Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyermektartásdíj csökkenthető, ha az exfeleség már együtt él valakivel?
Ha jól értem a kérdésedet, akkor az a valódi kérdés, hogy "ha az exembe beleszeretett egy jól kereső fickó, akkor mostantól helyettem az ő kötelességévé is válik eltartani az én gyerekemet?"
Szerintem erre egy logikus válasz van... Azt meg te is tudod.
Ha a nagyon jogi oldala érdekel, egy felülvizsgálatkor megvizsgálják a kérésedre az életkörülményeket is (a tiédet és az exedét) és ha emiat indokoltnak tartja a bíróság a változtatást, akkor elrendeli.
De ex szerintem ezt joggal veszi zokon és nem látok sok esélyt rá, ha a te fizetésed nem olyan alacsony, hogy veszélyezteti a megélhetésedet a gyerektartás nagysága. 20% a szokásos gyerektartás mértéke egyébként egy gyerek esetén.
A gyermek felnevelése és annak költségei a szülei kötelessége.
Semmi köze hozzá egy idegennek még akkor sem, ha esetleg házasságot köt valamelyik szülő. Ismerek olyan férfit, (minden tiszteletem az övé), aki magára vállalta a felesége előző házasságából született gyereke nevelését az anyagi terhekkel együtt, mert a gyerek apja egy beszámíthatatlan link ember, de erre kötelezni valakit, egyáltalán elvárni ilyesmit igen furcsa gondolat.
A gyermek után fizetendő gyerektartás független a gyermeket nevelő szülő vagyoni viszonyaitól és végképp független az új partner jövedelmétől.
Ez az az összeg, amit neked kell a gyerekre költened.
Szomorúnak tartom, hogy ezen spórolnál.
"Tudom, hogy nehéz kör lesz, nem örülnek az exek a hasonló próbálkozásoknak"
És a gyereked? Ő örül neki? Nem rá kéne gondolnod? Nem az a célod, hogy ha már nem te neveled, akkor legalább hiányt ne szenvedjen semmiben? Nem zavarná az egodat, hogy egy másik férfi kénytelen eltartani a gyereked?
Nem vagyok ex, de van jópár barátom és (hála istennek) az a tapasztalatom, hogy inkább még többet adnak a gyerekeik anyjának mint amennyit a bíróság megítélt, mert a gyerekük érdekét nézik.
(Bár lehet, hogy nekem értelmes, felelősségteljes barátaim vannak)
Első ismét.
"A gyermek után fizetendő gyerektartás független a gyermeket nevelő szülő vagyoni viszonyaitól és végképp független az új partner jövedelmétől. "
Ez a mondat nem igaz, megvizsgálják az élethelyzetet, azaz hogy ki milyen körülmények közt él és ez befolyásolja agyerkatartás összegét.
De hangsúlyozom, ez olyankor számíthat, ha a megélhetésedet veszélyeztetné a gyerektartás mértéke (nem tudnád kifizetni a számláidat se pl.). Nálad ez szerintem nem áll fenn.
Az ilyen pasiktól kivagyok!!!! Mint az én exem...
Nem az exedé az a pénz, hanem a gyerekedé te szerencsétlen. Tőle veszed el. Mit tudsz te arról, hogy mennyibe kerül egy gyerek!?!?!
Baz*meg ! Milyen apa vagy te?????
Tényleg az ilyen ne csináljon inkább gyereket!
A mostohaapja lehet többet adna neki, mint Te.
Nem te vagy a gyerek apja? Akkor kötelességed gondoskodni.
Különben röhej ez a gyerektartás!
Ha a pasi keres 100 ezret és 20 ezret ad a gyerekre... a többiért mind a nő vállalja a felelőséget.
Én nem olvastam el egyetlen hozzászólást sem még,és nem is szólok érdemben hozzá amivel segítenék,de ebben a témában nem tudom megállni,hogy ne írjak véleményt.
Mi köze van egy idegen férfinak a te gyereked eltartásához???Szerinted ez nem a te és az exed kötelessége?Milyen undorító hozzáállás ez,hogy ha úgy érzed nekem kevés van,akkor elveszed a gyerekedtől?Tehet Ő bármiről?Ő akart megszületni?Már ne is haragudj,de Ti ketten vagytok a szülei,és kutya kötelességetek 50-50%-ban gondoskodni róla megfelelően.NEKED is!!!!Akár a saját károtokra is!!!A képlet,csináltál egy gyereket felelőtlenül,és most megszabadulnál a tehertől mert feleslegesnek érzed,a saját önzésed miatt,tartsa el más.Ember vagy te???Vagy talán extra magas összeget fizetsz,50-100ezret?Milyen apa vagy te?Egy szerető gondoskodó szülőnek megfordulna ez a fejében?Mi közös van neked már az exedhez,és ahhoz kivel él együtt?Mi közöd az anyagi helyzetükhöz?A gyereked akkor is a te gyereked marad.Sajnos!!!Remélem nem,hogy nem sikerül csökkenteni,de még emeltetni is akarja.A gyerekedtől meg azt várd viszonzásul majd amit te most adni akarsz neki.Remélem nem néz majd senkinek,nem tekint az apjának ha felnő.Hihetetlen,hogy milyen emberek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!