Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezési pernél mire számíthatunk ha kisbabát várok, tehát a gyerekeknek féltestvére lesz? Bővebben lent.
Üdv. Mindenkinek.
A párom az apuka gyermekeit együtt neveljük. Jelenleg kisbabát várok. Jövőhét szerdán megyek orvoshoz ha a doki azt mondja hogy minden rendben akkor fogjuk elmondani a gyerekeknek így még nem tudom mit fognak szólni hozzá.
Szóval. Most az anya megfellebbezte az elhelyezést.
A gyerekek 9 éves kislány és 15 éves fiú.
Az első elhelyezésnél az anya a 3. tárgyalás után lemondott a gyerekekről. Így jogerősen a páromhoz az apához kerültek a gyerekek. 2 éve élünk 4-en együtt.
A mostani tárgyalásnál mi állunk jobban az ügyvéd szerint.
November 7-én lesz a második tárgyalás.
Érdekelne hogy az hogy kisbabát várok milyen irányba befolyásolja az ügyet?
Már gondoltam arra, hogy a féltestvérüktől nem fogják elszakítani a két gyereket. De arra is gondoltam, hogy a bíróság úgy fogja kezelni, hogy ez a gyerekek lelkét megbolygatja. Eléggé tanácstalan vagyok.
Érdekelnének vélemények ezzel kapcsolatban.
Köszönöm szépen.
Sajnos muszáj felhoznunk az anya labilitását.
Ha a bíróságnak az nem elég hogy 2 éve szó szerint azt mondta, hogy nem kellenek neki a gyerekei mert nem kell neki a felelősség. Nyáron megengedtük a gyerekeknek, hogy két hétig náluk legyenek. Az anya azt mondta, hogy biztos azért mert mi hetyegni akarunk... :/ Aztán 1 hét múlva hívta a páromat hogy meló után az első dolga legyen hogy menjen a gyerekekért, mert kikészítik idegileg és nem bír velük. És utána közölte, hogy egy hónapig látni sem akarja őket! Ami így is lett. A gyerekek mikor kérdezték hogy mehetnek-e közölte, hogy nem. És közbe a bíróságon meg pereskedik értük... :/
A baj az, hogy a magyar bíróság többsége anya párti így mindent fel kell használnunk, hogy a gyerekek nálunk maradhassanak, mert nálunk jó helyen vannak!!
A 15 évest nálunk meghallgatták, de a bíróság a döntését semmisnek vette az indoklása miatt. A 9 évest meg nem fogják meghallgatni, mert a 15 évest megkérdezték, hogy szerinte elég érett-e rá és azt mondta, hogy nem.
Ami igaz is, mert a kislány nagyon félénk és valószínű, hogy meg sem szólalt volna a bíróságon.
Egyébként, ha nem anyapárti a bíróság, akkor másodfokon miért beszélték rá az anyát, hogy fellebbezzen?????
És miért kellett 4 órásnak lennie a tárgyalásnak??
Holott az anya 1,5 hónap után azt mondta, hogy neki nem kellenek a gyerekei... nem fizet gyerektartást pedig ez kiskorú veszélyeztetésének számít. Nyáron haza zavarta őket, mert idegesítik kikészítik nem bír velük. Nem látogatta őket.
Ha ezt egy apa tette volna az első tárgyaláson az anyának ítélik a gyerekeket.
Ezzel szembe még a páromnak kell erősködni, hogy ő igenis jó apa ezzel az anyával szembe... :(
És akkor nem anyapárti a bíróság??
Pedig mi bizony küzdünk...
Köszi az érdeklődést.
Holnap lesz a tárgyalás...
Remélem történik végre valami...
Üdv. Mindenkinek.
Tegnap meg volt a tárgyalás.
Csak az anya tanúit idézték be.
Az anya párja mindössze 10 percig volt benn és nem sok mindent kérdeztek tőle.
Engem fél órán át faggattak...
Az anya tanúi olyanokat mondtak hogy azt hittem padlót fogok...
pl.: Rendszeresen este 10 után járunk haza és a gyerekek egyedül vannak.
A párom szöges bakancsba rugdosta a gyereket.(Tudja valaki milyen az a szöges bakancs???)
Meg a lépcsőházba lerugdosta a lépcsőn a gyerekeket, és persze rendszeresen veri őket és az anyjukat is verte.
Teljesen lesokkoltam, hogy miket találtak ki.
Olyat felhoztak hogy mivel nekem van plusz munkám iroda takarítást vállaltam, hogy könnyebben megéljünk így hetente kétszer 5 után érek haza és ilyenkor mikor hazaérek elmegyek fürödni... És ilyenkor előfordul, hogy a párom (apa) csinál vacsorát és én ezért rossz anya vagyok... Hát én köpni nyelni nem tudtam hogy rossz anya vagyok mert sokat dolgozok és rendesen tisztálkodom...
JAAAAAAAAAAA... ÉS KÉPZELJÉTEK... EZT HA MESÉLIK ÉN EL SEM HISZEM... AZ ANYA IS TERHES...
Természetesen nem zárták le az ügyet. Februárba lesz a következő tárgyalás...
Köszönöm mindenkinek akik válaszoltak...
Szép napot mindenkinek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!