Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Olyan nők akiket a férje/párja bántalmaz/bántalmazott! M Hogy kezdődött?
Párommal immáron 3 éve elég jól meg vagyunk, azonban ha nagy a veszekedés néha kikel önmagából de leginkább magát bántja:
-tépi a haját
- ritkán falba vág
- ledobja a telefont a földre stb...
Viszont elő szokott fordulni, az is hogy :
- engem lefog, elég erősen
- erősen szorítja a karomat
- nagyon agresszívnak érzem, mint aki szét tudna ropantani ha akarna
Szerencsére ritkán van ekkora veszekedés de zoktam neki mondani, hogy kitudja.. Lehet azoknál is így kezdődött ahol a nőt verik.. Ekkor azt mondja, hogy Ő sose tenne olyat, de iylenkor eléggé el tudja veszíteni a fejét... (Bár már volt szó róla, hogy felkeres egy szakembert ez miatt)
Szóval... Nálatok is ilyen apróságokkal kezdődött? Jobb ha elkezdek "félni" a jövőtől?
Folyamatosan figyelem a válaszokat,Mindenkiében van igazság,de nyilván más-más kaliberű embereknél ez másképp is lehet.
Én is azok táborát erősítem,akik a fokozatosságot tapasztalták.
Viszont Én azt gondolom az agresszió agressziót szül,tehát Én speciál egy olyan feszített helyzetre nem tennék rá avval,hogy felveszem azt a stílust...
5-ös válasz utolsó bekezdését tartsd be és amit Magad is jó megoldásnak talált szakértőhöz való fordulás legyen az az utáni lépcsőfok.Mert ez nagyon jó hír,hogy bevállalná.
Így Én menthetőnek látom a dolgot.
Igen tetris, nem tudtam,hogy te is nő vagy!
De a dologhoz az is hozzá tartozik,hogy érdemes előtte felmérni az erőviszonyokat illetve jól ismerni a férjed/ párod személyiségét.
Mert,akinek volt már priusza, vagy a családjában rossz minta, vagy nincs vesztenivalója vagy nem hiszi,hogy megjárhatja az alkalmaz fizikai erőszakot.
De pl. aki félti,hogy elvesziti az erkölcsijét és ezáltal a munkahelyét az jobban odafigyel.
Pl. a férjem sem hitte el,hogy bajba kerülhet,amig nem kapott büntetést zaklatásért ill. többszőr nem hívtam rá a rendőröket. Azóta csendesebb. De ehhez még az is hozzátartozik, mi az alapvető konfliktus. Az észérvvel megoldható vagy csak a szar jelleme miatt a "gyengébbik nemet" használja feszültséglevezetőnek! Akkor vagy te leszel az erősebb vagy lépj le,akár hivatalos segítséggel.!
Nálunk abszolút nem így kezdődött, pedig eljutott a végére 2,5 év alatt addig, hogy a földön rugdosott meg ököllel ütött, ahol ért.
Nálunk azzal kezdődött, hogy a saját törvényei szerint élt, de tette ezt úgy, hogy mást mondott, és a rengeteg dolog miatt, ami helyett aztán mást cselekedett, szörnyen sok kalamajka lett. Arra én veszekedtem, és az egyik ilyennél ököllel az arcomba vágott és a fotelba lökött. Onnan viszont nem volt megállás.
2,5 év múlva elkerült terapeutához és az kikezelte. 2 éve durván tünetmentes, nem vert meg azóta. Illetve egy nem verés, de lökdösődés típusú konfliktusa volt még a terápia közben, az utolsó verés után pár hónappal.
Ennek ellenére nekünk nem sikerült megmenteni a házasságot és válunk.
Tényleg módszeres lelki leépítéssel kezdődik, mire az első pofon elcsattan, addigra már alig van önbecsülése az áldozatnak. Ezért nem lépnek sokan az első pofonnál.
Ne felejtsük el azt sem, hogy önmagában a fizikai bántalmazásnak tűnő dolgoknál, főleg elszigetelt eseteknél érdemes megvizsgálni a szituációt.
A férjem egyszer teljes erővel a mellkasomba/vállamba ütött, amitől elvesztettem az egyensúlyomat, hanyatt estem és lefejeltem a szekrényt.
Ez frankón bántalmazásnak hangzik, de az előzmény: Az ágy szélén ült, én az ölében szemben vele. Fel akartam állni, ezt egy szerencsétlen mozdulattal úgy kiviteleztem, hogy véletlenül teljes testsúllyal a tökébe térdeltem. Ösztönből lelökött magáról és ordított a fájdalomtól. Utána azonnal felpattant és aggódva felszedett a földről, nézegette a fejemet, hogy mennyire sérültem meg.
Agressziónak nyoma sem volt, ha ő térdelt volna érzékeny testrészemre, valószínűleg én is ösztönből lerúgom magamról. Ezt nem is gondolom bántalmazásnak, inkább egy nagyon béna balesetnek.
Nem szabad általánosságban kijelenteni dolgokat, pl. hogy "én nem tűrném",mert pl. közös otthonnál, több gyereknél ez nem ilyen egyszerű,
vagy hogy mindig szóbeli inzultussal kezdődik.
Minden eset egyedi.
A kérdező már bántalmazott, hiszen fizikailag erővel kényszeríti a párja valamire (pl. lefogja) és ez egyáltalán nem apróság.
Az nem igaz, hogy erőteljesebb fellépéssel ezeket meg lehet előzni.
Van, akit leállít és van, akit felhergel, ha a nő kiáll magáért egy erőteljesebb konfliktusnál.
Többnyire MARHASÁGOKON veszekszünk... Hamar kibékülünk, de én is önfejű vagyok sajnos képes vagyok továbbidegesíteni ilyenkor..
Viszont ilyen vele előttem még sose volt, előző bnőjével pl.
Ezt azzal magyarázta, hogy én tudom belőle a legintenzívebb érzelmeket kiváltani leginkább pozitív de sjanos negatív téren is.
Amúgy ezen kívül jóformán tökéletesen megvagyunk... Csak nem akarok beleesni egy nagy hibába ezért picit félek. Bár nem tudnám róla elképzelni, bár gondolom azok a nők se akik hozzámentek leendő "verős férjükhöz" így ezért van bennem aggodalom ami szerintem normális...
ilyenkor el kell küldeni sétálni/futni.
vegyél neki karácsonyra egy boxzsákot! :D
azt is kilátásba helyezheted, hogy ha még egyszer megszorítja a karodat, vagy bármi olyat tesz mérgében, ami neked nem fér bele, akkor az ajtón kívül fogja találni magát a cuccaival együtt.
ne hagyd elfajulni a dolgokat, és tényleg jó lenne a párodnak, ha legalább beszélgetne egy szakemberrel, mert akármi is az oka az idegességének, ha lesz egy gyereketek, és vele is így bánik, azzal életreszóló lelki, Isten ne adja, testi sérüléseket okoz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!