Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
HA elválok, lehet még gyerekem szerintetek?
ne haragudj, de ez kritikán aluli hozzáállás. sajnálom azokat a férfiakat, akik az utadba kerülnek és sajnálom a gyerekedet is :(.
tervbe vetted, hogy elválsz, de azért csináltatnál a hapsiddal még egy gyereket és utána meg "majd meglátjuk"?
milyen anya és milyen asszony vagy? nem azon kéne esetleg dolgozni, hogy a pénztárca-spermadonor apukával rendbe jöjjenek a dolgok? képzelem mi vezetett a válási szándékhoz...
először a fejedben tegyél rendet, próbálj jobb anya és jobb feleség lenni, ez fontosabb a gyerekednek, mint a kistestvér.
"Anyám is még megszült engem, aztán vált el. Bár ő nem a kora miatt, hisz huszonéves volt még. Nos mit mondjak, kegyetlen gyerekkorom volt. Igaz hogy apám nem volt, mégis anyám hiányzott, aki gyakorlatilag ott volt.. ha érted miről beszélek."
Az, hogy anyád rossz anya és elvált nő, az két külön dolog. Vannak elvált nők, akik jó anyák.
Kérdező, ne hallgass azokra, akik ítélkeznek, senki nem tudja, milyen a férjed és mitől rossz a házasságod, addig nem kellene ítélkezniük. Nekem úgy tűnik, épp te vagy az, aki hajlandó lenne tenni a házasságért, és a férjed nem. Mindenesetre egy döglődő kapcsolatba ne szülj gyereket. Egy ismerősöm 43 évesen ment férjhez, 45 évesen szülte az első gyerekét és 47 évesen a másodikat, ma mindkettő egyetemre jár, az egyik Angliában, és ez csak egy példa a sok közül, szóval mindig röhögök a "35 fölött ne szülj, mert beteg lesz", "40 fölött ne szülj, mert beteg lesz" rettegéseken (ezeket tipikusan azok írhatják, akik húszévesen nem tudnak mit kezdeni az életükkel, ezért gyorsan szülnek egy gyereket, tisztelet a kivételnek).
Egyébként akkor sincs semmi baj, ha nincs testvére a gyerekednek, rengeteg ember felnő egykeként, csak az emberek fejében a kétgyerekes családmodell van. Én imádom a tesómat, de legjobb barátomnak pl. nincsen, és teljesen kiegyensúlyozott egyéniség ő is. Majd ha lesz a gyerekednek párja, akkor ő lesz a "másik gyereked" :)
Hasomló helyzetben vagyok mint te csak én eldöntöttem ezt már magamban,te még nem!
Ha találok olyat akinek van értelme szülni,akkor lesz még egy gyerek,ha nem akkor belenyugodok,hogy nem.
Na és mi lesz ha nem találsz senkit...semmi neked van már gyereked,persze ha testvére lenne az jobb lenne neki is ha majd te már nem leszel ne legyen egyedül.Ezt én is tudom és így is gondolom!
De,azért ne vállalj még így egy másikat a férjednek!
Mert a kapcsolatotok ezáltal nem lesz jobb és tudod 2gyerek se tart össze egy családot.Akkor ott lennél kettővel annyi hátránnyal,hogy még nehezebb a párkeresés.
Szóval... én úgy vagyok vele ha a jó isten akarja,hogy legyen még akkor lesz,de előbb egy normális párt kell találnom!:):)
"Az, hogy anyád rossz anya és elvált nő, az két külön dolog. Vannak elvált nők, akik jó anyák."
Minden elvált nő, aki anya is egyben, az ezt állítja magáról. Még el is hiszi magáról. És a környezetével is szépen elhiteti. A környezettel (rokonok, szomszédok, kollégák, barátok) még el is lehet hitetni, hisz nem velük élnek egy házban.
Aztán szépen múlik az idő, a gyerek (vagy gyerekek) szépen nőnek, felnőnek. Mi is történik velük?
Például gátlásosak, visszahúzódóak lesznek, ez még látszólag mások szerint nem is baj, sőt nem is jönnek rá, hogy a rendezetlen családi élet miatt van.
Lehet az is, hogy a gyerek nem bírja az anyja egyeduralmát, kamaszkorban már bizony fellázad, hisztizik, mert már elege van. Ebből a környezet azt veszi le, hogy szegény anya nem elég, hogy egyedül van, még a gyereke is ilyen rossz vele. Ők nem ismerik az előzményeket...
Lehet az is, hogy a gyerek szépen beletörődve csendesen felnő, de amint lehet már költözik el az anyjától jó messzire.
És vannak akik nagyszerűnek, csodálatosnak tartják az őket egyedül nevelő anyjukat, és közösen átkozzák az apát. De érdekes, hogy ők azok, akik felnőtt korukban is olyan szinten ragaszkodnak anyucihoz, anyuci főztjéhez, anyuci kiszolgálásához, anyucival való beszélgetéshez, hogy nincs is kedvük saját családot alapítani, és képtelenek rendes párkapcsolatra...
Persze van néhány kivétel, néhány kevés kivételes anya, aki elválni kényszerült, és ennek ellenére tud gondoskodni a gyereke lelki fejlődéséről is, és normális kapcsolatuk lesz, de lássuk be, hogy nagyon kevésen vannak ilyenek.
Kedves utolsó!!
Az én anyukám is elvált nő, és a legjobb anya a világon!!!!! Lehet, hogy ez számodra felfoghatatlan, de így van: nekem nem hiányzik az apám, aki állandóan kritizált, bántott lelkileg és lebecsült. Szóval vedd tudomásul, egy elvált nő igenis lehet jó anya!
17-es!
Ezek a problémák a gyerek részéről nemcsak elvált anyáknál fordulnak elő, hanem rengeteg teljes családban is. Sok ismerősöm példájából kiderül, hogy rossz házasságban és légkörben való nevelés iszonyatos kárt okoz egy gyerek lelkében, és ott is előfordulnak ugyanezek a problémák.
Anya által nevelt lányismerőseim jellemzően talpraesett, önálló emberek lettek, talán mert az anyukájuktól ezt a példát látták. Míg sok rossz házasságban nevelt barátnőmből lett például szolgalelkű, kihasznált nő, aki eltűri a verést is, mert otthon ezt a mintát látta az anyja és az apja házasságából.
Az igaz, hogy elvált anyáknál lehet probléma a gyerekre nézve, de ugyanígy rengeteg kárt okoz a megtartott rossz házasság is, vagy ahol a szülők együtt vannak, csak rossz személyiségűek, érzelmileg terrorizálják a gyereket, nem szeretik eléggé stb. Teljes családban is sok kár előfordul.
Az én anyukám pici koromban vált el, két gyerekkel. Őt én és a tesóm a világ legjobb anyukájának tartjuk. Olyan szeretetet, önfeláldozást, önzetlen odaadást kaptunk tőle egész életünkben, hogy sokszor beszélünk róla, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ő hozzá születtünk meg. Ez főleg felnőttkorban tudatosult, amikor láttuk, mennyi a rossz anya, aki vagy egyedül vagy rossz házasságban nyomorítja a gyereke életét.
Több felnőtt ismerősöm is így van az egyedüli anyukájával. A lányoknál jellemző, hogy amikor felnőnek, akkor az anyukájuk egyfajta „barátnővé és bizalmassá” lép elő, és bőven 20 felett is nagyon szoros a kapcsolatuk. Van olyan egyetemista barátnőm, aki sokszor anyukájával is elmegy bulizni pl.
Összefoglalva: szerintem, aki jó anya, az így is-úgy is jó anya lesz, aki pedig alkalmatlan a gyereknevelésre, az házasságban és elváltként is kárt fog tenni a gyereke lelkében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!