az apával beszéljétek meg, hogy az iskola mettől-meddig adja ki a szünetet, és azt felezzétek meg, nem kell az ilyen hivatalos iratokhoz feltétlenül ragaszkodni. De ezek szerint ez nem működik.
10/14 A kérdező kommentje:
Sajnos nem működik. A szünet előtt volt az iskolában, én viszont az üzenőben értesültem az időpontokról.
2012. nov. 13. 11:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!