Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mekkora az esély, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora az esély, hogy a gyerekeket az apának ítélik? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
A gyerekek kicsik (6, 4, 2 évesek), a feleség borítja a kapcsolatot, új életet akar kezdeni. Nem tudom, mit vesznek figyelembe a gyermekelhelyezésnél. Van esély arra, hogy ilyen kicsi gyerekeket az apának ítéljen a bíróság?
2012. nov. 8. 14:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Pont az általam leírt bánásmód miatt nem mertünk fellebbezni, meg azért is, mert mindenhol ezt mondják, hogy az apának esélye sincs a bíróságon (pl. párom édesapjának is ugyanez volt a tapasztalata). Mivel anyagilag sem állunk túl jól, ezért emiatt sem engedhettük meg magunknak. Bár így utólag bánom, hogy nem fizettünk akkor ügyvédet.
2012. nov. 9. 09:46
 22/30 anonim ***** válasza:

Nálunk most folyik a második gyermekelhelyezés.

Elmesélem nálunk hogy mennek a dolgok... Én anya pártinak érzem a bírónőt...

Én az apuka párja vagyok két éve neveljük együtt a gyerekeket... Akkor anyuka írásba lemondott a gyerekekről. Nem kellett neki a felelősség.

Akkor a bíróságnak leadtuk ezt a papírt és persze apukának ítélte a gyerekeket a bíróság.

Anyuka megfellebbezte a gyerektartás összegét. Neki a 15.000/gyerek sok volt a mai napig nem fizetett egy forintot sem!

Akkor másodfokon a három bírónő rábeszélte hogy fellebbezze meg az elhelyezést is, meg is tette.

Már két tárgyaláson vagyunk túl.

Az első 4 órás volt. A második ezen a héten volt 2,5 óra.

Az anya össze vissza hazudozik, hogy az apa rendszeresen verte és most is veri a gyerekeket és persze az anyát is verte. Ez persze nem igaz. Anyuka rendesen bele is kavarodott rendszeresen a mondókába.

Ennek ellenére mikor szerdán meghallgatták a tanukat az anya élettársa 10 percig volt benn engem több mint fél órán át faggattak. És nem értem, hogy az anya párját miért nem faggatták annyit mint engem???

Az anya rendszeresen nem élt a láthatással most is volt egy hónap amíg egyáltalán nem látogatta a gyerekeket. Egyszer haza is zavarta őket a láthatásról, mert nem bír velük és kikészítik őt idegileg!!!

Mi tisztességgel szeretetben neveljük őket... nagyon szeretnek engem is...

Testvérük is lesz... Ráadásul kettő is, mert az anya és én is babát várunk... Elég kemény az ügy...

Én nagyon félek, hogy a bírónő mit fog dönteni... :(

Én anyapártinak érzem a bírónőt, mert fordított helyzetbe (apa nem fizet, nem él a láthatással) már rég ítéletet hoztak volna az anya javára...

Következő tárgyalásunk februárba lesz...

2012. nov. 9. 09:46
 23/30 anonim ***** válasza:

Ügyvéddel kell az ilyesmit csinálni, erre nem tudok mást mondani. Ok, hogy egy közös megegyezéses válást megcsinálnak maguktól (bár, ha tudnák, ott is milyen hibákat lehet elkövetni, akkor talán bele sem kezdenének, de mindegy...), egy vitás(!!) gyerekelhelyezéssel viszont játszani... Felelőtlenség, már ne is haragudjatok.

Az ügyvédek először 5 évig az egyetemen, majd három évig gyakorlatban tanulják ezt, és nem véletlenül!

Mindjárt kiderülne, hogy mégsem olyan rossz az apák esélye.

2012. nov. 9. 09:55
 24/30 anonim ***** válasza:
22-es válaszoló vagyok. Azt kihagytam hogy nekünk van ügyvédünk mégsem egyszerű...
2012. nov. 9. 09:57
 25/30 A kérdező kommentje:
Azt már látom, hogy mindenképpen tapasztalt ügyvéddel kell harcba szállni, mert az apának sokkal inkább kell bizonyítania, hogy alkalmas a gyerekek ellátására, nevelésére. Mint az itt leírt példák is mutatják, nem lehetetlen, de azért elég nehéz ügy sajnos. Az meg, hogy az anya lemondott írásban a gyerekekről, és most mégis visszakozna, teljesen abszurd. (Mert - ha jól értettem - itt nem arról volt szó, hogy ideiglenesen nem tudja ellátni a gyerekeket, aztán ha rendeződtek a dolgai, akkor nevelné őket tovább. Akkor megérteném. De így?)
2012. nov. 9. 11:25
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Jól érted kedves kérdező. Nem ideiglenesen mondott le a gyermekekről, hanem végleg.

Ezért nem is értem, hogy miért nem hozott még ítéletet a bírónő.

Mert aki 1,5 évente meggondolja magát az nem felelősségteljes szülő!

Főleg így hogy még láthatásról is hazazavarta a gyerekeket.

Párom (apa) kérdezte is a bírónő füle hallatára, hogy ha véletlenül nála helyeznék el a gyerekeket akkor is elzavarja őket, ha nem bír velük?

Szóval ezért nem értem hogy miért nincs még ítélet... :(

Remélem neked több szerencséd lesz a bíróval.

Mindenképpen keress jó ügyvédet. Tudom drága dolog de remélhetőleg megéri. Mi ügyvédünknél 30.000 egy beadvány, a tárgyalás meg 10.000 az első óra és ha tovább húzódik akkor +5.000. Nekünk minden tárgyalás elég hosszú volt és a következő is várhatóan az lesz, mert 3 tanút hallgat még meg a bíróság.

Ja és pszichológushoz is kell majd mennünk...

2012. nov. 9. 11:47
 27/30 A kérdező kommentje:
Elég aggasztó, amit írsz. Itt is felmerült, hogy az anya írásban lemond a gyerekekről, de ezek szerint ez is visszavonható, azaz nem lehet az ember 100%-ig biztos a dolgában. Nem is értem, hogy mit tököl a bíróság a ti esetetekben ennyit. A gyerekeknek jó helye van nálatok, miért nem hagyják őket nyugodtan élni az apjukkal meg veled? Nehéz. Az apa oldaláról nézve bizony sokkal nehezebb.
2012. nov. 9. 11:58
 28/30 anonim ***** válasza:

Azért, ha van rá esélyed, hogy anyuka írásba lemond a gyerekekről mindenképpen élj vele szerintem. Egyrészt akkor egyből nálad lehetnek a gyerekek. De mindenképp úgy intézd, hogy bírósági határozat is legyen!

Ha később bármi történik (anyuka meggondolja magát)legalább te is megpróbálhatod felhasználni.

Amire figyelj oda, ha írtok ilyen papírt, hogy ne csak ketten írjátok alá, hanem legalább két tanúval írassátok még alá, hogy ha fel kell használnod ne mondhassa azt, hogy erőszakkal kényszerítetted arra, hogy írja alá.

2012. nov. 9. 12:14
 29/30 anonim ***** válasza:
Sajnos az anyák egy jelentős része beadja a bíróságon ezt a megvert a férjem és a gyerekeket is verte című hazugságot. Csak azt nem értem, hogy miért hiszik ezt el a bírók/bírónők, mikor mindenki tudja, hogy ez csak egy trükk, bevett gyakorlat. Én elismerem, hogy van 1%, akit tényleg megvertek, de a válást nem kell megindokolni, úgyhogy szerintem ez a mese már rég hiteltelen, mégis sokan eljátszák.
2012. nov. 9. 14:02
 30/30 anonim ***** válasza:

Hát azt, hogy egyszerű, sosem állítottam.

Mikor a gyerekkel kapcsolatban vita van, az SOSEM egyszerű. :(

2012. nov. 9. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!