Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mekkora az esély, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora az esély, hogy a gyerekeket az apának ítélik? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
A gyerekek kicsik (6, 4, 2 évesek), a feleség borítja a kapcsolatot, új életet akar kezdeni. Nem tudom, mit vesznek figyelembe a gyermekelhelyezésnél. Van esély arra, hogy ilyen kicsi gyerekeket az apának ítéljen a bíróság?
2012. nov. 8. 14:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, ha az anya valamiért alkalmatlan a gyermeknevelésre. De jogászt kellene megkérdezni, hátha tud valami biztatóbbat.
2012. nov. 8. 21:08
 12/30 anonim ***** válasza:
90%
Én attól tartok, hogy a 2 éves még nagyon pici, komoly, nyomós ok nélkül nem fogják elvenni az anyjától, a testvéreitől meg nem fogják elszakítani. De keresni kell egy jó ügyvédet, hátha tud segíteni.
2012. nov. 8. 21:10
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Jogász vagyok, és már válaszoltam, csak lepontoztatok.

Az indok: ha jobb az apánál a gyerekeknek, minden körülményt figyelembe véve (lakhatás, körülmények, segítség van-e, milyen óvodába/iskolába tudnak járni, kapcsolattartás, foglalkozásra idő, anyagiak... MINDEN)

Rengeteg esetben kerülnek apához a gyerekek, csak erről az itt írogató sértett ex-feleségek nem szeretnek tudomást venni. Az apák ugyanis nem annyira írogatnak ide...

2012. nov. 8. 21:43
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
13as én is jogász vagyok és engem is lepontoztak, úgy tűnik ilyen véleményre nem kíváncsiak :)
2012. nov. 8. 22:03
 15/30 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nagyjából sejtjük, kik pontozgatnak itt. ;)
2012. nov. 8. 22:05
 16/30 A kérdező kommentje:

Utolsó, én mindenkinek csak zöld kezet adtam, nem tudom, ki pontozott le. :(

Hol jobb a gyerekeknek? Szerintem az apjuknál, de ez nagyon szubjektív. Mindkét szülő mögött áll családi támogatás, viszont az anyagi helyzet nagyon eltérő. A házasságkötéskor kötöttek szerződést, mert a nőnek gyakorlatilag nem volt semmije, a férfi meg jól állt anyagilag már akkor is. A jelenlegi életszínvonalat az anya biztosan nem tudná fenntartani. Jól szituált családról beszélünk, a fővárosban nagy ház, nyaraló, autók, stb. De ezek mind a férfi tulajdonai, a nőnek ez esetben gondolom nem sok minden jár. Bár azt hiszem a gyermekelhelyezésnél nem számítanak az anyagiak, elég, ha az anya normális körülményeket teremt.

Jó ügyvéd kell, az biztos...

2012. nov. 8. 22:13
 17/30 anonim ***** válasza:
A bíróság iszonyúan nőpárti, az apának alig van esélye, csak ha tényleg nagyon elcseszi a válópert az asszony valami hülyeségével.
2012. nov. 9. 07:30
 18/30 anonim ***** válasza:
Kedves Jogászok! Én nem sértett exfeleség vagyok, hanem az az apa új párja. Ennek ellenére az a tapasztalatom, hogy anyapárti a bíróság, vagy legalább is a mi esetünkben a bírónő az volt. 15 p alatt lezavarta a gyermekelhelyezési pert. Az apa ha mondott valamit, egyből fennhangon kioktatta. Anyának állása se volt, és albérletben laknak a mai napig. Ennek ellenére megkapta pénzt, amit kért, azt se vették figyelembe, hogy minimálbért kap, és ráadásul az utazás költségeit is neki kell megoldani (350 km). Magasról sz@rt bele a bírónő, a per leírásába se került bele, csak azok a dolgok, amiket az anya mondott, pl. h apa megfenyegette, h elviszi a gyermeket tőle, de az már nincs benne, h ezt azért mondta, mert karácsonykor nem volt hajlandó odaadni. Bocs az off topicért, csak minket ez a dolog mind a mai napig bánt, főleg ha azt olvasom, h már nem ez a jellemző :((
2012. nov. 9. 08:13
 19/30 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok sértett exfeleség, együtt élünk a férjemmel és a gyerekünkkel, de azt írtam, hogy ha az anyánál minden körülmény adott, vagyis jó helyen van az anyánál, akkor abban az esetben az anyának szokták ítélni. Nem csak annak ítélhetik, de annak szokták ilyen esetben. És engem is lepontoztak. Pedig ebben az esetben mi oka lenne a bírónak nem az anyának ítélni a gyereket? Ha az anyánál is megvan minden. Itt a jogászok is csak azt írták, ha az anyánál valami nem adott, akkor ítélhetik az apának is. De ha az anyánál minden adott, akkor miért ne az anyának ítélnék? Ezért nem értem a lepontozást.

Bár azt gondolom, hogy itt már sokan csak szórakozásból pontozgatnak.

2012. nov. 9. 08:22
 20/30 anonim ***** válasza:

Konkrét esetek sajnos előfordulnak, ezt én is tudom. Kérdés: miért nem fellebbeztetek akkor?

Mi, akik szakmánkból kifolyólag rengeteget járunk bíróságra, azért látjuk, hogy - bár tényleg vannak sajnos "megrögzött" nőpárti bírók, de egyre kevesebben.

Most már van New York-i Egyezmény, van minden, ami ennek ellentmond, csak jól kell odaállni - értsd: ügyvéddel.

Amúgy még azt megelőzően, hogy jogásszá váltam volna, sok-sok évvel előtte: engem is apukámnak ítéltek, a testvéremmel együtt. Pedig akkor még tényleg többségben nőpártiak voltak, nem voltak uniós meg nemzetközi egyezmények, semmi. És anyukánk nem drogos, nem alkoholista, nem hajléktalan... Képes lett volna ellátni minket, de jobb volt apukánknál, és mi is ezt szerettük volna. (Kis, hat évesen az egyikünk!!)

2012. nov. 9. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!